![]() |
Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - DaffyBTC - 09-01-2024 15:27 I jak Ci idzie w kolejnych dniach? Swoją drogą masz zamiar ruszyć też w inne programy/stronki do zarabiania mniejszych kwot, czy próbujesz na tym co masz obecnie zbić coś większego i dopiero np. zakupić hosting i domenę i przenieść się na inne metody zarabiania? RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - dzemba - 10-01-2024 16:41 (09-01-2024 15:27)DaffyBTC napisał(a): I jak Ci idzie w kolejnych dniach? Swoją drogą masz zamiar ruszyć też w inne programy/stronki do zarabiania mniejszych kwot, czy próbujesz na tym co masz obecnie zbić coś większego i dopiero np. zakupić hosting i domenę i przenieść się na inne metody zarabiania? Oba ![]() Dzień 14 ySense bryluje ofertami i ankietami ![]() Ankiet od groma. ![]() Jak i banalnych akcji do wykonania i to wcale nie za jakieś drobne. ![]() ![]() Dało to 11,34$ w 4 dni, ale to wyselekcjonowane banalne akcje poleciały jak wyżej, np. 1,80$ za głupią instalacje, albo po 60-80 centów za instalację i uruchomienie apki przez godzinę. Dzięki temu dałem radę wyskrobać 2 wypłatę. Tym razem już na 10$ na PayPala. ![]() Podsumowanie ![]() Zaczyna się robić wyraźnie zielono z lewej strony, więc w następnym poście spodziewajcie się kolejnych inwestycji i wykorzystanie tych 50+ PLN by rozkręcać tą mini kuleczkę zarobków. Mimo wszystko 170+ PLN bez żadnego zaplecza w te dwa tygodnie to i tak spoko wynik. Zmiana: ySense: +11,34$ letyshops: 0 Robinhood crypto: 0 RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - itmaster - 10-01-2024 18:05 A płatne ankiety będziesz dodawał do kolekcji? Bo w sumie tam można zarobić jakiś grosz, bez inwestycji, prócz czasu i energii ![]() RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - dzemba - 16-01-2024 00:40 (10-01-2024 18:05)itmaster napisał(a): A płatne ankiety będziesz dodawał do kolekcji? Bo w sumie tam można zarobić jakiś grosz, bez inwestycji, prócz czasu i energii Już robię płatne ankiety jak się jakieś fajne trafią, ale masz rację głównie są teraz oferty. Mam zamiar dorzucić więcej paneli, do tego co teraz robię. Dzień 20 ![]() Zacznijmy od letyshops wpada drobnica i nie tylko. Pojawiło się kilka informacji o możliwym bonusie za rejestrację poleconych, ale raczej to tylko cyferki które nigdy się nie zrealizują ponieważ poleceni musieli by wydać 70pln, a wszystko to co poniżej tylko rejestracje bez jakichkolwiek akcji zakupowych. ![]() Wpadło 9,59$ na ySense, jedna fajna akcje (i kilka groszowych) + ankiety. Wspomniana jedna akcja to założenie revoluta za 6$ i tak go potrzebowałem na nadchodzące wakacje. ![]() Do tego założyłem konto w santanderze z promocją na 500 PLN, ale na pieniądze trzeb niestety poczekać do lutego (pierwsze 150 pln). Ostatnią akcją jaką wykonałem było założenie konta w Trading212 za darmową akcje. Uzyskałem 0,109 akcji starbuksa o wartości 10,05$, którą mogę wypłacić za 30 dni. ![]() Podsumowanie ![]() Wszystko przekroczyło już 250 pln, plan jest teraz prosty, kontynuować akcje i ankiety. I Przy przekroczeniu 100 pln w zarobionej gotówce, zacząć inwestycja. Te stricte finansowe jak obligacje czy akcje firm, jak i bardziej przyziemne jak handel czy własne sociale. Zmiana: ySense: +9,59$ letyshops: +2,89 PLN Robinhood crypto: 0 Trading212: +10,05$ RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - dzemba - 22-01-2024 17:52 Dzień 26 Witam, z tym update, przerwy aż 6 dni, ale smęty czemu takie długie przerwy w update na końcu. Najpierw przyjemne rzeczy. Przez te 6 dni na ySense wpadło 11,41$, porobiłem trochę zadanek znów, cela jest dobić do 40 usd w 30 dni z akcji ![]() Wpadło kilka cashbacków na letyshops, łącznie na kwotę 13,85PLN, jakieś klocki lego, tabletki do szamba i dużo innych dziwnych rzeczy kupione z częściowym zwrotem. Poza tym na Robinhood crypto sprzedałem połowę posiadanych BitCoinów za troszkę ponad 10€, ale tutaj poczekam z wypłatą, aż sprzedam wszytki BTC które mam. Jutro powinienem na PalPalu przekroczyć 100 pln więc poleci pierwsza inwestycja + czas powalczyć na socialach jak już mam pieniądze ![]() Podsumowanie ![]() Przebite 300 pln w różnych miejscach, więc liczę na dobicie do 400 pln w pierwszym miesiącu dziennika. Jako, że na konto z tych zarobionych szekli spłynęło już ponad 140 pln, to zaczynam inwestycję i inne rzeczy które potrzebowały funduszy ![]() Ogólnie bym chciał by to zarabianie kiedyś zastąpiło mi pracę, ale najpierw pierwsze 10000 PLN. Zmiana: ySense: +11,41$ letyshops: +13,85 PLN Robinhood crypto: 0 Trading212: 0 Chciał bym przeprosić, za rzadkie update, ale mam 2 małe sprawy oprócz dziennika na głowie.
