![]() |
"Cały czas do przodu" - J.K. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: "Cały czas do przodu" - J.K. (/Temat-Caly-czas-do-przodu-J-K-155744) |
RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - radek0389 - 03-08-2019 19:51 Domena nowa, kupiona w listopadzie, z tym że zająłem się stawianiem strony i SEO od maja. RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - mahuzz - 03-08-2019 22:37 (03-08-2019 19:51)radek0389 napisał(a): Domena nowa, kupiona w listopadzie, z tym że zająłem się stawianiem strony i SEO od maja. Generalnie jakby nie było, działaj dalej. Pamiętaj że linki indeksują się czasem dość długo, więc jeśli to za sprawą jakichkolwiek linków (Twoich czy nie Twoich) to nie z wczoraj, tylko z kiedyś. Nie wiem jak wygląda profil linków, ale bardzo możliwe, że to sandbox. Od listopada jest trochę czasu, ale skoro nic z nią nie było robione... Ja też ekspertem nie jestem ale sam doświadczyłem od lutego coś a'la sandbox, strona była z października/listopada, od razu ruszana mocno. Dopiero teraz serpy wracają na swoje miejsca - prawie pół roku - to sporo. Nie mniej jeśli nie kupowałeś jakichś shitty PBNów albo nie jesteś ofiarą właśnie śmieciowych linków, patrząc na ilość wyszukiwań - nie ma się o co martwić. Wiem, że konkurencji nie mierzy się ilością MS, ale na oko można coś wywnioskować ![]() Działaj, tylko na spokojnie i bez spinki ![]() Pozdro! RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - radek0389 - 04-08-2019 11:00 (03-08-2019 22:37)mahuzz napisał(a):Ciekawa teoria z tą piaskownicą(03-08-2019 19:51)radek0389 napisał(a): Domena nowa, kupiona w listopadzie, z tym że zająłem się stawianiem strony i SEO od maja. ![]() Ps. Kupowałem parę pakietów na seoclerk, ale nie żadne wielkie ilości linków, bardziej social signals, pakiet profili na forach, reddit i tyle. Dzięki za odpowiedź. RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - mahuzz - 04-08-2019 12:12 Hmm to teraz znowu może być kwestia linków - nie neguje bo można pozyskać spoko linki z takich stron. Pytanie czy nie przesadziłeś z exact anchorami i czy jest jakaś równowaga dofollow/nofollow ![]() Jak jest z tym ok to będzie git! ![]() RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - radek0389 - 04-08-2019 16:37 (04-08-2019 12:12)mahuzz napisał(a): Pytanie czy nie przesadziłeś z exact anchorami (...) Możesz rozwinąć myśl na temat exact anchor ![]() Przyznam szczerze, że całe linkowanie opieram na 14nastu tekstach (keywordach), które wysyłałem po kupnie zlecenia na seoclerks oraz jak sam generowalwm backlinki. Może trzeba większą różnorodność w keywordach stosować,hmm. A stosunek dofollow do nofollow myślę że mam dobrą. RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - radek0389 - 04-08-2019 16:37 (04-08-2019 12:12)mahuzz napisał(a): Pytanie czy nie przesadziłeś z exact anchorami (...) Możesz rozwinąć myśl na temat exact anchor ![]() Przyznam szczerze, że całe linkowanie opieram na 14nastu tekstach (keywordach), które wysyłałem po kupnie zlecenia na seoclerks oraz jak sam generowalwm backlinki. Może trzeba większą różnorodność w keywordach stosować,hmm. A stosunek dofollow do nofollow myślę że mam dobrą. RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - mahuzz - 04-08-2019 21:56 Exacty to keywordy właściwe. Czyli jak np pozycjonujesz hack do gry XX to exactem jest XX hack, XX generator etc. Poczytaj o typach anchorów: naked, brand, lsi/longtail, generic ![]() Nie wiem ile masz tych linków ale 14 różnych to raczej całkiem ok, jeśli to jakaś mniejsza strona. Pozdro ![]() RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - radek0389 - 23-08-2019 19:07 Pozycje wróciły do topki, fajnie wtedy zaczął napływać ruch, z dnia na dzień od 20 sierpnia ![]() ![]() Nawet nie przypuszczałem, że taka w mojej opinii średnia nisza, złapana bardziej przypadkowo aby wystartować z tematem seo i się podszkolić może wygenerować dniówkę ~27$. Jedno tylko co mnie zastanawia, że dziś jak już widać zarobki mniejsze, bo i ruch w GA też mniejszy o 50%. Nie wiem z czego to wynika, bo pozycje praktycznie te same w serpyou. @[mahuzz] z twojego doświadczenia to normalne zjawisko? Zwiastuje kolejną falę spadków,a topka była tylko na 3 dni? Mam nadzieję że nie. ![]() ![]() RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - mahuzz - 23-08-2019 20:10 (23-08-2019 19:07)radek0389 napisał(a): Pozycje wróciły do topki, fajnie wtedy zaczął napływać ruch, z dnia na dzień od 20 sierpnia Jedna z mojej stron w SerpYou strasznie wariowala do pewnego czasu. To znaczy w ogóle pozycje nie miały pokrycia z ahrefsem. Natomiast u mnie ostatnio kilka keywordow (na różnych stronach, różny target, różne grupy odbiorców, tematyki, wszystko różne) ogromne różnice w SERPach. Jeden keyword -20 i na drugi dzień wraca i na odwrót. Natomiast strona która mocno linkuje żeby zbalansować anchory (moje poprzednie posty patrz - tez miałem sporo exactow) nie chce ruszyć do góry. Takie wahania to normalna sprawa, czasem jakiś update Google i wszystko zmienia pozycje, ruch się zmienia również. Z drugiej strony dobrze jest korzystać z kilku stron do sprawdzania seo - tak jak mówię, takie serpyou mnie długo w uja robiło, ahrefs ma opóźnienia i inne takie. A różnica ruchu może być po prostu przez słabszy dzień. Generalnie jak strona była na dobrej pozycji i trochę spadła to konsekwentnie ja linkuj, dodawaj content i działaj ![]() Zobacz jaka Ci wpadła dniówka - to był dobry dzień, już wiesz ze warto w to iść ![]() Mam nadzieje ze bez błędów ![]() edit: jak spadki nie są drastyczne a strony przez ten czas nie linkowales to nic się nie dzieje. Oczywiście jeśli nie ma tez informacji w GSC albo nie dodawales jakiegoś syfu i nie dostales nic od konkurencji. Linki potrafią się indeksować mega długo i dlatego tez teraz są takie wahania. Działaj dalej ![]() RE: "Cały czas do przodu" - J.K. - dzemba - 25-08-2019 19:11 Znajdź w takim razie 3 takie średnie niszę i żyj jak król ![]() |