W przyszłości - spełnianie marzeń... - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: W przyszłości - spełnianie marzeń... (/Temat-W-przyszlosci-spelnianie-marzen-146949) |
RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - pspsga - 25-11-2017 18:39 @[Zawik] Tak. Chodziło o dziennik Teraz będziesz bardziej skupiał się na SMS ? Bo z tego co wiem to obecnie masz 1 stronę pod PPI i 1 stronkę pod SMS ? PS. No niestety... Linkowanie to jednak ciągłe robienie tego samego Jednak te 1-2h trzeba dziennie na to poświęcić. Ale jak serpy zaczną działać to też ta robota będzie szła lepiej (mam nadzieję) RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - luka600 - 25-11-2017 22:30 Muszę się zarazić od Ciebie tym samozaparciem i systematycznością.Kawał dobrej roboty, kibicuję Ci pełną parą. RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - pspsga - 27-11-2017 17:04 @[Zawik] Wszystkiego Najlepszego Wpadła już jakaś nazwa , na zmianę tytułu dziennika ? RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - Zawik - 28-11-2017 18:38 Cóż, dwa tygodnie przerwy za mną. Czy wyszło mi to na plus? Moim zdaniem i tak i nie. Odpocząłem sobie od pracy, nie ważne że byłem chory, jednak czuję tą przerwę Niestety dniówki trochę spadły, 2 tyg. temu wpadało na luziku 5$, a teraz ~2/3$. Spadku kliknięć nie zauważyłem zbytnio, wg. mnie to kwestia stawek za leada. Jednego dnia może wpaść 15 leadów po 0,03$ = 0,45$, a następnego dnia może wpaść 10 leadów po 0,25$ = 2,5$. Oczywiście dniówek po 0,45$ już nie mam, to był tylko taki przykład
Z jednej strony może się to ludziom podobać, z drugiej nie. To jest jak ruletka. Jednych to może zdenerwować, że tego czy tamtego dnia wpadło tyle leadów a tak mało pieniędzy wpadło za nie, a drudzy zaś lubią taką różnorodność. Choć... kto by wolał leada 0,03$ niż leada za 2$ Dziś były jakieś problemy z Ogads rano. Przeważnie rano już było parę kliknięć w lockera, a tu 0. Myślałem że stronka dostała jakiegoś filtra. Jednak wina była po stronie serwisu i wszystko się wyjaśniło Póki co na 11 leadów wpadło 1,35$. Wykupiłem wczoraj pakiet social signals z seoclerks (nareszcie). Miałem wykupić a 10$, a wykupiłem za 1$ 2 Była promocja, więc czemu by z niej nie skorzystać Trzeba wrócić do dniówek 5$ Dziś za zadanie mam zastanowić się, czy robić kolejną stronę pod hacki, czy pozycjonować moją stronę pod suby. Wybiorę raczej to pierwsze, gdyż tamta metoda jest bardziej nastawiona pod fb/snap. Jak już się zastanowię co mam wybrać, to muszę sporządzić listę zadań na następny dzień. Uwierzcie mi, z taką listą jak sobie zrobicie będzie Wam się 100x lepiej pracowało. Ja bez listy często się gubiłem i czasami miewałem momenty, że nie wiedziałem od czego mam teraz zacząć. A tak to spisane są wszystkie zadania na tacy Nic tylko brać się do roboty! (27-11-2017 17:04)pspsga napisał(a): @[Zawik] Wszystkiego Najlepszego Dzięki! Na razie nic mi nie przychodzi do głowy, pomyślę jeszcze parę dni i na pewno jakaś fajna nazwa wpadnie (25-11-2017 18:39)pspsga napisał(a): @[Zawik] Tak. Chodziło o dziennik Teraz będziesz bardziej skupiał się na SMS ? Bo z tego co wiem to obecnie masz 1 stronę pod PPI i 1 stronkę pod SMS ?Tak, mam 1 stronę pod PPI i 1 pod SMS Miałem jeszcze 1 multi niszową pod hacki, ale z niej już nic nie wpada. Chociaż czasami wpadnie jakiś lead na tydzień Czy będę bardziej się skupiał na sms'ach? Hmm.. nie chcę się skupiać tylko na 1 rzeczy, ponieważ wtedy olewałbym inne metody zarobku. Sprawa ta pozostaje mi do przemyślenia. 1-2 h.. ja poświęcałem mojej stronie MAKSYMALNIE 1h, czasami parę minut więcej na linkowanie. Efekt na dzisiejszy dzień? To wszystko zależy od konkurencji Twojej niszy. Moje keywordy nie miały jakiejś mocnej konkurencji, a zobacz - w ~3 miesiące strona ta zarobiła 215$. Wcześniej jak już wspominałem miałem multi-niszę. Do tej pory zarobiłem na niej niecałe 40$. Ile ja jej czasu poświęciłem, a ile tej stronce teraz... Więc jest to kwestia popularności niszy oraz optymalizacja strony (25-11-2017 22:30)luka600 napisał(a): Muszę się zarazić od Ciebie tym samozaparciem i systematycznością.Kawał dobrej roboty, kibicuję Ci pełną parą. Dzięki za miłe słowa! RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - patttson - 28-11-2017 18:41 Z jakiej strony ten screen? RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - twardy - 28-11-2017 18:47 Wydaje mi sie, ze to https://serpyou.com/ Mozna co 2tyg zakladac nowe konto i miec za darmo RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - danoneksss - 28-11-2017 18:49 (28-11-2017 18:41)patttson napisał(a): Z jakiej strony ten screen? Z tej, o ile się nie mylę https://www.serplab.co.uk RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - patttson - 28-11-2017 18:57 dzięki chłopaki RE: Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - Zawik - 02-12-2017 18:24 Hey!
