[Zamknięty]Ipod Shuffle Silver 4GB - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Otrzymane Nagrody Lockerz (/Forum-Otrzymane-Nagrody-Lockerz-7) +------ Dział: Restock (/Forum-Restock-266) +------ Wątek: [Zamknięty]Ipod Shuffle Silver 4GB (/Temat-Zamkniety-Ipod-Shuffle-Silver-4GB-1378) |
RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - A_r_e_k_ - 03-02-2010 00:46 Nie wiem czyja to wina, ale denerwuje mnie, że do wartości mojej paczki doliczone są koszty transportu przywiezionych towarów do miejsca ich wprowadzenia na obszar celny Wspólnoty, które wynoszą aż 198,10 zł to jeszcze przy opodatkowaniu do kwoty tej liczone są koszty prowizji, koszty opakowania, transportu oraz ubezpieczenia, które wynoszą mnie kolejne 84,9zł. W ten magiczny sposób iPod Shuffle 4GB zamiast przy opodatkowaniu kosztować 230 zł kosztuje 507zł. Jestem teraz tylko ciekaw czemu takie rzeczy nakładane są tylko na iPody Shuffle... RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - WalkmaN - 03-02-2010 01:14 Gratz celnikom tylko pocisnąć RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - A_r_e_k_ - 03-02-2010 13:55 Nie celnikom a Lockerz, bo to przez nich taka sprawa jest. RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Draker - 03-02-2010 23:03 Dokładnie - LOCKERZ jest winne wysokim VAT - naspisałem już do nich o tym e-mail, może dzięki mnie na przyszłość będzie płacić mniejsze VAT Dzisiaj rozpocząłem poważną dyskusję z Panią od UPS, spoko babka, wyjaśniła mi już to co chciałem wiedzieć - jutro dokończę - ale ogólnie jest to wina LOCKERZ - Jesli tylko by chcieli mogą bez dodatkowych kosztów dla siebie, obniżyć nam VAT - nawet chcieli tak zrobić, ale m się nie udało. Napisze o tym jutro temat na forum. btw. Opowiedziałem babce od UPS o Lockerz Jutro w ostatnim mejlu do niej spytam się czy chce invite RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - A_r_e_k_ - 04-02-2010 11:05 Nie tylko Lockerz...jak się dzisiaj dowiedziałem dlaczego płacimy tak wysoki VAT za iPoda Shuffle...po prostu jest za tani...trochę dziwne, ale to prawda...gdy wartość towaru jest mniejsza niż wartość kosztów przesyłki do magicznej ceny iPoda jest doliczane 100$... RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - krystian__ - 04-02-2010 15:22 czyli jeszcze raz...przy zamówieniu jakiejs nagrody począwszy od podkladki pod myszke skończywszy na laptopie TRZEBA płacić podatek?! RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Kilol - 04-02-2010 15:39 Zrobił się off-topic. Do dyskusji na taki temat zapraszam tutaj ----> http://www.zarabiam.com/showthread.php?tid=776 W tematach z wygranymi nagrodami możemy jedynie pogratulować autorowi, zapytać ile czekał na paczkę itp, a nie robić bałagan. RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Seba - 13-02-2010 03:12 (02-02-2010 02:03)A_r_e_k_ napisał(a): Ja się Was zapytam: Czy wy w ogóle wiecie jak się liczy podatek, że się tak kłócicie, że za dużo zapłaciliście? Z tego co widzę nic nie wiecie...To ja może Wam to wytłumaczę... Taki kozak jesteś? Za gry, które przechodzą przez Unię Europejską itp. się nie płaci i co, Vatu nie ma, Cła nie ma i co teraz? Jak by Ci laptopa pocztą wysłali a nie UPS'em, nawet by nie zajrzeli do środka. UPS to UPS kurier to kurier tzn. że jak Lockerz wysyła paczki kurierem, jednocześnie firma ponosi odpowiedzialność za paczki, także celnicy nakładają Vat za to, że paczka idzie Kurierem, bądź że w USA nie mają takiego czegoś jak "Podatek Vat", dlatego też w USA jest tak tanio. RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - oskar2222 - 13-02-2010 09:02 Gratulacje RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Czarny767 - 13-02-2010 12:57 Nie popusc im tego. Ipod Shuffle kosztuje z 150zl. Czyli straciles PTZ i tak jak bys sam sobie kupil. |