Powrót do internetowego zarabiania - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Powrót do internetowego zarabiania (/Temat-Powrot-do-internetowego-zarabiania-164221) |
RE: Powrót do internetowego zarabiania - radek0389 - 08-12-2019 21:12 (24-11-2019 15:18)thomasward napisał(a): Jak pewnie zauważyliście, miałem mało motywacji i czasu do pracy nad stronką i porzuciłem ją po wykonaniu pewnej części pracy. Wracam teraz do pracy nad nią - dzisiaj robię link building i rozglądam się nad kolejnymi niszami oraz rozszerzeniem liczby wpisów. Nie zamierzam poświęcać stronce dużo czasu, ale planuję raz na jakiś czas coś zrobić. Wyrzuć locker z mylead, bo 1-4 gr za amerykańca to śmiech na sali. Na ogads te 3-4 centy to masz za hindusa, za ruch z USA to minimum leady są za 1 PLN. Większe stawki i zarobki to większa motywacja do działania. Powodzenia. RE: Powrót do internetowego zarabiania - Itachi198 - 09-12-2019 00:14 Tomek ciśniesz, bardzo podoba mi się Twój cel, oby tak dalej a zarobisz miliony monet Powodzenia! RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 09-12-2019 01:32 Dzięki za odpowiedzi. Monetyzuję, jak można się domyślić, poprzez PPI na MyLead korzystając ze strony multiniszowej. Niestety stawki są niskie i zastanawiam się obecnie, zgodnie z poradą, nad przepięciem na inną sieć. Obecnie mam mało czasu na pracę ze względu na studia i blog filmowy, ale raz na parę dni zdobywam kilka-kilkanaście wysokiej jakości linków. Obecnie DR to 4.8 i ciągle rośnie. Skupiam się na linkach dość wysokiej jakości, zdobywanych ręcznie, unikam też spam stronek (z kilkoma drobnymi wyjątkami by wyglądało to naturalnie). Obecnie codziennie mam 15-20 wejść z wyszukiwarek i kilka z filmów na YT wrzuconych metodą upload&forget. RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 10-12-2019 17:19 Jakby ktoś nie rozpoznawał flagi, to państwo to Uganda... xD RE: Powrót do internetowego zarabiania - twardy - 10-12-2019 17:21 Przynajmniej na glupoty nie wydasz RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 01-01-2020 14:00 LICZBA LEADÓW W GRUDNIU: 40 ZAROBKI W GRUDNIU: 8,28 PLN ZAROBKI OGÓŁEM: 11.61 PLN DOTYCHCZASOWA INWESTYCJA: 106,26 PLN Generalnie - bieda. Potrzebuję włożyć więcej pracy w stronę i pozyskiwanie ruchu, ale nie za bardzo mam kiedy. Postaram się jakoś znaleźć ten czas w styczniu, pomimo sesji i masy roboty. RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 21-03-2020 20:39 Trochę wracam. Generalnie stronka w miarę ładnie się wypozycjonowała. Na razie zamierzam potestować trochę zwykłe pobieranie zamiast PPI i popracować nad nią dalej. Na ten moment mam 11.32 zł na koncie, a wcześniej już wypłacałem. Pożyjemy, zobaczymy. RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 10-04-2020 13:10 Stronka się całkiem ładnie wypozycjonowała, ok 80-120 wejść z Google'a dziennie i raczej jest trend wzrostowy. Raz na parę dni dodaję nowy wpis, od teraz planuję jeszcze dodatkowo kontynuować pozycjonowanie, bo ma to wszystko sens. Leadów też mam średnio 3-10 dziennie, jedyny problem, że w większości to groszowe sprawy (jakieś Zambie itd. to rozumiem, ale leady PPI z Francji po 0,10 PLN i USA po 0,01 PLN???). Zastanawiam się nad tym, jak popracować nad konwersją oraz wielkością leadów. Z drugiej strony ostatnio pobiłem rekord - lead z Francji za 5,21 PLN, na co aż miło było popatrzeć. |