Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Peryferia dla gracza, co kupić? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Pokój Gracza (/Forum-Pokoj-Gracza-108)
+---- Dział: PC (/Forum-PC-142)
+---- Wątek: Peryferia dla gracza, co kupić? (/Temat-Peryferia-dla-gracza-co-kupic-86232)

Strony: 1 2

RE: Peryferia dla gracza, co kupić? - Tomeg622 - 23-02-2014 20:25

@Kede No bajery są, ale cena od 300zł w górę też. Do tego słyszałem, że trochę osób miało problemy z psuciem się ratów.

@Babcia_Irenka Mi też rival i gila wydają się być ok, posiadasz może którąś z nich?

RE: Peryferia dla gracza, co kupić? - Babcia_Irenka - 23-02-2014 21:07

Nie, kierowałem się testem CDA Smile

RE: Peryferia dla gracza, co kupić? - BabyBuns - 23-02-2014 21:42

Ja mam podkładke steel series quick heavy i nie narzekam a używam tylko połowy ;p

RE: Peryferia dla gracza, co kupić? - Kede - 23-02-2014 22:08

Co do ceny to są różne wersje starsze/nowsze R.AT (różnią się ilością DPI) która de fakto nie ma dużego znaczenia. Im większe DPI tym bardziej reaguje na fakturę powierzchni, każde ziarenko zmienia trajektorię a nawet na kolor podkładki. Kupiłem kiedyś logitech mx revolution która reklamowała się jako najbardziej zaawansowana mysz na świecie (kiedyś kosztowała 350zł teraz grosze) i strasznie się zawiodłem. Nie dało się na niej grać. Design świetny, leżała w ręce świetnie, kółko z funkcją wolnoobrotową i zębatkową też fajna sprawa, masa przycisków tylko na co mi to? Nie dało się na niej grać- przód tył miała mniejszą czułość niż na boki przez co grałem jak upośledzony. Być może trafił mi się jakiś dziwny model. Choć w normalnym wykorzystaniu, przeglądanie internetu itp. była niezastąpiona. Tylko w grach coś fiksowała. Noi fajny bajer z kółkiem, że raz się nim zakręciło i samo kręciło się dalej jak kółko od deskorolki na dobrym łożysku Big Grin przewijanie setek stron w dokumencie to był pikuś.

Obecnie mam taką myszeczkę: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Logitech_Mouse.JPG
Kiedyś padła mi myszka i dostałem z firmy takiego staruszka. U mnie przeżywa pewnie jakąś 5-tą młodość bo to zdjęcie na wikimedia zostało wrzucone 10lat temu Wink choć wygląda jakby miała minimum 15nastkę. Jest bardzo gruby kabel i mi ściąga myszkę ale i tak polecam.

Może warto byłoby dołożyć do Razer Deathadder 2013? (koszt ~260zł) Lub kupić starszego a już taniego DA (nówkę oczywiście) a kiedyś to była zabójcza myszka. Nie wiem czy warto dawać 200zł za gryzonia Wink

RE: Peryferia dla gracza, co kupić? - atmalm - 23-02-2014 23:25

Polecam Rival, aczkolwiek obecnie mam myszkę za 40zł ze sklepu komputerowego i nie mam zastrzeżeń żadnych, mam zamiar kupić jeszcze jedną Big Grin działa i chodzi bardzo wygodnie, nic

RE: Peryferia dla gracza, co kupić? - Merlasik - 03-03-2014 16:28

steelseries siberia

A4tech najlepsze myszki.