[Rozwiązane]Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4) +----- Wątek: [Rozwiązane]Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana (/Temat-Rozwiazane-Nagrody-za-oplata-clo-VAT-wymiana-888) |
RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - dawi202 - 17-01-2010 02:24 Właśnie jak ktoś i tak by nie odebrał to nic na tym nie traci. Jak ktoś nie chciał by odebrać swojej przesyłki to ja chętnie odbiorę no i 25% wartości przesyłki daję właścicielowi. No bo cło jakieś jakieś 25% RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - Bielak - 19-01-2010 17:53 cpr chyba Cie posralo... jesli nie masz kasy zeby oplacic swoja nagrode, to albo pozwolisz komu innemu ja wykupic i dostaniesz na piwo, albo odeslesz ja do lockerz spowrotem... Ale pewnie kierujac sie polskim przyslowiem "Polak Polakowi wilkiem" wiekszosc osob bedzie chcialo odeslac paczke do ameryki RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - skibixd - 19-01-2010 18:50 Ale zobaczcie, powiedzmy, że dostaje PSP i tam mam do zapłacenia 120 zł przykładowo, ale nie mam kasy by zapłacić... "oddam" komuś innemu by zapłacił... on zapłaci, nie dość, że ma fajną rzec za powiedzmy 1/4 ceny to nie włożył w to ani jednego punktu. A ja, tracę punkty i nic z tego kompletnie nie mam. Mało sprawiedliwe, prawda? Ale też zależy jak na to spojżymy.... RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - krzych91 - 19-01-2010 20:50 Myślę, że na tę sytuację nie ma innego spojrzenia, oprócz tego, które zasugerował mój przedmówca. To jest rażąco nieopłacalne i nie wiem dlaczego dopiero teraz ktoś o tym pomyślał? Jeśli już się zamawia, a nie chce tracić kasy, to płaci się za przesyłkę (dajmy na to 150zł) i automatycznie sprzedaje na Allegro ze sporo większym zyskiem. Pomysł zasugerowany w tym temacie ociera się o granicę debilizmu... (nie ubliżając nikomu) RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - Alcor - 19-01-2010 21:06 Nie rozumiem Was... Przecież jak nie mam kasy to zapłacenia cła/vatu, to nie lepiej oddać to komuś kto ma pieniądze i może to zapłacić niż odsyłać nagrode spowrotem do USA? RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - madison - 19-01-2010 21:20 (19-01-2010 18:50)skibixd napisał(a): Ale zobaczcie, powiedzmy, że dostaje PSP i tam mam do zapłacenia 120 zł przykładowo, ale nie mam kasy by zapłacić... "oddam" komuś innemu by zapłacił... on zapłaci, nie dość, że ma fajną rzec za powiedzmy 1/4 ceny to nie włożył w to ani jednego punktu. A ja, tracę punkty i nic z tego kompletnie nie mam. Mało sprawiedliwe, prawda? Ale też zależy jak na to spojżymy....chlopie...ile Ty masz lat? tak jak wczesniej ktos napisał: Polak Polakowi wilkiem. a co bedziesz mial z tego jezeli odeslesz to do lockerz? G**o. przeciez bylo pisane ze odpali Ci za tą nagrode tez troche $. jak sie dogadasz tak bedziesz mial. pomysl troche. ktos zapłaci 120zł VATu i moze dogadacie sie ze za to ze mu odstapisz to sie wyrowna do 150zł wiec tez cos z tego bedziesz miał. troche pomysl. (19-01-2010 20:50)krzych91 napisał(a): Jeśli już się zamawia, a nie chce tracić kasy, to płaci się za przesyłkę (dajmy na to 150zł) i automatycznie sprzedaje na Allegro ze sporo większym zyskiem.czytaj ze zrozumieniem: wiekszosc tutaj ma w granicach 15 lat i nie kazdemu dzadzą te 150zł na ODEBRANIE paczki. przeciez było to tutaj poruszane. tak ciezko zrozumiec?? ze kur** dana osoba NIE MA ZA CO odebrac paczki, bo swoich nie ma,a rodzice nie dadzą. wtedy moze skorzystac na tym ze ktos wezmie jego przesyłkę i mu coś odpali np.20%wart. przesyłki. proste jak drut tylko trzeba uzywac mózgu no kur** zagotowałem sie od srodka RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - Alcor - 19-01-2010 21:21 Niektórzy po prostu to egoiści, wolą odesłać paczkę do lockerz, byle żeby nie odstąpić nagrody komuś innemu. RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - DonHoracy - 19-01-2010 21:35 No widzisz piszesz że większość ma po 15 lat. Dużo w tym prawdy jest, ale jak by myśleli o życiu to by nie wydali pieniędzy, które np. dostali na święta. Wtedy masz jak znalazł na taką sytuacje te 150zł. Można się jeszcze ugadać z rodzicami w takim przypadku i wziąć tą paczkę, a potem sprzedać na allegro. Oddajesz rodzicom pieniądze i zostaje ci reszta dla ciebie. Jeżeli na prawdę ktoś nie ma kasy to powinien odstąpić komuś tą paczke. Jak tego nie zrobi to paczka wróci do Lockerz i ani nie odzyska punktów, ani nikt nie będzie miał tej nagrody. RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - madison - 19-01-2010 21:45 nie chodzi o mnie - ja mam juz powyzej 18+ i pracę, wiec prosic się o kase nie musze. tylko o sam fakt - lepiej odeslac niz dac mozliwosc innym - głupota RE: Nagrody za opłatą (cło, VAT) - wymiana - skibixd - 19-01-2010 22:51 madison, i co z tego że masz 18 ? Nic! A wierzysz w to jeśli komuś oddasz paczkę aby sam za nią zapłacił to jeszcze da Ci kasę? Słuch o nim przepadnie! A więc Polak Polakowi wilkiem! PS. Więc po co zamawiać skoro się wie, że w razie czego nie będzie się miało z czego zapłacić??? |