Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+---- Dział: FireSub (/Forum-FireSub-390)
+---- Wątek: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS (/Temat-Co-wolisz-Subskrypcje-SMS-czy-PREMIUM-SMS-119138)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - dzejkobs - 01-09-2015 19:59

(01-09-2015 19:41)Assasinoo napisał(a):  @[Lotheo] a mógłbyś napisać po polsku bo nie kumam? W przypadku i subów i premium na stronie jest info o kosztach, ale tylko w stopce + większość ma adblocka i tego nie widzi. W sub sms w sms'ie z kodem dostajesz info, że dostaniesz 3 sms'y tygodniowo każdy 6,15 zł koszt, a w sms premium gość wyśle sms'a nie wiedząc ile kosztuje, w sms'ie dostanie kod bez żadnych info o kosztach, wklepie go na stronę i nigdzie nie dowie się ile zapłacił, co najwyżej na rachunku. Nie widzisz różnicy?

Ok przeczytałem drugi raz i zrozumiałem, że chodzi o aktywacje sub sms, wtedy dostanie info o kosztach. No ok racja. I co z tego? Tą informacje dostanie przed aktywacją usługi, w sms'ie razem z kodem aktywacyjnym.

Nie z kodem aktywacyjnym tylko po aktywowaniu Wink
Koleś wklepuje swój numer, dostaje smsa z kodem (bez kosztów)
Wklepuje kod na stronie = Ty masz leada
Potem dopiero dostaje info o kosztach Wink

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - Lotheo - 01-09-2015 20:44

(01-09-2015 19:41)Assasinoo napisał(a):  @[Lotheo] a mógłbyś napisać po polsku bo nie kumam? W przypadku i subów i premium na stronie jest info o kosztach, ale tylko w stopce + większość ma adblocka i tego nie widzi. W sub sms w sms'ie z kodem dostajesz info, że dostaniesz 3 sms'y tygodniowo każdy 6,15 zł koszt, a w sms premium gość wyśle sms'a nie wiedząc ile kosztuje, w sms'ie dostanie kod bez żadnych info o kosztach, wklepie go na stronę i nigdzie nie dowie się ile zapłacił, co najwyżej na rachunku. Nie widzisz różnicy?

Ok przeczytałem drugi raz i zrozumiałem, że chodzi o aktywacje sub sms, wtedy dostanie info o kosztach. No ok racja. I co z tego? Tą informacje dostanie przed aktywacją usługi, w sms'ie razem z kodem aktywacyjnym.

W T-mobile nie przychodzi żadna informacja o kosztach razem z PINEM, a w innych sieciach niestety nie sprawdzałem Smile

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - Assasinoo - 02-09-2015 00:31

(01-09-2015 19:59)dzejkobs napisał(a):  

Ale po co piszesz jak nie wiesz? Na 100% z największych sieci Play/Plus/T-mobile/Orange tylko w T-mobile jest tak jak mówisz, czyli informacja o kosztach usługi dopiero po aktywacji. W każdej innej z wymienionych sieci w treści sms wraz z kodem jest informacja o kosztach za każdy odebrany sms, ile sms tygodniowo i jaki koszt miesięczny. I zanim odpowiesz to sprawdź to pierw.

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - dzejkobs - 02-09-2015 05:15

(02-09-2015 00:31)Assasinoo napisał(a):  
(01-09-2015 19:59)dzejkobs napisał(a):  

Ale po co piszesz jak nie wiesz? Na 100% z największych sieci Play/Plus/T-mobile/Orange tylko w T-mobile jest tak jak mówisz, czyli informacja o kosztach usługi dopiero po aktywacji. W każdej innej z wymienionych sieci w treści sms wraz z kodem jest informacja o kosztach za każdy odebrany sms, ile sms tygodniowo i jaki koszt miesięczny. I zanim odpowiesz to sprawdź to pierw.

Sprawdziłem na kartach : Plus, Play, 36i6, Plush.. Nigdzie nie było informacji o kosztach beka
Edit: Jeśli chcesz wiedzieć co jest dokładnie napisane : "Token aktywacyjny serwisu POBIERZ na numerze ..... to ......"
Pozwolę sobie Ciebie zacytować: "Ale po co piszesz jak nie wiesz?"

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - SokoleOko - 05-09-2015 15:32

sprawdziłem Play w programie SHARE FILES wpisałem swój nr tel i przyszedł taki sms:
"Twój Pin do aktywacji prenumeraty POBIERZ to xxxxx. Wpisz PIN na stronie www. Koszt subskrypcji to 6,15PLN za każdy otrzymany SMS/MMS."

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - Kiljan - 05-09-2015 17:00

Każdy operator decyduje jak to u niego wygląda, w playu koszty są podane od razu.

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - count765 - 05-09-2015 18:58

W Orange też koszty są podane od razu Smile

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - Lotheo - 05-09-2015 19:29

Wygląda na to, że T-mobile jest najlepszym wyborem w tej sytuacji Big Grin

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - Assasinoo - 07-09-2015 14:23

(02-09-2015 05:15)dzejkobs napisał(a):  Sprawdziłem na kartach : Plus, Play, 36i6, Plush.. Nigdzie nie było informacji o kosztach beka
Edit: Jeśli chcesz wiedzieć co jest dokładnie napisane : "Token aktywacyjny serwisu POBIERZ na numerze ..... to ......"
Pozwolę sobie Ciebie zacytować: "Ale po co piszesz jak nie wiesz?"
Plus, 36i6, Plush to jedno i to samo, więc niepotrzebne testy 3x tego samego. A w play jestem pewien, że koszty są podane od razu, więc jakiś lipny ten Twój test. Z moich własnych doświadczeń tylko w T-mobile i Heyah (bo to też na dobrą sprawę to samo) nie było info o kosztach. Z plusem nie wiem jak jest..

RE: Co wolisz, Subskrypcje SMS czy PREMIUM SMS - GaCeL - 07-09-2015 15:39

Kiedyś premium były lepsze teraz suby dominują impreza