![]() |
Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 (/Temat-Dziennik-Zarabiania-na-Fiverr-250-do-Stycznia-2015-Warzyw12-103668) |
RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - warzyw12 - 20-12-2014 00:13 Pora na trochę informacji z dnia dzisiejszego ![]() jak narazie nikt nie zakupił najnowszego Giga, jednak ilość wyświetleń cały czas coraz większa, także trzecia sprzedaż to kwestia czasu. Dostałem również pozytywny komentarz i 5 gwiazdek od drugiego kupującego, także powinno to jakoś wpłynąć na widoczność mojego giga na Fiverr. Co dziś zrobiłem: - dodałem 5 postów na forum, gdzie planuję promować mojego giga - dostałem okładke od grafika z wszystkimi poprawkami, projekt zakończony, okładka gotowa, teraz jeszcze pozostało skończyć ebooka ![]() - napisałem 300 słów do ebooka, dodałem 1 genialny obrazek. - znalazłem ostatnią z dochodowych nisz, których szukałem, jest zapisana na liście do zrobienia, narazie koncentruje się na ebooku. Do wykonania w następnych dniach: - zakończyć mój własny produkt @[IzabelaC] ciężko stwierdzić, myślę że 10-15 zł byłoby okej, ale naprawdę nie mam pojęcia jakby się to przyjęło Zarobek w Grudniu: 8/50$ RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - matek697 - 22-12-2014 02:55 czym liczysz napisane słowa do ebooka? RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - Dzonyy - 22-12-2014 10:37 Mam też pomysł na ebooka, ale nie wiem na ile słów go napisać. Mógłbyś coś doradzić w tej dziedzinie ? RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - warzyw12 - 22-12-2014 17:30 @[matek697] Word podaję mi automatycznie liczbę napisanych słów w lewym dolnym rogu - MS Office 2013. @[Dzonyy] myślę, że nie chodzi o liczbę słów. Ja notuję liczbę słów, żeby mniej więcej pokazać wam ile zrobiłem, jednak nie jest to główny wyznacznik jakości ebooka. W moim odczuciu minimum to 15-20 stron (wliczając spis treści, stronę powitalną, wstęp, ew. podziękowania itd). Poszukaj w sieci jak napisać swojego pierwszego ebooka - znajdziesz mnóstwo informacji. Czas na Update. Czas na $$. ![]() Z powodu przygotowań do świąt, nie miałem czasu na dodanie nowego postu. Czas który spędzałem przy komputerze - a nie było go ostatnio za wiele - poświęcałem na zakończenie mojego ebooka. Jest już w 100% skończony, razem około 6000 słów. Treść ebooka urozmaicona jest kilkoma świetnie pasującymi obrazkami, które sprawiają, że produkt wygląda o wiele bardziej profesjonalnie. Dodatkowo okładka wykonana przez grafiką, sprawia, że aż chce się go kupić ![]() Jestem bardzo zadowolony, że udało mi się skończyć ten produkt. Zajęło to wiele godzin przed komputerem, jednak uważam, że ten czas nie został zmarnowany. Stworzyłem coś własnego, w obcym języku, zawsze to jakieś nowe, ciekawe doświadczenie. Gig dla mojego produktu również jest już gotowy i opublikowany. Teraz będę się skupiał na promocji. Nie będę już tworzył nowych gigów, w pierwszej lini zajmę się promocja własnego produktu, na drugim planie znajduje się promocja gigów stworzonych z gotowych produktów z kursu kometa. Moje posty w grupach na facebooku, gdzie promowałem swoje gigi w miarę cieszą się popularnością, co oznacza, że ludzie są zaciekawieni moja oferta i trafiają na fiverr. Co oznacza, że cześć z nich decyduje się na zakup, co oznacza... ![]() ![]() Od ostatniego postu udało mi się sprzedać kolejne 