Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające (/Temat-Jak-zdobyc-recepte-na-leki-psychopobudzajace-133313) |
RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - Takimyk - 17-05-2016 13:43 Zapytaj na forum ćpunów hyperreal. info, wszystko Ci powiedzą. RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - MickeyHuntr - 17-05-2016 15:53 (17-05-2016 12:59)Apps napisał(a):(17-05-2016 11:38)MickeyHuntr napisał(a): Co do przysadki to tyle ja sam wiem. A wyniki już mam od dawna, od października czekam na przyjęcie do poznania (mam na czerwiec niby), gdy byłem prywatnie u lokalnego, to mówił, że tylko 2 tygodnie poczekam, a tu taki chuj... (17-05-2016 12:00)Lanserek napisał(a): Człowieku, na co ty czekasz?Tyleże ja muszę czekać do czerwca, mam lekarza umówionego PRYWATNIE, czyli terminów wcześniej nie mam, na kasę bym pewnie jeszcze dłużej czekał. RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - twardy - 17-05-2016 16:44 Zeby trafic na dobrego lekarza to trzeba miec duzo szczescia.... bylem raz u jednego w pewnej sprawie... 'niech pan schudnie 15kg to sie wszystkie pana problemy skoncza'. No spoko. Tylko mialem wtedy ~87kg przy ~1,8m wzrostu Obstawiam, ze wiekszosc lekarzy w publicznej sluzbie zdrowie to zwykle konowaly i nie powinni byc dopuszczeni nawet do leczenia zwierzat. RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - Apps - 17-05-2016 18:29 Chcesz mi powiedzieć, że od października czekasz na prywatną wizytę ?? Jak nazywa się ten lekarz ? RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - MickeyHuntr - 19-05-2016 23:17 (17-05-2016 18:29)Apps napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że od października czekasz na prywatną wizytę ?? Jak nazywa się ten lekarz ? Nie mam pojęcia, mama dostała numer do kliniki od endokrynologa i zapisała mnie. RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - szykiryki - 20-05-2016 06:50 Aż trudno w to uwierzyć, że czas oczekiwania taki długi, zwłaszcza, że od razu przy rejestracji należało stanowczo podkreslić, że wymagana jest PILNA konsultacja... Zresztą, po ostatnich przygodach neurologicznych, NIGDY nie ufałabym tylko i wyłącznie jednemu lekarzowi (i tak warto się skonsultować z innym). Na Twoim miejscu już dawno zapisałabym się na wizytę prywatną do innego specjalisty i wyłożyła mu problem... RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - rachman - 20-05-2016 07:44 @szykiryki "należało stanowczo podkreslić, że wymagana jest PILNA konsultacja" - uwierz mi że takie argumenty się nie liczą zazwyczaj. Znam osobę poważnie chorą i musi dosłownie nękać samego lekarza by się do niego dostać przed terminem bo w rejestracjach tego typu argumenty od nastu lat ani razu nie przyniosły skutku Pewnie zależy od osoby z którą się rozmawia ale jak nie ma "okienka" to nikt Cię nie dokoptuje na trzeciego... Pilna konsultacja? "Proszę iść na izbę przyjęć do psychiatryka tam pana przyjmą od ręki" - i koniec rozmów. @MickeyHuntr na depresję pamiętaj dobre są prócz psychologów i leków: spacery, wyciszenie, medytacje, świeży sok z marchewki, unikanie stresu, sen, unikanie smutaśnej muzyki/programów tv. Wiem to od osoby klinicznie chorej. Trochę można się tak podnosić ale bez opieki zależnie od stanu samemu nie ma co walczyć więc powodzenia w walce życzę. Tak jak Ci radzą zrób wyniki na hormony, nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba poziom potasu też ma tu znaczenie - chyba że pomyliło mi się coś, pomyśl nad terapią u psychologa - to podstawa - nie pomoże jeden to szukać innego, psychologa by pomógł trzeba znaleźć pod siebie, nie każdy każdemu pomoże - takie są statystyki. Musisz mu ufać, lubić itd. Co do specyfików to radzę jeśli będziesz jakieś leki przyjmować by to robić pod kontrolą lekarza. Czasami niektóre składniki leków kolidują nawet z owocami a co dopiero innymi lekami... RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - szykiryki - 20-05-2016 08:40 @rachman, ja zawsze stosuje do tych "miłych" Pań jeden, skuteczny myk (do lekarza, który nie chce mi np. wypisać skierowania również ). Wyciągam wcześniej przygotowaną karteczkę z oświadczeniem, że biorą pełną odpowiedzialność za ustalenie tak dalekiego terminu/braku skierowania. Działa w 100%, mimo że nasłucham się tego, jaka jestem NIEPRZYJEMNA. Sory, płacę składki i jak potrzebuje skierowania od lekarza na NFZ to ma mi je wypisać (jesli to uzasadniona prośba!), mimo że w większości przypadków lecze się prywatnie, ale jak mogę zaoszczędzić np. 200 zł na wykonaniu konkretnych badań na NFZ, a nie prywatnie, to to robie RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - rachman - 20-05-2016 08:45 @szykiryki sposobów jest wiele ale w jak to ujęłaś pilnych konsultacjach nie zawsze to może pomóc bo jak napisałem usłyszeć możesz w przypadku takich problemów jak depresja - proszę udać się na izbę przyjęć tam przyjmie cię psychiatra od kopa. Nie że do szpitala ale spotkasz się z lekarzem i wiesz. Mylisz się jeśli uważasz że taka kartka ma moc - jedynie psychologiczną na niektóre osoby Nie ma terminu to nie ma i mają prawo odsyłać na izby przyjęć jak "za bardzo" Ci pilno :-( RE: Jak zdobyć receptę na leki psychopobudzające - Apps - 20-05-2016 10:15 @rachman - być może masz częściowo rację ale ja również mogę potwierdzić słowa @szykiryki, że zawsze jest jakiś sposób :-) A co do miejsca na przyjecie to już kilkanaście razy widziałem sytuację, gdy osoba ( recepcjonistka, pielęgniarka, rejestratorka ) twierdząca zaciekle, że nie ma miejsc, terminy są odległe itp. itd. wyciągała zeszyt ( PRL ?? ) i wpisywała mnie w jedną z wielu wolnych przestrzeni. Normalnie, to nerwica mnie w takiej sytuacji bierze ale wiem, że ta osoba tylko tam pracuje i takie stan rzeczy zazwyczaj wynika z "przykazu z góry". Co do samego tematu to wydaje mi się, że aż tak źle z tobą nie jest, bo inaczej albo Ty albo rodzice szukali by pomocy dużo szybciej... |