Postanowiłem, że w tym miesiącu nie będzie podsumowania, ponieważ 3/4 miesiąca albo nie miałem czasu na pracę, albo mi się po prostu nie chciało. A to choroba, a to coś wypadło.. Dziś jest 2 grudnia. A co z tym idzie - kolejny miesiąc. Czemu to tak szybko mija? Przecież dopiero co pisałem podsumowanie poprzedniego miesiąca... Dobra, jedyne co mogę pokazać to statystyki z OGAds. Oczywiście porównanie października z listopadem. Kliknięcia -> Leady -> Pieniadze -> Konwersja Z miesiąca na miesiąc jest progres. Wszystko na jednej stronie oczywiście. Muszę wykupić znowu premkę na HitLeap, bo od czasu gdy jej nie mam zarobki nieco spadły. W sumie to tyle, nie będę się więcej rozwodził na temat Nowy miesiąc, a ja jestem pełen energii do pracy Dziś mogłem sobie na spokojnie popracować, gdyż wstałem sobie o 7. Czemu tak wcześnie? A może Wam opowiem Przedwczoraj się obudziłem ok. 5, żeby wyłączyć budzik. Wyłączyłem go i poszedłem z powrotem do łóżka. W pewnym momencie zaczęły mi tak latać nogi, że wyglądało to jakbym brał niezłe prochy Oczywiście całe nogi były spięte i latały mi tak z pół godziny. Powodem tego (ponoć) okazała się tabletka na kaszel popita colą przed spaniem. Nie wiem czy to prawda czy nie, ale następne noce spałem spokojnie Okej, co dzisiaj zrobiłem? - Zakupiłem domenę .online na namecheap za 3$ - Zmieniłem dnsy na te, jakie mam na hostingu - Wyszukałem niszę, oczywiście pod hacki - Edytowałem landing page, wygląda o niebo lepiej od poprzedniego - Wrzuciłem wszystko na hosting - Zoptymalizowałem stronę - Dobrałem keywordy i wrzuciłem je na SerpLaba - Dodałem 1 post na fanpage Jutro mam zamiar ogarnąć premium na hitleapie, ogarnąć bota do pewnego programu, oraz ogarnąć parę stronek do promocji strony pod suby. Przedwczoraj pobrałem x-naście zdjęć lasek na fanpage. Będę dodawał 1 post na dzień. Chciałem jeszcze zrobić małą promocję fanpage i pospamować wcześniej zrobionymi kontami na fb, lecz gdy próbowałem to wszystkie konta mi blokowali. Niestety, facebook to nie to co kiedyś. :/ Cały sposób monetyzacji wszystkiego już sobie przemyślałem. Jeżeli to wszystko wypali, to będzie super Na SunLead muszę zweryfikować stronę i przesłać ją do nicooo, żeby mi aktywował smsy. Niestety, ale nie umiem dodać do stopki informacji o sms'ach. W szablonie gdy wchodzę do widgetów mam 3 stopki, które dzielą stronę na 3 części. Jeżeli dodam info o sms do jednej z nich, wtedy tworzy się kolumna, która ciągnie się w dół strony. Muszę napisać do nicooo, albo do kogoś innego. Główna fraza niszy ma 10k+ wyszukiwań, a ma małą konkurencję. Według mnie nisze znalazłem naprawdę niezłą. Daję stronie 3 dni na odpoczynek, a potem nie pozostaje mi nic innego jak pozycjonowanie Jak wygląda póki co dzisiejszy dzień na Ogads? Edit: Wpadło 5,5$ Trzymajcie się! Dziennik 16-latka! [SEO] [SUB SMS] [PPI/CPA] - mahuzz - 02-12-2017 18:41 Co do stopki to pisz gg to Ci jutro pomogę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |