![]() |
Pomoc przy reklamie w social mediach! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Social Media (/Forum-Social-Media-356) +--- Wątek: Pomoc przy reklamie w social mediach! (/Temat-Pomoc-przy-reklamie-w-social-mediach-146615) |
RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - unifejm - 08-01-2018 21:19 Paulaa18 - poszukaj tutoriali na YT. Fajne szkolenia i wpisy blogowe ma bodaj Artur Jablonski. RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - piotrgk4 - 08-01-2018 21:24 @[unifejm] Jeżeli umie robić testy porównawcze to umie więcej niż wyciągnie z tutoriali ![]() RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - piotrgk4 - 09-01-2018 13:02 Ktoś pytał na pw ile miesięcznie sam wyciągam kliknięć oraz jakie koszta ponoszę. Oto statystyki ![]() ![]() ![]() 2 konta ponieważ zdarzały mi się często bany z byle powodów. RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - Paulaa18 - 09-01-2018 17:38 @[piotrgk4] Ładnie wyniki jestem pod wrażeniem ![]() ![]() U mnie rekord to 0,05 z wyświetlenie i niżej nie schodzi. Pobawię się jeszcze z tymi grupami przez następne tygodnie. Chyba ze da się jakoś na FB wymusić takie stawki. Jeszcze zapytam bo widzę też u ciebie 0,13. Jak to jest jak puszczasz reklamę to od jakiej stawki zaczynasz i jak długo to trwa aż dochodzi do 0,0003 ? Czy liczy się czy ma się 10K lub 100K fanów? Jeden mądry kiedyś mi powiedział że nie opłaca się budować dużych Fanpagy ponieważ to drogie, niski zasięg i za pomocą reklamy można dotrzeć do sporej grupy odbiorców. Dlatego budowanie dużych Fanpagy jest niezbędne. Nie che być upierdliwa ![]() ![]() RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - piotrgk4 - 09-01-2018 17:57 @[Paulaa18] "Jeszcze zapytam bo widzę też u ciebie 0,13. Jak to jest jak puszczasz reklamę to od jakiej stawki zaczynasz i jak długo to trwa aż dochodzi do 0,0003 ?" Nie to akurat promowałem pożyczki ![]() Określam maksymalną stawkę jako 0.01zł Reszta już sama się dzieje. W tematyce humorystycznej 0.01zł za klika to przy dobrze ogarniętej stronie ledwo się zwraca ![]() Da się wymusić mniejsze stawki (np zmiana waluty na rosyjską (1/15grosza da się określić minimum)) ale uważam że szkoda czasu. I czasem bywa że 80% reklam jest nie tknięta nawet bo za mała stawka ![]() "Czy liczy się czy ma się 10K lub 100K fanów? Jeden mądry kiedyś mi powiedział że nie opłaca się budować dużych Fanpagy ponieważ to drogie, niski zasięg i za pomocą reklamy można dotrzeć do sporej grupy odbiorców. Dlatego budowanie dużych Fanpagy jest niezbędne. " Jeżeli chodzi o reklamę to wiadomo że przychylniej ludzie będą patrzeć na fanpage mający 100k niż 10k. Ale uważam że dużej różnicy w tym nie ma ![]() Niżej z stawkami moim zdaniem nie da się zjechać ponieważ facebook i tak nie pozwala ograniczyć stawkę. Po za tym chodzi mi również o odpowiednią optymalizację. Zawsze staram się z moją inwestycją trzymać się ROI na poziomie 150-200% minimum. Zmniejszanie ROI = Zmniejszanie ilości klików Trzeba znaleźć złoty środek pomiędzy zasięgiem jaki chcesz uzyskać a opłacalnością ![]() RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - LilJJblockchain - 09-01-2018 22:25 Czy te reklamy na FB wgl działają ? jak dla mnie to jakiś kit RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - HEI$ENBERG - 09-01-2018 22:30 (09-01-2018 22:25)LilJJblockchain napisał(a): Czy te reklamy na FB wgl działają ? jak dla mnie to jakiś kit Jakby nie działał to ludzie by tego nie używali, w tym ja. ![]() RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - piotrgk4 - 09-01-2018 22:39 @[LilJJblockchain] xD? RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - bredzi - 12-01-2018 01:06 @[piotrgk4] Kierujesz reklamę do Fanów czy ogólnie ? RE: Pomoc przy reklamie w social mediach! - piotrgk4 - 12-01-2018 08:46 (12-01-2018 01:06)bredzi napisał(a): @[piotrgk4] Ogólnie |