LD czyli świadomy sen - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: LD czyli świadomy sen (/Temat-LD-czyli-swiadomy-sen-106849) |
RE: LD czyli świadomy sen - Begrezen - 14-07-2015 04:17 wspaniała rzecz ale ciężko się nauczyć, trzeba cierpliwości i dużo chęci, ja jak na razie tylko próbuje RE: LD czyli świadomy sen - xavi512 - 14-07-2015 08:06 Miałem dwa świadome sny, tylko, że trwały bardzo krótko, bo zaraz mnie wywaliło ze snów. Bardzo łatwo jest odróżnić sen od rzeczywistości, szedłem normalnie drogą i odczucia były 3x mocniejsze. RE: LD czyli świadomy sen - ClassAxion - 14-07-2015 08:12 Pewnie sie zbyt podekscytowales Ja mam problem taki ze obraz jest jakby z trzeciej osoby, nie jest rozmazany lecz jest pod dziwnym kątem. Nieraz zdarza sie ze w trakcie snu sie unormuje ale sen i tak pamietam z tej dziwnej perspektywy :/ RE: LD czyli świadomy sen - xavi512 - 14-07-2015 08:58 Pewnie tak, ale ciężko jest zachować spokój. Najlepsze, że w obu przypadkach nie wiem w jaki sposób uświadomiłem sobie, że to sen. Po prostu nagle poczułem, że śnię. Pierwszym razem zacząłem od razu latać, coś niesamowitego szkoda, że trwało 5sek. Zawsze masz sny z dziwnej perspektywy? RE: LD czyli świadomy sen - GetGifts - 14-07-2015 09:24 Mam taki sen co pewny czas ale nie w pełni kontroluje sen czyli jak np. Wybuduje nowy jork to nie mogę go zniszczyć gdy chcę latać nie mogę muszę wbiec na jakiś mur i z niego skoczyć dopiero tak latam ale nie jest to takie latanie tylko szykowanie+latanie. Jak jestem na wojnie to jak dostane kulkę to po mnie próbowałem wiele razy ją zatrzymać i się nie udaje jedynie zmieniam jej kształt. Czasami mam tak jak by grafiki w śnie w siebie wchodziły np. Samochód/Ściana i nie mogę tego naprawić po prostu nie mam 100 % kontroli. RE: LD czyli świadomy sen - Varnity - 14-07-2015 09:27 Świadomy sen znam od 2011 roku, bardzo fajna sprawa. Technik jest mnóstwo a podstawową z nich jest dziennik snów dzięki któremu polepszamy swoją pamięć i sny stają się klarowniejsze. Do tego dochodzi TR jak tu niektórzy już wyżej wspominali ( na nic się zdaje jeżeli źle go stosujemy). Do tego dochodzi bierne obserwowanie świata, skupianie się na tym co "tu i teraz". Czyli zwracanie uwagi na to jak oddychamy, czujemy dotyk, smak, zapach. Staramy się uaktywniać wszystkie bodźce. No i oczywiście rozglądamy się co jakiś czas czy ten świat realny jest w porządku i nie odbiega w jakiś sposób od rzeczywistości: czy nie widzimy np. jakiegoś latającego człowieka, po prostu coś co odbiega od normy naszego świata. Ciężko skupiać się nad wszystkimi zmysłami ale zapewniam że im większa czujność w ciągu dnia, tym lepsza czujność we śnie Jest zaawansowana technika uzyskiwania świadomego snu którą sam stosuje. Polega ona na tym aby iść spać i wstać po 4-5 godzinach i rozbudzić się na parę minut i położyć się ponownie. Potem tylko ułożyć się wygodnie w łóżku zamknąć oczy i próbować nie stracić świadomości np. skupić się na oddychaniu lub liczeniu. Jak się powiedzie Ciało zaśnie a mózg będzie w pełni świadomy wszystkich procesów zasypiania które doświadczamy każdej nocy. Wpadniemy w paraliż senny, potem przed oczami zaczną pojawiać się różne dziwne obrazy, kształty, po jakimś czasie zacznie on przybierać formę np. korytarza i wystarczy chwila żeby wejść do snu w pełni świadomym! @[GetGifts] Wszystko da się zrobić we śnie, wystarczy sobie wyobrazić i mocno uwierzyć i już! Trzeba poćwiczyć, również trzeba zachować we śnie odpowiednią świadomość. RE: LD czyli świadomy sen - Split66 - 14-07-2015 16:47 Świadomy sen trochę sprawiał mi problemy na początku. Dopiero po miesiącu potrafię śnić świadomie. U każdego to wygląda inaczej, no u mnie trochę długo to zajęło RE: LD czyli świadomy sen - Sznurek11 - 28-07-2015 21:26 (14-07-2015 04:17)Begrezen napisał(a): wspaniała rzecz ale ciężko się nauczyć, trzeba cierpliwości i dużo chęci, ja jak na razie tylko próbuje Wcale nie tak ciężko Jeśli chcesz się nauczyć to polecam bloga: http://kontrolowanesny.pl Masz tam opisane chyba wszystkie techniki i przeróżne informacje na temat świadomych snów jakich nie znajdziesz nigdzie indziej w google, polecam poczytać sobie przed snem RE: LD czyli świadomy sen - Mercz - 28-07-2015 21:29 Gdzieś miałem ciekawy blog, gdzie było wiele rzeczy o śnie, typu co zrobić by snić o tym, a to o tamtym, jak mieć swiadomy sen, jak to jest, że spadamy i wtedy się budzimy wystraszeni, że to naprawdę było (amortyzuje nas przed upadkiem w rzeczywistości). Szkoda, że nie pamiętam nazwy tego bloga :/ Osobiście z niego wiele się dowiedziałem i wiele rzeczy testowałem. Czasem był skutek pozytywny, a czasem nic z tego :/ [/quote] Wcale nie tak ciężko Jeśli chcesz się nauczyć to polecam bloga: http://kontrolowanesny.pl Masz tam opisane chyba wszystkie techniki i przeróżne informacje na temat świadomych snów jakich nie znajdziesz nigdzie indziej w google, polecam poczytać sobie przed snem [/quote] O chodzi o ten blog |