Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? (/Temat-Co-myslicie-na-temat-takiego-zarabiania-przez-internet-allegro-95100) |
RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - lolekxp - 31-07-2014 13:38 cokieee nie martw sie, nie jeden z moich znajomych po ponad pol roku sobie wyplacal non stop a nawet dluzej male kwoty do 150zl i jest cisza, nikt za male sumy nie bedzie cie sprawdzal, chyba ze kupujesz samochod, mieszkanie czy cos bierzesz na raty, wtedy sa ciekawi jak czlowiek o takich badz zadnych dochodach ma pieniadze na to i owo, a twoi rodzicie nie posiadaja dzialalnosci ? moglbys wydaje mi sie spokojnie podpisac swoje dochody pod nich i oni by cie rozliczali jesli chodzi o porady to sam bylem, ogolnie ja trafilem fajnie bo mam po sasiedzku na drugiej stronie, i nie wiem czy owa pani z sympatii sasiedzkiej czy tez tak ceni swoje uslugi ale za pytanie jeszcze mnie nie skasowala, jedynie za robote papierowa np. z PITami to mnie chyba 2 albo 3 dyszki raz skasowala, wiec nie jest zle mozesz isc smialo i pytac o wszystko, tylko najlepiej nie wspominac o dochodach na czarno bo tez moga sami ksiegowi kablowac i ps. tak nie na temat, w urzedzie pracy nigdy nie mow o pracy na czarno bo to jak przyznac sie do kradziezy RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - cokieee - 31-07-2014 13:59 (31-07-2014 13:38)lolekxp napisał(a): cokieee Haha nie no nie powiem, że chcę na czarno no bo to właśnie chodzi o takie małe sumki, sprzedawałbym UŻYWANE płyty cd, gry i to tyle, nie mówie tu o jakiś większych dochodach za np. telefony, komputery. Nie moi rodzice nie posiadają żadnej działalności a co masz na myśli? lepiej podpisać swoje dochody, jak to ujełeś pod rodzica bo wtedy to naturalne że jakieś tam pieniądze przychodzą na konto, to chciałeś powiedzieć? RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - lolekxp - 31-07-2014 17:58 (31-07-2014 13:59)cokieee napisał(a):Chciałem powiedziec ze jakby mieli dzialalnosc gospodarcza to moglbys podpisac swoje zarobki do nich, oni by sie rozliczali z panstwem a ty z nimi i tak duzo prosciej by bylo dla ciebie akurat skoro 18 nie masz jeszcze(31-07-2014 13:38)lolekxp napisał(a): cokieee Odp: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - Kaspirek - 31-07-2014 18:05 Idz sie ucz najpierw.. bo czytanie ze zrozumieniem kiepsko . ,p po huk ci dzialalnasc jaak chcesz sprzedawac uzywane rzeczy czlowieku . Kokosow nie zarobisz po 1 a po 2 sprzedaj cos . Zarob 5k msc to sie martw o US . Oni skarbowka naawet nie zauwazyla amber gold a ty sie martwisz o 100zl ,p haha Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 KTO nie ryzykuje ten placi ,p ,d,d,d Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - lolekxp - 01-08-2014 08:41 @up ty chyba nie wiesz co mówisz, wystarczy kupi coś droższego jak np. samochód czy Smart TV + PS4, dostanie za to paragon i już ma skan, i nie musi byc po tygodniu, miesiacu, skarbowka obecnie moze cie sprawdzic 5 lat wstecz i wyciagnac ze wszystkich lat odsetki, dopiero po 5 latach sie przedawnia, ja sam pare miesiecy wlasnie wyplacalem sobie kwoty po 50zl ale pozniej mnie cos natchnelo zeby lepiej miec spokojny sen niz pare stow wiecej i swiadomosc ze moge sie nie wyplacic do konca zycia, bo tak wlasnie wyglada kara za oszustwa podatkowe, masz takie grzywne i odsetki ze do starosci bedziesz na nie pracowal, a amber gold to inna historia, to sami nietykalni bogacze a nie normalni ludzie tak jak my. Kazdy robi jak chce, ale ja wole spac spokojnie pozdrawiam Odp: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - Kaspirek - 05-08-2014 17:57 Trzeba na cos umrzec ,p na skarbowke ,d w tym miesiacu komornik 800zl za ztm .... ciekawe co w nastepnym bedzie za niespodzianka Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - Differrus - 13-08-2014 19:03 O ile pamiętam kwota wolna od podatku dochodowego to 3000zł, przy inwestycji 150zł na razie nie musi się martwić o to i wątpliwe jest aby skarbówka przyczepiła się przy tak niskich kwotach Osobiście sądzę że nie masz się czego obawiać. RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - suprark - 14-08-2014 10:42 No tak chyba według prawa (kiedyś o tym czytałem i nie pamiętam dokładnie) można odsprzedać jakieś dobro po 3 miesiącach od ich posiadania. Czyli mam w domu kolekcje 100 gier i wystawię na sprzedaż 50 to przecież nie muszę do tego zakładać działalności ani płacić podatku. Gorzej jeśli sprzedajesz rzeczy nowe lub na przykład samochody masowo. RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - cokieee - 15-08-2014 15:35 aha to spoko RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - gdmk - 03-09-2014 09:54 Przy sprzedaży ciągłej i zorganizowanej TRZEBA zakładać Dz.G i to nie ważne ile zarabiasz. Jeżeli twoje koszty są bardzo niskie, tzn, kupujesz coś za grosze, a sprzedajesz 20x drożej, to weź ryczałt(podatek 3%) (Przy zarobku większym niż 150k rocznie musisz przejść na VAT - ale nadal jesteś ryczałtowcem - można to obejść zakładając drugą firmę na np. brata/siostrę/rodziców) Jeżeli chcesz sprzedawać tylko na allegro i zarobisz powyżej 20k rocznie a pieniążki będą Ci przychodzić tylko na konto bankowe, to możesz się obyć bez kasy fiskalnej. Przy ryczałcie nie musisz mieć paragonów/faktur na zakupiony towar - musisz jedynie dobrze się rozliczać z US. Jeżeli jednak różnica ceny pomiędzy kupnem a sprzedażą jest niewielka, to bardziej opłaca się iść na VAT, odliczysz sobie wtedy wydatki i będziesz płacił do US tylko podatek od CZYSTEGO zarobku(na wszystko musisz mieć paragon lub rachunek). Podatku do US nie trzeba odprowadzać przy zarobkach mniejszych niż 3k rocznie. Co do tego, czy można zarabiać na allegro i bez firmy - Wystarczy, że Cię ktoś podkabluje(konkurencja) to US będzie miał na Ciebie oko, i oni nie zgłoszą się do Ciebie od razu, poczekają 4 lata, i w ostatnim momencie przyjdą by jak najwięcej z Ciebie wyciągnąć. Oczywiście, jeżeli sprzedawałeś coś kilka miesięcy, to nikt sobie głowy o Ciebie zawracać nie będzie, ale jeśli ta twoja sprzedaż trwa rok/dwa to lepiej nad Dz.G pomyśleć. Jeżeli chcesz mieć "czyste sumienie" po dłuższej sprzedaży bez Dz.G to można do US zapłacić tzw. Podatek od zadośćuczynienia który jest obliczany na podstawie wszystkich dochodów ze sprzedaży np. na allegro, i to jest podatek dochodowy czyli 18%. |