3 gigi. Jak narazie wszystkie 5 sprzedaży pochodzą z jednego giga, którego najbardziej promowałem. Ma on już 3 recenzje - wszystkie z nich są pozytywne, jak również 5 gwiazdek. Teraz jestem bardziej wiarygodne, 3 recenzje to nic, jednak 3 (pozytywne) w porównaniu z 0 to dużą różnica. Nadal jest cały czas pod górkę, jednak wiem, że jestem coraz bliżej do punktu, z którego będzie już tylko z górki ![]() Podsumowując, teraz czas będę spędzał głównie na promocji moich ofert. W najbliższym czasie nie planuję dodawać nowych gigów. 3 dochodowe niszę, których szukałem, znajdują się na mojej liście rzeczy do wykonania w nowym roku. Teraz nadchodzi czas świąt i będę go spędzał z rodzina, jednak na pewno znajdzie się godzinka na Fiverr, bo przecież cel sam z siebie się nie osiągnie ![]() Zarobek w Grudniu: 20/50$ - także koszt okładki do mojego ebooka już mi się zwrócił (20$). Albo - prawie zwrócił mi się kurs kometa (77zl), według aktualnego kursu zarobiłem: ok. 69,60. Zdecydowanie warto było w niego zainwestować, gdyby nie on, podejrzewam, że w ogóle nie zacząłbym z Fiverrem. A to ja już wkrótce ![]() ![]() RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - Dzonyy - 22-12-2014 17:58 Zapowiada sie swietnie. Czy 2 pozostale nisze tez sa w formie ebooka ? RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - Komet - 22-12-2014 18:52 (22-12-2014 10:37)Dzonyy napisał(a): Mam też pomysł na ebooka, ale nie wiem na ile słów go napisać. Mógłbyś coś doradzić w tej dziedzinie ? @[Dzonyy] polecam ci na poczatku wymyslic tytul ebooka. Potem zajmij sie spisem tresci. Kiedy skonczysz te 2 kroki, bedziesz wiedzial dokladniej o czym bedzie twoj ebook i co dokladnie ma sie w nim znajdowac. Potem zabierz sie za pisanie. Nie stawiaj sobie celu np. 15 000 slow. Uloz sobie plan - spis tresci w tym przypadku to wlasnie twoj plan - realizuj go krok po kroku, w tym przypadku rozdzial po rozdziale. ![]() (22-12-2014 17:58)Dzonyy napisał(a): Zapowiada sie swietnie. Czy 2 pozostale nisze tez sa w formie ebooka ? tak - moge odpowiedziec na to pytanie, bo w tych 2 gigach warzyw12 sprzedaje produkty z mojego kursu, takze sa to wlasnie ebooki. Przykladowego ebooka udostepnilem za darmo tutaj - znajdz: "Klikając w ten link" i zobaczysz jak mniej wiecej wyglada taki produkt. ![]() @[warzyw12] gratulacje, widze, ze osiagniecie celu jaki sobie wyznaczyles nie powinno byc problemem, idziesz do przodu jak burza ![]() ![]() RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - Tidus - 22-12-2014 18:58 Gratulacje. Poradnik od Kometa musi być owocny, że takie wyniki tak szybko ![]() RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - Komet - 22-12-2014 19:01 @[Tidus] z samej teorii nie ma $$, dopiero po zastosowaniu jej w praktyce sa efekty - szacun dla @[warzyw12], ze konkretnie wzial sie do roboty ![]() RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - Gremquen - 22-12-2014 19:49 Gratuluję @warzyw12. Ja też pracuję z tym poradnikiem i mam nadzieję, że pójdzie mi tak jak tobie ![]() Good Job man RE: Dziennik Zarabiania na Fiverr - 250$ do Stycznia 2015 - Warzyw12 - IzabelaC - 22-12-2014 23:07 warzyw12 dzięki za odpowiedź. Słyszałam wiele opinii, że dla 5$ (4$) ktoś jest chętny wykonywać zlecenia, ale dla 15-20 PLN już nie bardzo ![]() Kto wie, może kiedyś będziecie chcieli ogłosić się w polskim serwisie ![]() |