Co do braku pracy, mam już taki poziom zarobków z inwestycji, że z głodu nie umrę ![]() RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - diablo0ffiicial - 22-01-2024 19:23 Ciekawy dziennik, będę śledził ![]() RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - itmaster - 22-01-2024 20:13 No to zdrowia i znalezienia pracy życzę. RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - dzemba - 25-01-2024 22:44 (22-01-2024 20:13)itmaster napisał(a): No to zdrowia i znalezienia pracy życzę. Dzięki ![]() (22-01-2024 19:23)diablo0ffiicial napisał(a): Ciekawy dziennik, będę śledził I by jeszcze podkręcić sytuacje, ponieważ dziś wpadają pierwsze inwestycje. Dzień 29 Zbliża się pierwszy miesiąc, zakończmy to czymś grubszym! Ale najpierw zarobki: Na ySense przez te trzy dni wpadło 3,35$, dobijam już do 45$ zarobionych ogólnie i narazie fajrant od tej metody. Wpadła też rejestracja na Robinhood crypto czyli dochodzi do zablokowanych 10,10€. ![]() Więc całkiem spoko zarobki jak na trzy dni. Ale ważniejsze jest że jak widzicie wypłaciłem 19€ z robinhooda ![]() ![]() A jako że mam 30$ na paypalu, 19€ na revolucie i kilka dolarów na skrillu, komasuje te kwoty do złotówek na moim koncie bankowym. I mimo opłat transakcyjnych/przewalutowania daje mi to dokładnie 218.56 PLN do dyspozycji. I za 200 pln, kupiłem 2 obligacje. Jedną TOS, czyli 3 letnie obligacje na 6,5%, oraz jedną EDO, czyli 10 letnie obligacje indeksowane inflacją, w pierwszym roku na 6,9%. ![]() Od teraz to pieniądz tworzy pieniądz ![]() Podsumowanie ![]() Już fajnie zielony widać, ale chyba muszę zmienić nazwę zarobione na posiadane by lepiej oddawało znaczenie tej grupy. Zmiana: ySense: +3,35$ letyshops: 0 Robinhood crypto: +10,10€$ Trading212: 0 RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Dr Piotr - 26-01-2024 01:13 W tym tempie, to zejdzie 46 miesięcy. Jeśli dodamy malejącą wartość pieniądza w czasie z tytułu inflacji, to nawet pod 5 lat? RE: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - dzemba - 28-01-2024 01:21 (26-01-2024 01:13)Dr Piotr napisał(a): W tym tempie, to zejdzie 46 miesięcy. Jeśli dodamy malejącą wartość pieniądza w czasie z tytułu inflacji, to nawet pod 5 lat? Nazwy niewypłacone i zablokowane mogły Cię zmylić, ponieważ to też są zarobione pieniądze, ale których nie mogę obecnie użyć/wydać. Niewypłacone, np. letyshops mogę je wypłacić w każdej chwili, ale skoda mi się bawić w przelewy po 10 pln co kilka dni i czekam aż się uzbiera chociaż 50/100 PLN. Zablokowane, są to pieniądze zablokowane w systemach partnerskich lub inwestycjach np, na Robinhood crypto bonus mogę wypłacić dopiero po 30 dniach, ale te pieniądze już są moje. I zgodnie z moją matematyką w najgorszym czasie (utrzymując obecne tempo) wyjdzie mi 27,7 miesiąca, czyli 2 lata i 4 miesiące. Ale po to inwestuje by nastąpił efekt kuli śnieżnej, czyli z czasem inwestycje powinny dawać coraz wyższy zwrot, więc powinno być coraz szybciej. A co do inflacji, po to jednym z aktywów nabytych przeze mnie za zarobione pieniądze są obligacje indeksowane inflacją, by ją zniwelować. Dzień 31 Ok, dorzuciłem w 2 dzionki na ySense 2,82$, to koniec, robię 5 wypłatę i patrzę inne sposoby. Poza tym 6,98 PLN na letyshops. ![]() I jak widać gruby hajs leci z obligacji xD ale zawsze pierwsze kilka groszy, a dokładnie 11. Podsumowanie ![]() Do 400 PLN brakło 2,66 pln, całkiem spoko jak na początek drogi do 10000 PLN. Zmiana: ySense: +2,82$ letyshops: +6,98 PLN Robinhood crypto: 0 Trading212: 0 Obligacje: 0,11 PLN Od nowego miesiąca wpadną nowe sposoby zarabiania ![]() Podsumowanie Miesiąca 1 ySense: +45,33$ letyshops: +43,54 PLN Robinhood crypto: +30,17€ Trading212: +10,05$ Obligacje: +0,11 PLN Zwycięzcą jest ySense, zaraz za nim Robinhood crypto, podium rzutem na taśmę zamyka letyshops. Całkiem fajny pierwszy miesiąc, 397,34 PLN po przewalutowaniu po dzisiejszym kursie. Z tego już ponad 200 PLN w inwestycjach ![]() Plany mam proste, co najmniej powtórzyć wynik z tego miesiąca + dołożyć około 300 PLN do inwestycji z zarobków, pracujące 500 PLN już będzie robiło zauważalna zmianę. Poza tym czas chyba na pierwsze inwestycje, które zużywają pieniądze a nie tylko nimi obracają. |