![]() |
Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 07-11-2020 22:03 (28-10-2020 15:18)John91 napisał(a): Ciekawe, będę śledził z zaciekawieniem To i ja pisze podsumowanie miesiąca dla ciekawskich, odsuwałem ten wpis ile mogłem, ponieważ końcówka miesiąca nie była ciekawa. Zacząłem pisać ten wpis 2 listopada, a kończę dzisiaj ![]() ![]() Podsumowanie Październik. ![]() Jaka jest powyższa tabelka każdy widzi, dodałem 2 kolumny inwestycja/wypłata i strata/zysk, ponieważ nawet dla mnie ilość informacji w poprzednim wpisie była nie wystarczająca. Dodałem również czwarty wiersz, i podzieliłem tym samym eToro na 2 portfele: eToro - copy: tutaj mam wyłącznie pozycje kopiujące innych graczy. eToro - own: tutaj sam gram już wrzuciłem tam trochę $$ ale to będzie w następym wpisie jak nimi troszkę obrócę ![]() Degiro - portfel dywidendowy, obecnie na "redukcji" poprzez spadek wartości akcji, ale w nim nie o to chodzi. Mintos - tutaj zastanawiam się, nad przerzuceniem wszytych funduszy na EUR z powodu ciągłego spadku wartości rubla. W mintosa raczej już nie będę dokładał. Co do youtube.... w sumie kogo to obchodzi ![]() Wydatek był jeden: -12.16PLN -> domena PL, oczywiście na OVH (powinni mi płacić za tą ciągłą reklamę) Podsumowanko miesiąca 1 (Październik):
Ogólne (od początku): Całkowita wielkość inwestycji: 6202,33 PLN Sprzęt ogólnie: 999 PLN Wydatki wszystkie: -155,08 PLN Przychód/Strata całkowita: -17,15 PLN Wynik od początku: -172,23 PLN Październik: Inwestycja: 1822,75 PLN Sprzęt: 0 PLN Wydatki: -12,16 PLN Przychód/Strata: -34,52 PLN Wynik: -46,68 PLN CEL MIESIĘCZNY: 100/-46,68 Jest jak jest, ale idzie ku lepszemu ![]() ![]() RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 09-11-2020 22:28 Dobra, dziennik to dziennik, nawiążmy częstotliwością postów do jego nazwy. Wrzuciłem na eToro - own (czyli na to konto na którym sam gram), 550$ czyli jakieś ~2240 PLN, na ten miesiąc starczy, nawet troche przesadziłem, ale przeżyje. Już udało mi się zarobić 4$ z tego, może wiele może niewiele, zdecydujcie sami, ale to jest 0,7% czyli 70 razy więcej niż mam na lokacie obecnie ![]() Staram się wprowadzić prastarą strategie, kup tanio sprzedaj drogo, nie bawię się w day trading, nie shortuje, nie używam dźwigni. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 12-11-2020 13:04 Wrzuciłem kolejne 150$ czyli na eToro na obu kontach mam juz zainwestowane łącznie 1305$, całkiem sporo. A oto wynik z obu miejsc. ![]() ![]() Na pierwszym rachunku (na którym sam inwestuje) zysk jest na czerwono na ten moment, bo tak, a serio to jest long term, i takie mikro wachania ~1% wartości rachunku spływają po mnie obecnie bo wiem, że to tylko szum i będzie dobrze. Łącznie z 1305$ zrobiło się 1347,77$ więc 42,77$ zysku. Mało, dużo, sami zdecydujcie, ale to jest ~3,3% w 2 niecałe miesiące, dla mnie wystarczająco ![]() RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 16-11-2020 23:00 Co tu dużo gadać świetny dzień an eToro dla mnie ![]() ![]() A i mój portfel dywidendowy na Degiro notuje fajne wzrosty ![]() ![]() Drugiego konta na eToro nie pokazuje, ani Mintosa, bo tam wzrosty są mniej spektakularne. Dobry dzień dziś był, nie mówię, że tak będzie zawsze ale fajnie to wygląda. W najgorszym momencie spadek cen akcji osiągał -21$, na koncie prowadzonym przeze mnie. I tak wiem, miałem nie dorzucać, ale cel 10000 PLN depozytu w 2020 sam się nie zrobi, wiec wpadło kolejne 200$ na eToro. RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 