![]() |
Jakie forum warto otworzyc? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Jakie forum warto otworzyc? (/Temat-Jakie-forum-warto-otworzyc-83991) |
RE: Jakie forum warto otworzyc? - DarkKiller - 19-01-2014 14:14 Jakoś trzeba zacząć RE: Jakie forum warto otworzyc? - DarkKiller - 22-01-2014 14:24 Wypowie się ktoś jeszcze w sprawie zawartości ? Odp: Jakie forum warto otworzyc? - v3XeR - 22-01-2014 15:14 Tylko forum o gitarach. Mniejsza konkurencja Wysłane z telefonu za pomoca TapaTalka RE: Jakie forum warto otworzyc? - Pole - 22-01-2014 15:35 Forum o gitarach a jak się powiększy to dodasz np. jeszcze perkusje itd. RE: Jakie forum warto otworzyc? - Weq - 22-01-2014 15:46 Proponowałbym, raczej Gitary ![]() ![]() RE: Jakie forum warto otworzyc? - DarkKiller - 22-01-2014 16:12 A jakieś fajne pomysły na rozbudowę? moim pomysłem jest na pewno czat i może ( niewiem czy wypali ) poczta z fajnym rozszerzeniem specjalnie dla gitarzystów ![]() ps. @Pole pomysł może i dobry ale to będzie serwis tylko dla gitarzystów... RE: Jakie forum warto otworzyc? - GoodLecki - 22-01-2014 20:16 Gitarzyści mniejsza konkurencja ale też pewnie dużo mniejszy traffic ale w sumie nie koniecznie zyski, to chyba drogie hobby?. Jeśli hobbystycznie chcesz mieć forum to zdecydowanie gitarzyści. Za nim zaczniesz się zastanawiać co dodać zrób research konkurencji w tym temacie i na tych też konkurencyjnych forach zarejestruj się i rób ankiety,zakładaj wątki i pytaj co by ludzie chcieli na forum danym , co im się podoba a co by zmienili. Zbierz te informacje przeanalizuj i działaj na swoim. Generalnie daj coś czego nie ma na innych lub uprość to co jest na innych, najlepiej połącz. Nie szczędź pieniędzy na grafikę ludzie to wzrokowcy , wygląd strony jest bardzo ważnym faktorem. Jak już to zrobisz pozostaje ci promocja forum tylko : Po za seo, promocją w konkurencyjnym trafficu i wszelką promocja w social media, warto na tych że forach zastosować opcje z prośbą o wysłanie opinii np na jakiś temat, czy problem itp na email, na forum troszkę ciężko bo po to forum jest ![]() Ja już stworzysz i dopniesz swoje forum na ostatni guzik wtedy robisz mailing do tej bazy. Warto tez jakimś scraperem przelecieć to forum i zebrać samemu baze maili ![]() Po za tym filmiki na YT i nie tylko, wykopy z czymś intrygującym co by nawiązywało do twojego forum i ściągnęło traffic, opcji masz setki aby szybko zebrać ten właściwy ruch. No i wersje angielską gdzie ludzie z całego świata będa mogli się wymienić opiniami. Zrobić podstrony użytkownikom na ich stronki , blogi itp nie tylko link przekierowujący, on logując się ma wpisywać dziennie twoja nazwę strony/forum i się przyzwyczajać do niej, a przyzwyczajenia są bardzo silne i jak się przyzwyczają do jednej to potem trudno mu się będzie oderwać od takiej.Przykład ebay ma 100 razy lepsze zabezpieczenia, funkcje i zasięg a mimo to allegro go bije na łeb ![]() Właściwie schemat jest ten sam co przy wielu forach, daj ludziom coś czego nie ma gdzie indziej a szybciej zdobędziesz traffic . Jak już zdobędziesz troszkę popularności i użytkowników warto zaprzyjaźnić się z adminami for konkurencyjnych i jeśli ty będzisz miał coś wiecej niż oni to ta przyjaźń będzie lepiej procentowała dla ciebie i z czasem część tamtego trafficu przejdzie do ciebie. Ah się rozpisałem sorki ![]() RE: Jakie forum warto otworzyc? - DarkKiller - 22-01-2014 21:52 Nom rozpisałeś się... Ale po to jest forum ![]() A jak myślicie czy z czasem poczta to dobry pomysł ? RE: Jakie forum warto otworzyc? - sheko12 - 23-01-2014 12:00 ''konkurencja'' proszę mi powiedzieć w czym dziś nie ma konkurencji....jestem przykładem, żywym przykladem na to że konkurencja mi nie szkodzi ![]() Jeśli lubisz komputronike i dasz rade się wybić i pokazać swoją pomysłowość w tym zakresie, to nie czekaj i działaj, natomiast jeśli lubisz gitary, to również nie zwlekaj. GoodLecki tobie tylko pieniądze w głowie ![]() Shoutbox......przede wszsystkim skup się na elementach graficznych, zaprojektuj i może komuś ''zleć''jego wykonanie, polecam skrypt MyBB ze względu na jego ciekawą dostępność pod każdym względem i również jego prostote w uzytkowaniu, potem twórz kategorie i działy, następnie pisz treść i instaluj ciekawe, aczkolwiek potrzebne modyfikacje...każdy plugin który tak naprawdę dużo nie wniesie fajnego na forum pobiera zasoby od serwera i zresztą nadwyręża tym samym skrypt tak naprawdę w celu nie potrzebnym, zainstaluj Shoutbox, zbuduj Sidebox, wrzuć do niego ciekawe tematy, najlepiej jakieś mini Statystyki. Google SEO i tym podobne...... RE: Jakie forum warto otworzyc? - Admin - 23-01-2014 12:38 Mówisz sheko jakbyś miał forum które generuje dobry ruch, ale przy 2 tematach na dzień to żadna aktywność... Wydaje mi się że autor tematu liczy na coś więcej, po dużym wkładzie i pracy mało kto decyduje się dbać o forum na którym przesiaduje parę osób, niestety nie raz trud włożony w prace nie jest wynagradzany przez wyszukiwarki. Bez przebicia się w google (co wymaga nakładu pieniężnego), bardzo trudno wybić jakiekolwiek forum, już łatwiej bloga czy inny serwis z bazą artykułów które zawsze są przyjazne dla google. Chyba że masz plecy tematyczne i ktoś będzie Cie linkował, reklamował, z grupą użytkowników na starcie zawsze jest łatwiej. GoodLeckiemu tylko pieniądze w głowie? i bardzo dobrze, każde forum musi zarabiać, bo utrzymanie serwera oraz domeny to nie jedyne koszta, szczególnie w przypadku dużych rozwiniętych for, wszelkie modyfikacje, poprawki, pozycjonowanie, optymalizacja, konkursy, zabezpieczenia wszystko kosztuje - i administratora głowa by znalazł na to pieniądze, a nie robił zrzutę "ala wośp" od użytkowników czy ekipy forum, bo nie w tym rzecz. Jeśli chodzi o stronę z gitarami, to polecam kręcenie materiałów video, linkujących do strony forum, gdzie będą prowadzone dyskusje, pytania itd. dotyczące samych filmów. Oczywiście byłyby to filmy instruktażowe dla początkujących, jak i zaawansowanych. Myślę że specjalny dział w którym każdy mógłby wrzucić swoje solówki byłby równie trafionym pomysłem. |