firmy pozycjonerskie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: firmy pozycjonerskie (/Temat-firmy-pozycjonerskie-91001) |
RE: firmy pozycjonerskie - frente - 29-06-2016 15:05 Czy zlecanie SEO na zewnątrz ma sens, czy nie? Hm, zasadniczo... zależy (szok, prawda?) Ale powiedziałbym, że raczej tak. Mój argument: profesjonalne pozycjonowanie opiera się w dużej mierze o wykorzystanie narzędzi diagnostycznych, mierzących kondycję strony pod względem SEO, zmiany w pozycjach strony na frazy kluczowe itp. Niektóre z tych narzędzi są freeware'owe, inne nie. Ale trudno mi wyobrazić sobie specjalistę od SEO zdolnego rywalizować, który nie korzysta np. z Ahrefsa. I nie zdziwię się, jeśli ktoś, kto ma stronę internetową, nie będzie chciał inwestować środków - pieniędzy i czasu - w najpierw zakupienie dostępu, a potem biegłości w użytkowaniu naprawdę wielofunkcyjnych narzędzi do SEO. Wartość domeny/strony pod względem SEO to nie jest prosta sprawa. To naprawdę wypadkowa wielu różnych aspektów funkcjonowania - to nie tylko ilość linków, które prowadzą do danej witryny. Ja polecam firmę Delante z Krakowa: http://delante.pl/ Na stronie jest też blog - tam można się co nieco o SEO dowiedzieć. W ofercie jest pozycjonowanie na Polskę, jak i na zagranicę (np. Google z inną ccTLD, jak google.co.uk). RE: firmy pozycjonerskie - lawokPL - 02-07-2016 18:55 Ja polecam siebie http://lawok.com.pl RE: firmy pozycjonerskie - Eryk123 - 30-07-2016 20:55 Wypozycjonowanie kilku fraz, to wydatek kilkuset zł. miesięcznie, a kilka fraz, to nie wiele. Pozycjonowanie ma sens jeśli pozycjonuje się stronę na kilkadziesiąt lub kilkaset fraz, a więc płacenie firmie pozycjonerskiej , to spory wydatek. Warto rozważyć, to aby samemu zacząć pozycjonować na tyle fraz ile sobie wymyślisz. RE: firmy pozycjonerskie - xbino - 08-08-2016 12:35 Polecam płacić za efekt nie za samo pozycjonowanie. RE: firmy pozycjonerskie - DzikiJoe - 13-09-2016 09:48 Ja pozycjonuje w firmie Kampanie Seo i jestem do tej pory bardzo zadowolony z ich uslugi. Płace okolo 1000zl miesiecznie ale przeklada mi sie to na konkretne wyniki sprzedazy. RE: firmy pozycjonerskie - glukos - 14-09-2016 12:36 jakiś czas temu korzystałem z usług exponet i byłe zadowolony, tylko nie pozycjonują oni stron z pożyczkami nie wiem czemu. RE: firmy pozycjonerskie - DeI - 25-09-2016 09:03 No i na pewno opinia świeżaków w tej kwestii jest wartościowa. Używałem SeoPilot swego czasu wybrałem kilka fraz. I wszystkie dobiły faktycznie do TOP10 na pierwszej stronie. W dwa miesiące. I to nie były frazy regionalizowane tudzież niszowe typu "Treningi Bydgoszcz" tylko takie solidniejsze jak nazwa marki typu "Recyclix". Z trzech fraz które były tam pozycjonowane od początku jedna nadal jest na pierwszej stronie a od kwietnia tego roku niepozycjonowane. Ich technika jest prosta i zrozumiała wypisujemy jakiś własny tekścik zawierający w sobie frazę kluczową i link albo tekścik z anchorem potwierdzamy ustalamy tryb a oni dodają te krótkie artykuły na realne strony z realnym ruchem które zarabiają na tym a Seopilot tylko pośredniczy w wynajmowaniu pozycji na te krótkie kilkuzdaniowe artykuły. Widziałem tutaj bardzo wartościowy post użytkownika który używał Seopilot i mówił że na frazy trudne najlepiej ustawić opcje że nasz artykuł pojawia się nie na podstronach a na głównych tychże stron nie dość że fraza w google się pojawia to dostajemy ruch ze strony w której się pojawił. Problemem jest cena dlatego najlepiej czekać na ich promocje. Jednakże po przerwaniu kampanii coś tam jednak zostaje jakiś czas z tego pozycjonowania. RE: firmy pozycjonerskie - cezar78 - 25-09-2016 18:49 Cytat:nie warto wydawac kasy na pozycjonowanie samemu mozne to w latwy i szybki sposob zrobic nie jest to ani łatwe ani szybkie, czasy kiedy robiło się blasta z backlinków i za kilka dni nasza strona była w top 10 skończyły się w 2010r., teraz pozycjonowanie to długofalowy proces gdzie liczy się jakość linków a nie ilość, ale rzeczywiście lepiej pozycjonować samemu pisząc np artykuły gościnnie na powiązanych tematycznie stronach. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość ale po pół roku przyjdą efekty RE: firmy pozycjonerskie - kyniu - 06-10-2016 18:37 Cytat:jakiś czas temu korzystałem z usług exponet i byłe zadowolony, tylko nie pozycjonują oni stron z pożyczkami nie wiem czemu. Bo nie opłaca się dla kogoś pozycjonować - lepiej zrobić to samemu i zarabiać na leadach RE: firmy pozycjonerskie - michal.kuzma1981 - 26-10-2016 13:18 Przede wszystkim, jeżeli chcemy pozycjonować stronę skutecznie i BEZPIECZNIE to należy poszukać agencji, która posiada status Google Partnera. Osobiście korzystam z usług https://seo4.net/ i jestem bardzo zadowolony. Kiedyś próbowałem pozycjonować stronę na własną rękę, ale niestety skończyło się to nałożeniem filtra od Google na moją stronę za nienaturalne działania mające na celu wypozycjonowanie strony. Teraz korzystam z usług profesjonalistów, którzy mają lata doświadczeń i po prostu widzą jak to robić bezpiecznie i efektywnie. Rozliczam się bezpośrednio za działania przeprowadzane regularnie na mojej stronie, które maja bezpośrednie przełożenie na wartość ruchu i konwersji na stronie. Zawsze na koniec danego okresu otrzymuję raport, który jest posumowaniem zakresu działań no i oczywiście ich efektów. Odradzam pozycjonowanie na własną rękę, ponieważ wiążę się to z ryzykiem filtra oraz brakiem efektów. Pozdrawiam. |