Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Programowanie - od czego zaczynać - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364)
+--- Wątek: Programowanie - od czego zaczynać (/Temat-Programowanie-od-czego-zaczynac-107677)

Strony: 1 2 3

RE: Programowanie - od czego zaczynać - paweuq - 16-06-2015 20:56

Ja zaczynałem od HTMLa/php jednak stwierdziłem że mala z tego kasa wiec postanowiłem uczyć sie c++ nauczyłem sie go ale zobaczyłem ze na topie jest java wiec sie wziełem za nia, ta w miare opanowałem lecz stwierdziłem ze to nie dla mnie. Za duzo godzin przed kompem. Pamietaj nie kieruj się zarobkami bo wczesniej czy pozniej sie po prostu wypalisz i dasz sobie spokoj. Tak jak ja, kupowałem ksiazki i sie uczyłem lecz po prostu mnie to nie kreciło, od zawsze lubie robic biznes wiec sprzedałem ksiazki uzywane które kupiłem za grosze i sprzedałem je wszystkie z minimalna marża 100% nawet czasem było wiecej. I odkryłem ze to mi sprawia frajde. I teraz w tym kierunku podazam.Jesli chodzi o pierwszy jezyk to polecam c++ i oczywiscie tutoriale Mirosława Zelenta na yt. Gość jest po prostu świetny w tłumaczeniu zagadnien z programowania. Dlaczego c++? Ponieważ jest prostszy niz java, a c++ i java są bardzo podobne tyle ze java jest bardzo rozbudowana obiektowo. I jesli c++ ogarniesz to to z java bedzie łatwiej.