Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Wiadomości (/Forum-Wiadomosci-117) +--- Wątek: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! (/Temat-Starter-z-Karta-SIM-tylko-na-dowod-133583) |
RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - wiesiek - 15-06-2016 12:31 o to staty spadną operatorom, ci co maja wiadro starterów raczej nie polecą ich rejestrować RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - unforgivable - 20-07-2016 19:08 Od 25 lipca kupione startery nie będą działać dopóki się ich nie zarejestruje. Od lutego przyszłego roku startery obecnie działające i niezarejestrowane będą zawieszane dopóki ich nie zarejestrujemy RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - DzejkobPL - 20-07-2016 19:14 Czyli trzeba aktywować do 25 moje starterki... I do lutego wykorzystać, chyba, że błokna wcześniej za brak ważności konta. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - jamroczik - 20-07-2016 19:29 Czyli po włożeniu takiej karty będzie ona tak zachowywać się jak karta zablokowania w sieci? Gdzieś czytałem, zę ma być jakiś okres (tydzień czy miesiąc) po którym w razie niezarejestrowania ma być zablokowana. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - lorenp - 21-07-2016 19:10 nie jest to nic nowego, w innych krajach UE takie coś obowiązuję i nie ma z tym najmniejszego problemu. pomoże to służbą śledzić jeszcze bardziej społeczność ale to szczegół. W tym roku będąc w Hiszpani, potrzebowałem pakiet internetowy i poszedłem do punktu kupić starter, gość spisał moje dane i na następny dzień karta działała. Rejestrujesz kartę w momencie zakupu (i prawdopodobnie od sprzedającego będzie zależało kiedy ta karta zostanie aktywowana) RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - Groem - 21-07-2016 21:22 Firmy sprzedające dane będą miały z górki Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - ripruski - 25-07-2016 16:42 dziś jest 25 Lipca , nie rejestrowalem sim/numeru , odczuje jakieś skutki ? : D (Nju Mobile / Orange ) RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - DzejkobPL - 25-07-2016 16:47 Tak, ale dopiero w lutym 2017. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - damianus627 - 25-07-2016 19:13 Specjalnie sobie zostawiłem kilka nieaktywnych starterów na sprawdzenie i jak na ten moment to Play całkowicie blokuję kartę do momentu rejestracji (nie wyświetla się nawet nazwa sieci), a Orange loguje się do sieci i wyświetla komunikat, że do momentu rejestracji nie można nic robić. T-Mobile i Plusa normalnie aktywowałem, ale podobno już wprowadzają blokady. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - DzejkobPL - 25-07-2016 19:16 Potwierdzam. Play nie loguje całkowicie, a TMobile bez problemu śmiga. Testowałem sam. ;-) |