Fundico - pożyczki społecznościowe - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Zbiór serwisów zarobkowych (/Forum-Zbior-serwisow-zarobkowych-34) +--- Wątek: Fundico - pożyczki społecznościowe (/Temat-Fundico-pozyczki-spolecznosciowe-157223) |
RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - sebas11 - 26-02-2021 10:08 (26-02-2021 08:30)kariolmax napisał(a): Ostatni konkurs wygrała P. Aneta - przypadek, że właśnie tak nazywa się moja opiekunka konta? Dosyć mało popularne imię, tym bardziej że I miejsce to 1500zł... To Fundico Coraz bardziej śmierdzi... RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - wmjlwaj - 26-02-2021 11:09 Ciekawe kiedy konkurs wygra Stefan Jarzyna za Szczecina . Wtedy to na pewno nie będzie przypadek. RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - maciejrosa - 26-02-2021 12:00 To jak to jest wkoncu?nie ma co sie w to bawic? RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - Pablo1878 - 26-02-2021 12:20 Projekt zapowiadał się ciekawie, sam go polecałem. Teraz to firma chyli się ku upadkowi.... Na emailu co chwile dostaje od nich „oferty pracy”.... A po zachowaniu prezesa, trzeba uciekać jak najszybciej. RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - kariolmax - 12-03-2021 14:26 Z ciekawości, czy ma ktoś jeszcze jakiekolwiek inwestycje w Fundico lub otrzymał (lub nie) wypłatę w ostatnim czasie? Znów wracają 2-4 miesięczne inwestycje, ciekawe jaka jest tego przyczyna. Zrobiłem dokładniejszy research w internecie i znalazłem również strony https://pskf.pl oraz https://www.prowizja24.pl podpięte pod NIP Fundico. Co dziwne, na obu numer kontaktowy pokrywa się z numerem do P. Anety - "Opiekunki Konta" w Fundico. Ta druga w 100% wygląda jak wał - oparta na Wordpressie, oznaczona przez filtr KAD jako przekręt i z nieaktywnym certyfikatem SSL. Sam już nie wiem co o tym myśleć bo z jednej strony ich model biznesowy ma sens, bazują na kancelarii prawnej (swoją drogą planuję tam niedługo zadzwonić, aby ustalić czy faktycznie współpracują), stawki są atrakcyjne i działają już trochę. Z drugiej strony, moje (negatywne) odczucia i brak profesjonalizmu kłują w oczy i zapalają czerwoną lampkę w głowie. Z obecnego konkursu (ogłoszony 2 dni temu) można by było wyciągnąć min. 300zł zysku w ciągu miesiąca - regulamin nie zabrania przedwczesnego zakończenia inwestycji, więc wystarczyłoby zainwestować >3000zł do czasu rozdania nagród, kwestia czy w ogóle by to nastąpiło. Na zrzucie poniżej dwa ostrzeżenia KNFu - zna się ktoś na ich oznaczeniu? czy jest to ryzyko piramidy finansowej? - prezesem obu firm jest P. Mariusz Skiba (o ZAWEXie nawet nie wiedziałem wcześniej): RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - Pablo1878 - 12-03-2021 14:31 (12-03-2021 14:26)kariolmax napisał(a): Z ciekawości, czy ma ktoś jeszcze jakiekolwiek inwestycje w Fundico lub otrzymał (lub nie) wypłatę w ostatnim czasie? Znów wracają 2-4 miesięczne inwestycje, ciekawe jaka jest tego przyczyna. Zrobiłem dokładniejszy research w internecie i znalazłem również strony https://pskf.pl oraz https://www.prowizja24.pl podpięte pod NIP Fundico. Co dziwne, na obu numer kontaktowy pokrywa się z numerem do P. Anety - "Opiekunki Konta" w Fundico. Ta druga w 100% wygląda jak wał - oparta na Wordpressie, oznaczona przez filtr KAD jako przekręt i z nieaktywnym certyfikatem SSL. Sam już nie wiem co o tym myśleć bo z jednej strony ich model biznesowy ma sens, bazują na kancelarii prawnej (swoją drogą planuję tam niedługo zadzwonić, aby ustalić czy faktycznie współpracują), stawki są atrakcyjne i działają już trochę. Z drugiej strony, moje (negatywne) odczucia i brak profesjonalizmu kłują w oczy i zapalają czerwoną lampkę w głowie. Z obecnego konkursu (ogłoszony 2 dni temu) można by było wyciągnąć min. 300zł zysku w ciągu miesiąca - regulamin nie zabrania przedwczesnego zakończenia inwestycji, więc wystarczyłoby zainwestować >3000zł do czasu rozdania nagród, kwestia czy w ogóle by to nastąpiło. Ja czuję, że szykuje jakiś grubszy wałek przez Fundico ale to tylko moje przeczucia. Na e-mail bądź telefon co chwilę dostaje informacje o nowych konkursach (chyba już 4 w tym