Graj pod dane makroekonomiczne - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Opcje Binarne (/Forum-Opcje-Binarne-339) +--- Wątek: Graj pod dane makroekonomiczne (/Temat-Graj-pod-dane-makroekonomiczne-97417) Strony: 1 2 |
RE: Graj pod dane makroekonomiczne - goscyniok - 15-09-2014 22:33 Tak mnie dzisiaj naszło ze zrobiłem mały przegląd. Najpierw skupiłem się na pojedynczych wydarzeniach w kalendarzu i sprawdziłem jak zmieniał się wykres. Niestety wynik słaby przy czasie 1 i 5 minutowym.A i kierowałem się świeczką po pierwszej minucie od wydarzenia .Dzisiaj były też dwa wydarzenia z dwoma bykami i tu wypadło lepiej przy grze na 1 min Wszystko czytelnie na zdjęciu tam gdzie jest "+"i "-" To nie bylem pewny wyniku bo wykres praktycznie się nie zmienił, ale w podsumowaniu przyjmowałem za nieudaną próbę. RE: Graj pod dane makroekonomiczne - kjajeck1 - 17-09-2014 10:53 Używam tej strategi na koncie demo marketsworld. Do tego posiłkuje się metatraderem aplari. W metatraderze jest np. 14:29 ,a w marketsworld w tym czasie 14:30. Pytanie moje jest takie na która godzinę mam patrzeć ? W tej strategi dokładny czas jest jednak ważny. W sumie to patrzę na metatradera i jak na razie wszystko na + RE: Graj pod dane makroekonomiczne - Comparic - 17-09-2014 12:34 (17-09-2014 10:53)kjajeck1 napisał(a): Używam tej strategi na koncie demo marketsworld. Do tego posiłkuje się metatraderem aplari. W metatraderze jest np. 14:29 ,a w marketsworld w tym czasie 14:30. Pytanie moje jest takie na która godzinę mam patrzeć ? W tej strategi dokładny czas jest jednak ważny. Jeżeli grasz na koncie demo marketsworld to najlepiej też z ich czasu byłoby korzystać - oczywiście tak podpowiada logika Jeżeli jednak z danymi z metatradera wychodzisz na plus (pomimo tego jednominutowego opóźnienia) to trzymaj się tego założenia. Jeżeli coś jest skuteczne - pomimo tego, że zasady mówią inaczej - to warto korzystać tak długo, aż pozwala zarabiać (15-09-2014 22:33)goscyniok napisał(a): Tak mnie dzisiaj naszło ze zrobiłem mały przegląd. Najpierw skupiłem się na pojedynczych wydarzeniach w kalendarzu i sprawdziłem jak zmieniał się wykres. Niestety wynik słaby przy czasie 1 i 5 minutowym.A i kierowałem się świeczką po pierwszej minucie od wydarzenia .Dzisiaj były też dwa wydarzenia z dwoma bykami i tu wypadło lepiej przy grze na 1 min Wielkie dzięki, że Ci się chciało Musimy pamiętać, że gra pod dane ekonomiczne to bardzo prosta strategia i nie zagwarantuje nam 100% skuteczności. Przy zwrotach w okolicach 80% pozwala jednak osiągnąć niezbędną do zarabiania efektywność (60% trafionych). Z Twojej niewielkiej próby wynika, że szerokim łukiem warto omijać EURO A jeszcze szybkie pytanie - na jakie wydarzenia patrzyłeś? Strategia przynosi najlepsze rezultaty w przypadku danych o najwyższym znaczeniu (3 byki, ew. 2). RE: Graj pod dane makroekonomiczne - goscyniok - 18-09-2014 19:57 Teraz nie mam zbytnio czasu a wieczorami już mi się nie chce, ale w październiku postaram się zrobić chociaż tygodniowy taki spis by można było spojrzeć na to szerszym okiem |