![]() |
UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: HYIP (/Forum-HYIP-348) +--- Wątek: UInvest - Inwestowanie w realny biznes (/Temat-UInvest-Inwestowanie-w-realny-biznes-51703) |
RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Quamca - 08-06-2013 16:05 nie do końca rozumiem Get Loan, znajdujący się pod Invest now. mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Quamca - 15-06-2013 06:57 jest nowa opcja pożyczenia od nich 300$ mój angielski jest komunikatywny dlatego chciałbym zapytać jakie są dokładnie warunki? i co to jest input? RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - scibi - 20-06-2013 12:53 Napisałes ze serwis pobiera 10% od naszych zysków. Kupujemy share za 50$, sprzedajemy za 55, czyli tak naprawde wychodzimy -0,5$ . Dobrze to rozumiem? RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Karas09 - 20-06-2013 14:15 Te 300$ mogą pożyczyć tylko nowe osoby i te co mają na balansie chyba 0$ czy jakoś tak. Poza tym te 300$ może być wykorzystane tylko w SE. Input to włożenie kasy w oprocentowanie miesięczne (chyba miesięczne, teraz nie jestem pewien). Jest to 4,5%. Chodzi w tym o to aby jakaś nie zagospodarowana kwota na twoim balansie mogła też zarabiać. RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Arrekin - 21-06-2013 14:06 (20-06-2013 12:53)scibi napisał(a): Napisałes ze serwis pobiera 10% od naszych zysków. Nope. 10% jest pobierane z dywidend, przy sprzedaży są inne prowizje( w twoim przykładzie prowizja wyszłaby koło 1-2$ pewnie ) Zobaczmy to na przykładzie, kupujesz share za 50$ i trzymasz go przez 2 miesiące. Miesięczne dywidendy to 6$. To oznacza że po odliczeniu 10% dla Uinvest daje Ci to 5,4$ miesięcznie. Za 2 miesiace otrzymasz więc 10,8$. W tym momencie decydujesz sie sprzedać share. Udaje Ci się go sprzedać po wyższej cenie jaką jest 55$. Uinvest pobiera prowizje w wysokości 1,5$ a więc zostaje ci 53,5$ + 10,8$ = 64,3$ które możesz wypłacić. Na czysto zarobiłeś 14,3$ w 2 miesiące. Co do tego nowego systemu to jest on tylko dla osób nie mających środków na koncie. RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Schlobo - 22-06-2013 07:17 Ja mam z kolei inne pytanie. Chciałbym się dowiedzieć jak wypłacacie pieniądze z dywidend w tych trudnych czasach (chodzi mi o okres po zamknięciu Liberty Reserve), o ile w ogóle wypłacacie czy może reinwestujecie.Pytam dlatego bo wątpie żeby Upay szybko został dodany do opcji wypłat bezpośrednio z Uinvest a zależy mi na tym żeby pieniądze z dywidend przelać na konto w polskim banku.Opisujcie jak sobie radzicie z tym wszystkim. Pozdrawiam. RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Karas09 - 22-06-2013 12:04 Teraz to tylko i wyłącznie przez FP. Na dzien dzisiejszy nic więcej nie wymyślisz. Za 2 miesiące agenci mają dostać karty debetowe z Upay i wtedy pewnie coś ruszy ![]() RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Toru - 24-06-2013 09:17 Wszystko ładnie pięknie ALE: Prosty przykład na miesięczną inwestycje: 1. Chcę kupic 1 akcje chemicali 2. Wpłacam przez posrednika 170$ po 3,1 (aktualny kurs FP) czyli 527zł 3. Po miesiącu dostaje 20,7$ netto po odliczeniu prowizji czyli 51,95zł (20,7*2,51zł aktualny kurs wypłaty FP) 4. Załóżmy ze uda mi się sprzedać ta akcje za 170$ w co jest mi ciężko uwierzyć, ponieważ oferty chęci zakupu są nawet o 20$ niższe. Pomijając ten fakt wypłacam 170$ po 2,51zł dostaje 426,7zł + 51,95 zarobione przez miesiąc z akcji dostaje 478,65zł na konto w polsce i jestem happy że dałem się oskubać FP na 48zł. Wniosek z tego taki że muszę dwa miesiące dochodu z akcji oddać FP żeby wyjść na czysto, a dopiero później może coś zarobie. Dochodzi do tego jeszcze prowizja od sprzedaży akcji której nie uwzględniałem. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić, ale podchodzę z duuuużym dystansem do wszelkiego rodzaju inwestycji, szczególnie jak jest tylu pośredników. Pozdrawiam RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Arrekin - 24-06-2013 10:55 W takim razie jesteś na złym forum. Tutaj masz prawie same piramidki, a przyczepiłeś się do jedynego realnego programu. Nie wiem skąd masz info o tym że sprzedać możesz tylko taniej. Po lewej stronie masz oferty kupna, chyba oczywiste że będą niskie bo ludzie liczą że znajda się takie jelenie jak ty i im sprzedadzą. Patrzy się na listę po prawej stronie gdzie są oferty sprzedaży. Jeśli dasz najniższą to kupi od Ciebie pierwsza osoba zainteresowana kupnem bo twoja oferta będzie najlepsza( i zazwyczaj już paręnaście $ jesteś do przodu ). FP cały czas rotują, można znaleźć lepsze i gorsze oferty, wszystko zależy od Ciebie. Po za tym w budowie jest procesor płatności od Uinvest. Zawsze też samemu możesz zostać FP i zarabiać te "miliony" o które ich oskarżasz że Ci zabierają. Btw. zapomniałeś sobie doliczyć straty na spadku kursu złotego : )) RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Toru - 24-06-2013 12:34 Nikogo się nie czepiam i nie oskarżam ze zabierają mi "miliony", jak już to 48zł ![]() Opisałem sposób krótkiej inwestycji, który chciałem wypróbować, po przeanalizowaniu drogi od zakupu do sprzedaży wyszło mi, że się nie opłaca, ponieważ nie znam wszystkich procedur wpłat/wypłat itd. a także mogłem się gdzieś pomylić napisałem o tym tutaj żeby ktoś mądrzejszy mnie poprawił. Dzięki za wyjaśnienie i przepraszam jeśli poczułeś się urażony. Mam jeszcze pytanko, czy posiadając konto walutowe FP może mi przelać kaskę w $$$$ ? ![]() |