roku...) czy możliwości współpracy. Swoja drogą na ich głównej stronie, można przeczytać opinie "Mam wrażenie, że regulamin nie jest zbyt dokładny a sama strona "o nas" niezbyt spójna....". PS. Jak tutaj myśleć poważnie o firmie jak na podstawowe pytania zadawane przez zmartwionych klientów, prezes odpowiada "Wyczuwam przez skórę, że Twoje obawy rosną". RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - kasperkazik - 13-03-2021 09:09 (16-02-2021 19:55)malpa2 napisał(a):Wybaczcie, długo mnie tu nie było bo sam zapomniałem o sprawie. Model biznesowy jest taki: jesteś frankowiczem, zgłaszasz się na stronie pskf, oni przejmują Twoje roszczenia, załatwiają prawnika który się zajmie sprawą i inwestorów (przez Fundico) którzy opłacą prawnika z góry. Potem w razie odzyskania roszczeń od banku Fundico zabiera ok 30% wygranej kwoty, z czego płaci inwestorowi. Żyła złota bo te roszczenia są na tyle wysokie, że Fundico zgarnia kilkakrotnie więcej niż inwestorzy. Tak to wygląda teoretycznie. A praktycznie to nie wiem czy sprawy frankowe publikowane na ich stronie są ogóle realne, nie udało mi się ich zweryfikować.(16-02-2021 18:06)kasperkazik napisał(a): Siemka, jestem tu nowy na forum. Cieszę się, że wreszcie znalazłem jakąś dyskusję na temat inwestowania w Fundico i dlatego założyłem konto. Trzymam u nich 2700 w dwóch inwestycjach bezterminowych. Zachęcił mnie ich model biznesowy który rzeczywiście wygląda jak żyła złota. Miałem dorzucać większe kwoty, aaale: osoba pana Marka Skiby i jego licznych firm-krzaków budzą podejrzenia, zwłaszcza że głównie zajmują się zbieraniem i pożyczaniem kapitału. Być może zyski z Fundico opłacają długi innych firm. Dwa, że żadna z trzech osób z Fundico z którymi dane mi było rozmawiać (prezes i dwie opiekunki) nie mają facebooków lub innych socjal mediów, lub przynajmniej mi nie udało się ich znaleźć. Trzy, że na umowach z poprzednich inwestycji, nie ma paragrafu głoszącego, że firma zobowiązuje się zwrócić mi zainwestowaną kwotę w razie powodzenia inwestycji. Jest napisane jedynie że mam prawo wycofać tę kwotę przed zakończeniem lub dostać odsetki w razie powodzenia. Prezes mówił, że skonsultuje to z prawnikiem i na tym masz kontakt się zakończył, ponad miesiąc temu. Może to niedopatrzenie, się nie odezwali się już więcej. Chyba spróbuję wypłacić to, co już zainwestowane. Pozdrawiam (16-02-2021 18:21)wmjlwaj napisał(a): Też mam tam trochę kapitału. Nie próbowałeś dzwonić do kancelarii prawnej , która obsługuje ich sprawy frankowe ?Też miałem taki pomysł ale w końcu nie dzwoniłem. Mnie przekonał fakt, że jak omyłkowo przesłałem im o 1000 za dużo to mi zwrócili. Potem jak kupiłem kolejną inwestycję, tym razem za 1700, to nabrałem wątpliwości Sam im teraz nie ufam i będę starał się odzyskać to, co już mam tam poinwestowane. Choć z drugiej strony: zanim wyszło drugie ostrzeżenie od KNF, pisałem do rzecznika finansowego z pytaniem, za co Fundico dostało pierwsze ostrzeżenie. Odpisali, ale nie mieli nic konkretnego do powiedzenia, tak jakby sama atrakcyjności i nieprzejrzystość oferty były podejrzane i nic więcej. Jednak przez drugie ostrzeżenie zacząłem się niepokoić. Dam znać jak mi będzie szło RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - Olszi - 13-03-2021 16:40 Też do nich napisałem. Mam u nich zainwestowane środki. Otrzymałem następującą odpowiedź: ,,Prowadzimy działania związane z wyjaśnieniem tej sprawy. Fundico oferuje zakup wierzytelności wobec banków. Prawdopodobnie ta cecha produktu finansowego spowodowała reakcję KNF. Naszym zdaniem, działamy zgodnie z prawem i będziemy kontynuować działalność w tym zakresie.'' RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - LAW-TECH - 17-04-2021 15:48 Witam wszystkich inwestorów, którzy zaufali Fundico.eu i zakupili u nich wierzytelności. Sam zamierzam prowadzić taką platformę i jeżeli obecni tu forumowicze chcą porozmawiać na temat "legalności" takiej firmy zapraszam do kontaktu na e-mail [email protected] Pozdrawiam Adrian K. RE: Fundico - pożyczki społecznościowe - Kasunio - 19-04-2021 12:33 W tamtym tygodniu wypłacałem zakończoną inwestycję z Fundico i przelew dotarł bez problemów na moje konto |