Ostrzeżenie przy nabijaczach reputów/postów. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Pomysły, zmiany, sprawy dotyczące Zarabiam.com (/Forum-Pomysly-zmiany-sprawy-dotyczace-Zarabiam-com-13) +--- Wątek: Ostrzeżenie przy nabijaczach reputów/postów. (/Temat-Ostrzezenie-przy-nabijaczach-reputow-postow-116843) |
RE: Ostrzeżenie przy nabijaczach reputów/postów. - linoskoczek - 01-07-2015 12:50 (01-07-2015 12:35)Mercz napisał(a): Admin i moderatorzy mają życie prywatne, mają sporo roboty i teraz bawić się w pośrednictwo i jak coś źle pójdzie, to oni są winni? Pisałem o tym. To nie jest tak, że tylko administracja może pośredniczyć w transakcjach. I nie powinno być tak, że jak się jest moderatorem, to ma się od razu świadczyć usługi pośrednictwa. Robi to osoba, która ma łeb na karku, czas i chce przy okazji zarobić. Osoba bez doświadczenia nie będzie na pewno lubiana jako osoba do pośrednictwa. Tak jak dałeś przykład z apkami - pośrednictwo zleci się osobie, która ma o tym jakieś pojęcie i to już wcześniej pisałem, że nie każda osoba będzie mogła każdy przedmiot identycznie sprawdzić, bo każdy siedzi w czymś innym. To kupujący powinien wypisać pośrednikowi co ma sprawdzić, żeby pośrednik nie mógł ponieść jakiejkolwiek odpowiedzialności (oprócz oczywiście zabrania i kasy i przedmiotu). Inna sprawa, że dla mnie pośrednictwo nie wyglądałoby na aż tak bardzo zaawansowane, bo to o czym teraz pisałem, to jakieś wyspecjalizowane "usługi pośrednictwa", które byłyby droższe. Zwykłe pośrednictwo za pare złotych to przesłanie np. poradnika i pieniędzy między stronami. Pośrednik sprawdzi czy w poradniku jest tyle stron ile miało być, czy nie są to same ciągi znaków lsajhgaskljghdsak żeby je zapełnić i tyle. Inspektorem taka zwyczajna osoba być nie musi. O jakości np. poradników decydują już recenzje, które są dosyć skuteczne i pomysł z ESCROW wcale by ich nie wykluczył. RE: Ostrzeżenie przy nabijaczach reputów/postów. - Admin - 03-07-2015 13:16 Nie, dziękuję, na pewno nie będę pośredniczyć w transakcjach gdzie często ktoś pierze pieniądze z lewych źródeł, mieszać się w to ani załogę nie zamierzam. Podpytajcie prowadzących kantory walut jaka to odpowiedzialność i syzyfowa praca, nikomu nie polecam, @[marcel_kk] wie doskonale. Pomijam już sytuacje włóczenia się po sądach w sytuacjach gdy ktoś zostanie oszukany. RE: Ostrzeżenie przy nabijaczach reputów/postów. - marcel_kk - 03-07-2015 14:11 Admin ma racje, zakup poradników jedynie na własne ryzyko, na forum nie znajdziecie osoby przy zdrowych zmysłach co by świadomie chciała brać w czymś takim udział, a wiąże to się zazwyczaj z dużym ryzykiem gdyż nie każdy jest zadowolony z tego co kupił, a ci co są zadowoleni chcąc odzyskać 50% zapłaconej ceny udają niezadowolonych. Często otrzymuje takie propozycje abym pośredniczył, nie robię takich rzeczy z oczywistych powodów. |