Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: moja kilkuletnia przygoda z ankietami (/Temat-moja-kilkuletnia-przygoda-z-ankietami-136875)

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Gocha222 - 05-02-2019 17:08

Jak dostalam pieniadze to przelew jest tytuł "za uczestnictwo w panelu" drugi " opłata za pracę panelisty" czy tak może być i napewno nie musze sie z tych kwot rozliczać?

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Owl_ - 05-02-2019 18:15

Moim zdaniem w każdym programie może to wyglądać trochę inaczej.
Ale wystarczy przecież zajrzeć do regulaminu danego programu zarobkowego. Jest tam zwykle napisane, czy program odprowadza podatek w imieniu użytkownika. Jeśli nie odprowadza, to wtedy trzeba się rozliczyć samemu.

Spora część polskich paneli ankietowych deklaruje w swoich regulaminach, że odprowadza podatek w imieniu użytkownika, a zarabianie w programie traktują jako konkurs i nagrody. (tak, jak napisała 11natinka11).

Fragment z regulaminu przykładowego panelu ankietowego:

"Wszystkie podatki związane z uczestnictwem w Panelu, pokrywa Administrator, odprowadzając 18% zryczałtowany podatek dochodowy na podstawie art. 30 ust. 1 pkt 5a Ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz.U. 1991 nr 80 poz. 350). Uczestnik Panelu nie wykazuje tych przychodów w zeznaniu rocznym, a Administrator nie wystawia Uczestnikowi (podatnikowi) żadnej informacji podatkowej z tego tytułu."

Ale są też programy (również ankietowe), które rozliczenie zostawiają na "barkach" użytkownika, wtedy trzeba się rozliczyć samodzielnie z takich zarobków.

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - GrzegorzAnkieter - 06-02-2019 01:46

(31-01-2019 07:21)xScigajx napisał(a):  A czy ktoś otrzymał tą gumę do testowania z toluny?
Bo ja dostałem info o ankiecie na meila ale gumy nie otrzymałem do przestestowania?
Ja otrzymałem kilka dni temu gumę Halls do testowania. Przesyłka przyszła z Francji a w kopercie poza gumami była dodatkowo instrukcja obsługi.

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - 11natinka11 - 06-02-2019 22:12

Dzisiaj jestem aktywna w godzinach wpisów Smile Dzisiaj zrobione ankiety:

4 ankiety ze studentswatch za łącznie 12pkt - zlecona wypłata 50zł za 100pkt i zostało 5pkt
ankieta demando 25pkt - stan konta 168pkt
ankieta clixsense 0,65$ - zlecone 20$ na próbę za pomoca tango card i zostało 18,53$
2 ankiety globaltestmarket za 300pkt i za 250pkt - stan konta 1357pkt
ankieta talk online (tam doliczaja po czase) - stan konta 410pkt
Wpis w społeczności philips
Dostanie się do społeczności future home z ankiety z clixsense
Odrzucili mnie z ankiet np opinie, kantar

W ostatnich dniach do południa robiłam ankiety, tylko po prostu wieczorem w godzinach wpisów byłam nieaktywna i stąd brak wpisów, ale robiłam nawet sporo ankiet

Moje 2 ostatnie wypłaty:

Za udział w 3 dniowej dyskusji o katarze Smile

[Obrazek: katar.png]

Z panelu opinie Smile

[Obrazek: opinie-5-02.png]

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - kamys0 - 06-02-2019 22:39

Fajnie. Mnie się już 2 raz nie udało aktywować linka do future home. Za to 2 raz dostałam zaproszenie do Elektroluxa, tylko po co mi 2 konta.

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Kryspin - 07-02-2019 08:21

U mnie dziś pierwszy raz w Clixsense wpadła dobrze płatna ankieta na temat podróży ok 12 min na 4 dolary.

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - GrzegorzAnkieter - 07-02-2019 11:24

(07-02-2019 08:21)Kryspin napisał(a):  U mnie dziś pierwszy raz w Clixsense wpadła dobrze płatna ankieta na temat podróży ok 12 min na 4 dolary.
A ankietę otrzymałeś na maila? Bo ja od miesiąca w Clixsense nie otzrymałem żadnej ankiety, a do tych z karuzeli się nigdy nie kwalifikuję.

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Kryspin - 07-02-2019 12:50

(07-02-2019 11:24)GrzegorzAnkieter napisał(a):  
(07-02-2019 08:21)Kryspin napisał(a):  U mnie dziś pierwszy raz w Clixsense wpadła dobrze płatna ankieta na temat podróży ok 12 min na 4 dolary.
A ankietę otrzymałeś na maila? Bo ja od miesiąca w Clixsense nie otzrymałem żadnej ankiety, a do tych z karuzeli się nigdy nie kwalifikuję.

ja od nich nigdy nie dostałem ankiety na maila.

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - SkylineR34 - 07-02-2019 12:52

Czasami wysyłają na mejla, ale to 1 na 30.
Lepiej sobie zainstalować ich dodatek do przeglądarki, który powiadamia o nowych ankietach - dodatkowo za to 2% bonusu.

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - xScigajx - 07-02-2019 19:55

A gdzie najlepiej przelać pieniądze z panelu Clixsense?
Bo najczęściej dokonuje na paypal lub konto bankowe.
Więc wolę zapytać lepiej poinformowane osoby.