Dziennik żółtodzioba - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Dziennik żółtodzioba (/Temat-Dziennik-zoltodzioba-89535) |
RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 21-04-2014 07:12 Co dziś zrobiłem: - +80 znajomych na koncie - czytałem wiele poradników, nie tylko na polskich stronach. Niestety za dużo one nie dały bo praktycznie w każdym jest to samo - spróbowałem z nową niszą, która nic nie dała poza nabiciem wyświetleń na firesubie - nabiłem 4k punktów na addmefast - założyłem fan page, nie dla lajków, ale bardziej dla "pasji" 3 - Nowe polubienia 3 - Liczba osób, które o tym mówią 32 - Całkowity zasięg. Także na bogato - wpadł jeden lead z bloga Co dziś zamierzam: - dalej nabijać punkty na addmefast - nabijać wyświetlenia filmom. Jeden film jest już 3 na yt i właśnie on przyniósł zysk - reklamować fp (to raczej drugoplanowe, bo tak jak mówiłem jest to FP bardziej pod wiedzę niż gimbusiarskie teksty ) - ciągle myślę nad fanpagem do "hajsów" - nowy post na blogu - nowy pomysł na niszę Trochę wolnego pieprzenia: Jestem trochę podbudowany, w końcu wpadł lead z niszy niby to 3,5 zł, a cieszy . Miałem parę pomysłów na nisze, które mogłyby być dochodowe, ale nie mam pojęcia, gdzie to reklamować bo przez spam na yt i fb weszło 20-30 osób... Na razie spowalniam rozwój bloga i zajmuje się promocją filmów, bo film, który przyniósł dochód ma 146 wejść na bloga, a reszta po ~5. Mam pomysł z pewną grą i też muszę nad tym przysiąść bo niedługo będzie za późno. Dla ciekawych, trochę statystyk: Cel na kwiecień: 7zł/50zł RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 22-04-2014 08:58 Dzień 5 Co zrobiłem wczoraj: - przygotowałem niszę, z której wpadł lead, jednak nie mam za bardzo gdzie jej reklamować, przynajmniej nie w polsce, a szkoda bo ma potencjał - zacząłem przygotowywać stronę www, pod kolejną niszę. Dziś do południa ją skończę - kolejna nisza przygotowana, czeka do reklamowania - post na blogu + film Co dziś zamierzam: - skończyć stronę - reklamować nisze już zrobione - ogarnąć nową nisze, na którą mam już pomysł Cel na kwiecień: 10,5zł/50zł RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 23-04-2014 05:07 Dzień 6
Co zrobiłem wczoraj- reklamowałem nisze - fake konta na fb ma już +410 znajomych Co dziś zamierzam: - dalej reklamować nisze - spróbować z paroma nowymi niszami. W ciągu jednego dnia uzbierałem więcej niż wynosił cel i nie powiem, że mnie to nie cieszy . Ogólnie zaczynanie od hacków nie było bez sensu, bo dało mi trochę doświadczenia, ale są bardziej dochodowe nisze . Cel na kwiecień: 73,50zł/50zł RE: Dziennik żółtodzioba - dzemba - 23-04-2014 14:01 To, że ze szkoły się nic nie wynosi to nie nowość (chyba, że kredę za gnojka). Nauczyciele maja cie tylko ukierunkować co ci się przyda i przekazać podstawy podstaw. Ciekawe co byś powiedział o studiach, gdzie prowadzący ma cie w dupie i na pierwszych zajęciach każe ci pisać programy w języku, którego nazwy nawet nie słyszałeś, podając tylko co ma program zrobić Według mnie twój kierunek jest bardzo trafiony, praca "informatyka" jest jedną z lepszych prac, dobrze płatna i bardzo zbliżona do zarabiania w internecie pod względem jej przebiegu (siedzi się przed kompem i głównie pisze). Lepiej się dobrze zastanów i nie marnuj tych 4 lat w szkole na tym by ją tylko "prze-wegetować" tylko postaraj się z tego wynieść jak najwięcej jako twoje koło ratunkowe. Naucz się programować/zakładać sieci/obróbki grafiki oraz porządnie jakiegoś języka, jak by ci nie wypalił interes zawsze możesz iść w tym kierunku dalej, a porządne podstawy będziesz już miał. Nawet po technikum ale posiadając sporą wiedzę i konkretne umiejętności (choćby dobrze programować w c++) można dostać dobrą posadę w IT. RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 23-04-2014 14:41 W grafice siedzę od 4 klasy podstawówki. Mam zamiar uczyć się javy, podstawy znam. Źle to trochę ująłem, w każdym razie chodziło mi o to, że wiedza z tej szkoły nie przyda mi się na nic bo ja już to umiem . Dlatego twierdzę, że to była głupota bo jestem dodatkowy rok w plecy. Równie dobrze mogłem iść do jakiegoś liceum i w tym czasie robić to co robię teraz, na to samo bym wyszedł . RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 24-04-2014 19:39 Dzień 7
Co dziś zrobiłem:- nic Co zamierzam zrobić jutro: - dalej próbować z nowymi niszami - podbić filmiki na yt Wpadło dzisiaj 5 leadów, dodatkowo pomogłem zacząć koledze, który zgarnął już dwa leady . Ogólnie dziś sobie odpuściłem, jutro biorę się do pracy . Cel na kwiecień: 91,70zł/50zł RE: Dziennik żółtodzioba - sheko12 - 24-04-2014 20:19 Powodzenia mistrzu, warto budować swój biznes, a szkoła? szkoła miałaby wartośc, gdyby ktoś ''mądry'' wprowadził do systemu ''edukacje finansową'' a nie jakieś pierdoły i farmazony. W moim przypadku biznes wymaga początkowego wkładu liczonego 2 tyś zł, cel do maja, nie jest dużo, jak na otwarcie działalności. Szczęścia Piona! RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 27-04-2014 13:57 Dzień 10
Przez ostatnie 3 dni nie zrobiłem kompletnie nic, w dodatku wczoraj 18-nastka kumpla, dziś też miałem sobie odpuścić, ale stwierdziłem, że biorę się do roboty . Niestety właśnie teraz, gdy film na yt zdobył popularność i generował 200 wejść na bloga, musieli usunąć konto, gdy inne filmy o tej samej tematyce siedzą po miesiąc..Dodatkowo napisałem maila do administracji firesuba o podpięcie mnie pod konto Szaman1644 spróbujemy coś razem pokminić . Cel na kwiecień: 103.95zł/50zł RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 28-04-2014 20:53 Dzień 11
Cały czas czekam na podpięcie konta i raczej "wegetuje" , założyłem konto na yt i wrzuciłem film, który przynosił mi najwięcej zysku. Założyłem aska dla fejk konta fb.Cel na kwiecień: 117.95/50zł RE: Dziennik żółtodzioba - Noozer - 28-04-2014 20:57 Dobrze ci idzie Oby tak dalej |