24-11-2020 20:03 Zyski zyski i zyski ![]() ![]() Trochę puszę się jak paw, ale mam nawet ku temu powody, jestem bardzo zadowolony, że moje predykacje się sprawdzają. Dla lubiących cyferki na obrazku jest +13,45$. RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 29-11-2020 00:35 Może post miej związany z zarabianiem, ale ostro zacząłem czytać książki związane z inwestowaniem pieniędzy jak i inwestowaniem w siebie ![]() Esencjalista - Greg McKeown Niezwykłe złudzenia i szaleństwa tłumów - Charles Mackay Inteligentny inwestor - Benjamin Graham Getting Things Done - David Allen Jak przeczytam wszystkie (obecnie jestem w połowie drugiej), to na blogu dam recenzje. RE: Wolny Od Pracy - itmaster - 29-11-2020 10:25 Polecam jeszcze Zawód inwestor giełdowy - Alexander Elder RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 01-12-2020 16:09 (29-11-2020 10:25)itmaster napisał(a): Polecam jeszcze Zawód inwestor giełdowy - Alexander Elder Dzięki za polecenie, pewnie przeczytam ![]() Podsumowanie Listopada. ![]() (błąd w obrazku, w eToro mam zainwestowane 100$ więcej) eToro - copy: fajnie się popisali moi kopiowani trejderzy. eToro - own: A ja się popisałem mniej ![]() ![]() Degiro - stabilnie powolne zyski, jeszcze dywidend na kilka $ się szykuje na grudzień. Robi się bardzo miło tutaj. Mintos - przekładam cały czas RUB na EUR, i zostawiam to pod opieką autoinvestmentu. ![]() Fajnie jak by codziennie wpadały takie 1$ przelewy, a może nawet i większe ![]() Podsumowanko miesiąca 2 (Listopad):
Ogólne (od początku): Całkowita wielkość inwestycji: 10232,64 PLN Sprzęt ogólnie: 999 PLN Wydatki wszystkie: -155,08 PLN Przychód całkowity: 11,01 EUR + 783 RUB + 68,02 USD = 338,71 Wynik od początku: 183,63 Listopad: Inwestycja: 4032,31 PLN Sprzęt: 0 PLN Wydatki: 0 PLN Przychód: 355,86 PLN Wynik: 355,86 PLN CEL MIESIĘCZNY: 100/355,86 No i pierwszy miesiąc na zielono i od razu cały dziennik na plus, coś pięknego, całkowity wynik od początku tego dziennika to prawie 200 PLN zysku. Przy minimalnym nakładzie pracy (max 15 min dziennie), w sumie najwięcej pracy to pisanie tych postów ![]() PS. dziś i jutro wlecą dwa artykuły na bloga ![]() ![]() RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 06-12-2020 17:46 Nadchodzi zmiana w sposobie rozliczeń. Wiec tak wyniki miesięczne nadal bede przeliczał na PLN po kursie ostatniego dnia danego miesiąca (czyli w sumie jak jest teraz) Ale zarobioną ogólną kwotę (od początku dziennika) pozostawię w oryginalnej walucie, ponieważ ciągłe przewalutowania troche mieszają ![]() A poza tym to na blogu pojawił się jakiś ruch, moje przemyślenia odnośnie zapisu zysku pojawiły się ponieważ właśnie pisze kolejny wpis na bloga ![]() ![]() A tu minimalna garstka statystyk. RE: Wolny Od Pracy - dzemba - 09-12-2020 17:02 Nic nie działa na wyobraźnie tak jak szelest dolarów lub brzęk monet. Jako, że zarabiam w internecie to głównie moją wyobraźnie pobudza kolor zielony. ![]() Na razie grudzień jest dla mnie łaskawy, zobaczymy co dalej będzie ![]() AT&T (T) i Exxon (XOM) to moje główne zabawki w ostatnim okresie na eToro, chociaż nie jedyne ![]() ![]() No i miłe dla oka wyniki portfela dywidendowego na Degiro <3, tutaj nie bede nic sprzedawał chociaż wszędzie zielono i po kilka $ zysku na każdej akcji. Szkoda, że nie mam z 1500 pln na powiększenie portfela ![]() Legenda dla Degiro: BEP = za ile kupiłem Kurs = po ile jest teraz Niedoszły = ile zarobiłem |