Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dziennik żółtodzioba - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Dziennik żółtodzioba (/Temat-Dziennik-zoltodzioba-89535)

Strony: 1 2 3

RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 21-04-2014 07:12

Co dziś zrobiłem:
- +80 znajomych na koncie
- czytałem wiele poradników, nie tylko na polskich stronach. Niestety za dużo one nie dały bo praktycznie w każdym jest to samo
- spróbowałem z nową niszą, która nic nie dała poza nabiciem wyświetleń na firesubie
- nabiłem 4k punktów na addmefast
- założyłem fan page, nie dla lajków, ale bardziej dla "pasji" 3 - Nowe polubienia 3 - Liczba osób, które o tym mówią 32 - Całkowity zasięg. Także na bogato Huh
- wpadł jeden lead z bloga Lol

Co dziś zamierzam:
- dalej nabijać punkty na addmefast
- nabijać wyświetlenia filmom. Jeden film jest już 3 na yt i właśnie on przyniósł zysk Smile
- reklamować fp (to raczej drugoplanowe, bo tak jak mówiłem jest to FP bardziej pod wiedzę niż gimbusiarskie teksty Big Grin)
- ciągle myślę nad fanpagem do "hajsów"
- nowy post na blogu
- nowy pomysł na niszę

Trochę wolnego pieprzenia:
Jestem trochę podbudowany, w końcu wpadł lead z niszy niby to 3,5 zł, a cieszy Big Grin. Miałem parę pomysłów na nisze, które mogłyby być dochodowe, ale nie mam pojęcia, gdzie to reklamować bo przez spam na yt i fb weszło 20-30 osób... Na razie spowalniam rozwój bloga i zajmuje się promocją filmów, bo film, który przyniósł dochód ma 146 wejść na bloga, a reszta po ~5. Mam pomysł z pewną grą i też muszę nad tym przysiąść bo niedługo będzie za późno. Dla ciekawych, trochę statystyk:

[Obrazek: 55902338480453877902.png]

[Obrazek: 72775123821290194789.png]

Cel na kwiecień: 7zł/50zł

RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 22-04-2014 08:58

Dzień 5

Co zrobiłem wczoraj:
- przygotowałem niszę, z której wpadł lead, jednak nie mam za bardzo gdzie jej reklamować, przynajmniej nie w polsce, a szkoda bo ma potencjał
- zacząłem przygotowywać stronę www, pod kolejną niszę. Dziś do południa ją skończę Smile
- kolejna nisza przygotowana, czeka do reklamowania
- post na blogu + film

Co dziś zamierzam:
- skończyć stronę
- reklamować nisze już zrobione
- ogarnąć nową nisze, na którą mam już pomysł

Cel na kwiecień: 10,5zł/50zł

RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 23-04-2014 05:07

Dzień 6
Co zrobiłem wczoraj
- reklamowałem nisze
- fake konta na fb ma już +410 znajomych

Co dziś zamierzam:
- dalej reklamować nisze
- spróbować z paroma nowymi niszami.

W ciągu jednego dnia uzbierałem więcej niż wynosił cel Huh i nie powiem, że mnie to nie cieszy Big Grin. Ogólnie zaczynanie od hacków nie było bez sensu, bo dało mi trochę doświadczenia, ale są bardziej dochodowe nisze Smile.
[Obrazek: 19546688183460818173.png]

Cel na kwiecień: 73,50zł/50zł

RE: Dziennik żółtodzioba - dzemba - 23-04-2014 14:01

To, że ze szkoły się nic nie wynosi to nie nowość (chyba, że kredę za gnojka). Nauczyciele maja cie tylko ukierunkować co ci się przyda i przekazać podstawy podstaw.

Ciekawe co byś powiedział o studiach, gdzie prowadzący ma cie w dupie i na pierwszych zajęciach każe ci pisać programy w języku, którego nazwy nawet nie słyszałeś, podając tylko co ma program zrobić Lol

Według mnie twój kierunek jest bardzo trafiony, praca "informatyka" jest jedną z lepszych prac, dobrze płatna i bardzo zbliżona do zarabiania w internecie pod względem jej przebiegu (siedzi się przed kompem i głównie pisze). Lepiej się dobrze zastanów i nie marnuj tych 4 lat w szkole na tym by ją tylko "prze-wegetować" tylko postaraj się z tego wynieść jak najwięcej jako twoje koło ratunkowe. Naucz się programować/zakładać sieci/obróbki grafiki oraz porządnie jakiegoś języka, jak by ci nie wypalił interes zawsze możesz iść w tym kierunku dalej, a porządne podstawy będziesz już miał. Nawet po technikum ale posiadając sporą wiedzę i konkretne umiejętności (choćby dobrze programować w c++) można dostać dobrą posadę w IT.

RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 23-04-2014 14:41

W grafice siedzę od 4 klasy podstawówki. Mam zamiar uczyć się javy, podstawy znam. Źle to trochę ująłem, w każdym razie chodziło mi o to, że wiedza z tej szkoły nie przyda mi się na nic bo ja już to umiem Smile. Dlatego twierdzę, że to była głupota bo jestem dodatkowy rok w plecy. Równie dobrze mogłem iść do jakiegoś liceum i w tym czasie robić to co robię teraz, na to samo bym wyszedł Smile.

RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 24-04-2014 19:39

Dzień 7
Co dziś zrobiłem:
- nic Big Grin

Co zamierzam zrobić jutro:
- dalej próbować z nowymi niszami
- podbić filmiki na yt

Wpadło dzisiaj 5 leadów, dodatkowo pomogłem zacząć koledze, który zgarnął już dwa leady Smile. Ogólnie dziś sobie odpuściłem, jutro biorę się do pracy Smile.
Cel na kwiecień: 91,70zł/50zł

RE: Dziennik żółtodzioba - sheko12 - 24-04-2014 20:19

Powodzenia mistrzu, warto budować swój biznes, a szkoła? szkoła miałaby wartośc, gdyby ktoś ''mądry'' wprowadził do systemu ''edukacje finansową'' a nie jakieś pierdoły i farmazony.

W moim przypadku biznes wymaga początkowego wkładu liczonego 2 tyś zł, cel do maja, nie jest dużo, jak na otwarcie działalności.

SzczęściaSmile

Piona!

RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 27-04-2014 13:57

Dzień 10
Przez ostatnie 3 dni nie zrobiłem kompletnie nic, w dodatku wczoraj 18-nastka kumpla, dziś też miałem sobie odpuścić, ale stwierdziłem, że biorę się do roboty Smile. Niestety właśnie teraz, gdy film na yt zdobył popularność i generował 200 wejść na bloga, musieli usunąć konto, gdy inne filmy o tej samej tematyce siedzą po miesiąc..
Dodatkowo napisałem maila do administracji firesuba o podpięcie mnie pod konto Szaman1644 spróbujemy coś razem pokminić Smile.

Cel na kwiecień: 103.95zł/50zł

RE: Dziennik żółtodzioba - connectov - 28-04-2014 20:53

Dzień 11
Cały czas czekam na podpięcie konta i raczej "wegetuje" Big Grin, założyłem konto na yt i wrzuciłem film, który przynosił mi najwięcej zysku. Założyłem aska dla fejk konta fb.

Cel na kwiecień: 117.95/50zł

RE: Dziennik żółtodzioba - Noozer - 28-04-2014 20:57

Dobrze ci idzie Smile
Oby tak dalej Jerk