Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne (/Temat-Dziennik-z-inwestycji-w-Opcje-Binarne-91720)

Odp: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Xkr - 14-08-2014 12:39

Mln, dobry pomysl z tym tematem chociaz znajac ludzi bd kopiowac, btw ostatnio rozmawialismy o PA w opcjach, powoli sie zastanawiam nad sensem tego jesli ludzie zarabiaja na o wiele prostszych strategiach ktore sa dedykowane opcjom a nie przeniesione rodem z forexa hmm?

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 14-08-2014 15:37

Jeśli miałbym podawać takie informacje to raczej w jakie pary walutowe inwestować itp. Jeśli chodzi o PA, to zauważ, że opcje binarne to taka odnoga Forexa - czyli ma niektóre wspólne cechy, a co przy tym idzie i niektóre strategie pasują tu i tu Wink

Odp: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Xkr - 14-08-2014 20:25

No coz w sumie racja, musze sie zabrac za testy Smile, najciezszej jest ustalic okres czasu kiedy opcja ma sie skonczyc, niestety tu jest ogromna przewaga forexa, kontrolujesz pozycje, idzie naprzeciw twoim analizom stawiasz SL w odpowiednim miejscu, w OB obstawiasz i czekasz, nie masz niczego dzieki czemu zminimalizujesz straty

Np obstawiasz na 30 min i przegrywasz a na zalozmy 40 juz bys wygral, w ogole nie ma elastycznosci, wiec wydaje mi sie ze scalping bardziej sie sprawdzi niz trading tzw "longów"

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 14-08-2014 20:49

Skoro opcja kopiowania traderów jest nadal niemożliwa, to nie ma co się poddawać Wink
Na poniższym screenie załączony jest wykres z MT4 gdzie widać trend spadkowy (oznaczony strzałką w dół)

[Obrazek: mt4.jpg]

Co do opcji kiedy najlepiej ją zamknąć, to według mnie najlepszym rozwiązaniem są opcje 10 - 15 minutowe, to taki optymalny czas. Możecie również zauważyć na wykresach, że sporo wzrostów/spadków jest właśnie w tym czasie.

otwarte opcje: 4
trafne:3
nietrafne: 1
zarobione: 108.25 euro Huh

screen z inwestycji:
[Obrazek: image.jpg]

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - rBartek - 14-08-2014 21:10

Spoko sprawa to jest, kiedyś się zainteresuję, albo nawet i teraz. Trzeba mieć 18 lat aby na tym "grać"?

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 14-08-2014 21:21

Tak, trzeba mieć skończone 18 lat, bo konieczne jest przesłanie dokumentów tożsamości do weryfikacji itp.

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - sbgorka - 14-08-2014 21:37

@Mlm grasz na danych?

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 14-08-2014 21:50

MLN Smile Z reguły staram się, ale mam czasami taki chwilę, że intuicja mówi mi co innego, więc inwestuje według własnych zasad, ale nie radzę mnie naśladować Wink

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - sbgorka - 14-08-2014 21:53

Wzorem jestes 'ladnym' stad pytanieSmile jakie godziny pokecasz do grania?

Odp: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Xkr - 15-08-2014 00:19

Jaki to tf MLN? na telefonie ten screenshot wyglada jak robiony tosterem Big Grin, moze to tylko u mnie?