Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Powrót do internetowego zarabiania - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Powrót do internetowego zarabiania (/Temat-Powrot-do-internetowego-zarabiania-164221)

Strony: 1 2 3

RE: Powrót do internetowego zarabiania - radek0389 - 08-12-2019 21:12

(24-11-2019 15:18)thomasward napisał(a):  Jak pewnie zauważyliście, miałem mało motywacji i czasu do pracy nad stronką i porzuciłem ją po wykonaniu pewnej części pracy. Wracam teraz do pracy nad nią - dzisiaj robię link building i rozglądam się nad kolejnymi niszami oraz rozszerzeniem liczby wpisów. Nie zamierzam poświęcać stronce dużo czasu, ale planuję raz na jakiś czas coś zrobić. Smile

Na razie podaję statystyki za listopad.

LICZBA LEADÓW: 22
ZAROBKI W LISTOPADZIE: 1,79 PLN
DOTYCHCZASOWA INWESTYCJA: 106,26 PLN

Do zrobienia: pozycjonowanie w google + skontaktowanie się z supportem MyLead i podpytanie się, dlaczego większość leadów jest tak mało warta (chyba z 10 z nich to USA o wartości 1-4 groszy...). Do tego wymyślenie nisz i napisanie kolejnych wpisów.

Wyrzuć locker z mylead, bo 1-4 gr za amerykańca to śmiech na sali. Na ogads te 3-4 centy to masz za hindusa, za ruch z USA to minimum leady są za 1 PLN. Większe stawki i zarobki to większa motywacja do działania. Powodzenia.

RE: Powrót do internetowego zarabiania - Itachi198 - 09-12-2019 00:14

Tomek ciśniesz, bardzo podoba mi się Twój cel, oby tak dalej a zarobisz miliony monet Big Grin
Powodzenia!

RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 09-12-2019 01:32

Dzięki za odpowiedzi. Monetyzuję, jak można się domyślić, poprzez PPI na MyLead korzystając ze strony multiniszowej. Niestety stawki są niskie i zastanawiam się obecnie, zgodnie z poradą, nad przepięciem na inną sieć. Obecnie mam mało czasu na pracę ze względu na studia i blog filmowy, ale raz na parę dni zdobywam kilka-kilkanaście wysokiej jakości linków. Obecnie DR to 4.8 i ciągle rośnie. Skupiam się na linkach dość wysokiej jakości, zdobywanych ręcznie, unikam też spam stronek (z kilkoma drobnymi wyjątkami by wyglądało to naturalnie). Obecnie codziennie mam 15-20 wejść z wyszukiwarek i kilka z filmów na YT wrzuconych metodą upload&forget.

RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 10-12-2019 17:19

[Obrazek: qt7903z.png]

Jakby ktoś nie rozpoznawał flagi, to państwo to Uganda... xD

RE: Powrót do internetowego zarabiania - twardy - 10-12-2019 17:21

Przynajmniej na glupoty nie wydasz Lol

RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 01-01-2020 14:00

LICZBA LEADÓW W GRUDNIU: 40
ZAROBKI W GRUDNIU: 8,28 PLN
ZAROBKI OGÓŁEM: 11.61 PLN
DOTYCHCZASOWA INWESTYCJA: 106,26 PLN

Generalnie - bieda. Potrzebuję włożyć więcej pracy w stronę i pozyskiwanie ruchu, ale nie za bardzo mam kiedy. Postaram się jakoś znaleźć ten czas w styczniu, pomimo sesji i masy roboty.

RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 21-03-2020 20:39

Trochę wracam. Generalnie stronka w miarę ładnie się wypozycjonowała. Na razie zamierzam potestować trochę zwykłe pobieranie zamiast PPI i popracować nad nią dalej. Na ten moment mam 11.32 zł na koncie, a wcześniej już wypłacałem. Pożyjemy, zobaczymy.

RE: Powrót do internetowego zarabiania - thomasward - 10-04-2020 13:10

Stronka się całkiem ładnie wypozycjonowała, ok 80-120 wejść z Google'a dziennie i raczej jest trend wzrostowy. Raz na parę dni dodaję nowy wpis, od teraz planuję jeszcze dodatkowo kontynuować pozycjonowanie, bo ma to wszystko sens.

Leadów też mam średnio 3-10 dziennie, jedyny problem, że w większości to groszowe sprawy (jakieś Zambie itd. to rozumiem, ale leady PPI z Francji po 0,10 PLN i USA po 0,01 PLN???). Zastanawiam się nad tym, jak popracować nad konwersją oraz wielkością leadów. Z drugiej strony ostatnio pobiłem rekord - lead z Francji za 5,21 PLN, na co aż miło było popatrzeć. Wink