Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
prolific.ac - świetnie płatne ankiety - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Zbiór serwisów zarobkowych (/Forum-Zbior-serwisow-zarobkowych-34)
+--- Wątek: prolific.ac - świetnie płatne ankiety (/Temat-prolific-ac-swietnie-platne-ankiety-157283)

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - ggusiaja - 08-11-2024 20:29

(08-11-2024 18:00)sebens napisał(a):  Cześć, gdzie znajdę tutaj ankiety ?
[Obrazek: IMG-20241108-174553.jpg]

Wyadaje mi się, ze zapisałeś się jako badacz, a nie jako respondent. U mnie to wygląda tak, że tam gdzie Ty masz "Dom" to ja mam "Studies" czyli badania/ankiety. Musisz założyć konto jako uczestnik a nie jako badacz.

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - sebens - 09-11-2024 09:13

Hehe, dzięki?

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - megi11 - 25-02-2025 17:44

A ja mam problem, nie mogę wypłacić pieniędzy bo mi pisze o współpracy z Hiperwallet a to u nas nie działa, dałam normalny paypal i mam komunikat że są problemy z płatnościami, napisałam do suportu i cisza.

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - Owl_ - 25-02-2025 19:37

Cześć, 

Prolific wysyła pieniądze na procesor PayPal, za pośrednictwem platformy Hyperwallet, która obsługuje  masowe płatności. Dzięki temu wypłaty są zautomatyzowane i zazwyczaj wysyłane natychmiastowo.  

Aby wypłacić środki, wystarczy w ustawieniach Prolific podać dane swojego konta PayPal. Nie jest wymagane zakładanie konta w Hyperwallet. 

Ja wypłacałem pieniądze na PayPal  2025-02-19  i nie spotkałem żadnych problemów.

Tutaj jest instrukcja jak wypłacić pieniądze z Prolific:
Kod:
https://participant-help.prolific.com/en/article/3bfbb2

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - megi11 - 25-02-2025 20:54

Mnie nie chodzi o instrukcję-znam ją, żeby wypłacić musże mieć przycisk-zamiast przycisku mam takie coś.

[Obrazek: prolific.jpg]

[Obrazek: prolific-brak-wyp-aty-kopia.jpg]

Pisałam do suporu-prosili o scany tego co mam na profilu-przesłałam i cisza.
Hyperwalet u nas nie działa.
Podałam konto paypal.

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - Owl_ - 25-02-2025 21:18

W takim razie kontaktuj się z działem obsługi Prolific aż do rozwiązania problemu. Po każdym wysłaniu wiadomości daj im kilka dni na odpowiedź.

Ja przed chwilą zalogowałem się na swoje konto i normalnie widzę przycisk „Cash out", więc może jakiś indywidualny problem?

[Obrazek: Przechwytywanie-w-trybie-pe-noekranowym-...56-bmp.jpg]

Napisałaś "Hyperwalet u nas nie działa". U Was, czyli gdzie?

Znalazłem jeszcze coś takiego:

"Dla rezydentów USA , Twoje konto PayPal musi być w USA . Jest to zgodne z przepisami podatkowymi.

W przypadku osób niebędących rezydentami USA kraj, w którym używasz konta PayPal, musi odpowiadać jednemu z poniższych:

Twój obecny kraj zamieszkania lub
Twój kraj urodzenia

"W danym momencie możemy zezwolić na powiązanie tylko jednego konta PayPal z jednym kontem Prolific:

Jeśli dodasz konto PayPal do swojego konta Prolific, które jest już powiązane z innym kontem, lub
Ktoś próbuje połączyć Twoje konto PayPal ze swoim kontem
oba konta zostaną zawieszone i będziesz musiał się z nami skontaktować".

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - megi11 - 26-02-2025 13:36

U nas czyli Polska.
Moje konto paypal mam tylko ja,nikt inny go nie używa.
Napisałam ponad tydzień temu do suportu, na razie cisza.

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - Owl_ - 26-02-2025 19:49

(26-02-2025 13:36)megi11 napisał(a):  U nas czyli Polska.

Na jakiej podstawie uważasz, że Hyperwallet nie działa w Polsce? Wydaje mi się, że  działa w Polsce — ponieważ Prolific korzysta z tej usługi do realizacji masowych, zautomatyzowanych wypłat przez PayPal, również dla użytkowników w Polsce (tak wynika z informacji w FAQ).

Hyperwallet to usługa przeznaczona dla firm, takich jak Prolific, a nie dla indywidualnych użytkowników. Dlatego w profilu wystarczy podać swoje dane PayPal do wypłaty, a sama usługa Hyperwallet nie powinna nas interesować.

Prolific informuje jedynie w FAQ, że do przesyłania pieniędzy na PayPal używa Hyperwallet, prawdopodobnie ze względu na obowiązki prawne (np. dotyczące ochrony prywatności). Jednak jako zwykli użytkownicy nie musimy się tym przejmować — wystarczy, że wpiszemy swoje dane PayPal do wypłaty.

Warto tylko pamiętać, że kraj, w którym używasz konta PayPal, musi być Twoim obecnym krajem zamieszkania lub być Twoim krajem urodzenia podanym w Prolific.

PS. Napisz jeszcze raz do Prolific. Mam nadzieje, że uda Ci się pozytywnie rozwiązać sprawę.

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - megi11 - 27-02-2025 15:31

Bo dostalam odpowiedż z paypala dotyczącą Hyperwallet. Pisałam dwa razy do Prolific i nadal czekam, konto paypala mam tam gdzie mieszkam, mam go od kilkunastu lat.

RE: prolific.ac - świetnie płatne ankiety - freaky11 - 15-03-2025 20:26

Podawaliście tam swój prawdziwy adres? Nie korzystałem z tego od 2 lat i wyskakuje mi okienko, w którym chcą, żebym podał swój adres zamieszkania. Czy ktoś podał fejkowy i przechodzi?