![]() |
Inwestycja w cex.io - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: Inwestycja w cex.io (/Temat-Inwestycja-w-cex-io-82415) Strony: 1 2 |
RE: Inwestycja w cex.io - KerPwn - 27-12-2013 21:56 Dlatego że moc po prostu traci wartość w BTC, cena BTC mniej więcej jest na poziomie na jakim była a coraz to nowsze maszynki wychodzą itd. Patrz tutaj http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty Za około 5 dni dopiero spadnie jak trudność podskoczy. Pisałem o tym miesiąc temu lub dwa, to oczywiście że racji nie mam, i kasę wkładali w te cały GHS. Nie dość że to nigdy się nie odrobi to jeszcze jak ktoś teraz chciał by sprzedać to co kupił miesiąc temu będzie stratny. RE: Inwestycja w cex.io - dirtr - 28-12-2013 14:06 Czyli wnioskując już się nie opłaca wgl? RE: Inwestycja w cex.io - szy1sw - 28-12-2013 14:21 Zależy to od wzrostu trudności i ceny BTC. Jeżeli trudność wzrośnie o 25% a cena BTC będzie stała to będziemy zyskiwać ok 7$miesięcznie, przy GHS który ma spaść do 60zł a nawet niżej. Jednak niewiadomo jak zmieni się trudność i na jaki czas. Ja póki co wciąż nie odpuszczam sobie zamiaru inwestowania w GHS RE: Inwestycja w cex.io - paolo10 - 28-12-2013 22:37 Jak trudność będzie rosła (a rośnie zawsze) a cena BTC się nie zmieni to raczej zysku nie będzie bo wyższa trudność = mniej wykopanych BTC = mniej kasy. W ogóle nie kumam na czym ma niby polegać ta niby "inwestycja" w GHS? Po co kupować coś co stale traci na wartości (GHS) i to zarówno w realnych pieniądzach (a tendencja będzie spadkowa na dłuższą metę zawsze przez rozwój techniki miningu itd., nawet jak od czasu do czasu będą chwile wzrosty) jak i w BTC, bo stale rosnąca trudność powoduje że wydobywamy coraz mniej BTC w tym samym okresie czasu. Wychodzi na to, że zysk będzie tylko wtedy jak BTC leci mocno w górę, że nawet rosnąca trudność (mniejsze wydobycie) nie hamuje aż tak bardzo zysku. Tylko że wtedy bardziej opłacałoby się po prostu kupić BTC i sprzedać jak będą znacznie więcej warte. Lepiej normalnie inwestować w BTC na giełdach i zarabiać na wahaniach kursu, niż bawić się w to całe kupowanie mocy obliczeniowej.... RE: Inwestycja w cex.io - full2000 - 04-01-2014 14:57 Jak widzę jakie bzdury ludzie wypisują tutaj i na pokrewnych tematach (zw. z cex io) to aż się chcę za głowę złapać... ![]() Btw. każda inwestycja niesie za sobą ryzyko RE: Inwestycja w cex.io - paolo10 - 04-01-2014 22:45 Ale skoro cena bitcoin rośnie, wydobycie maleje (przez wzrost trudności) a moc obliczeniowa traci na wartości to chyba logiczne że lepiej wyjdziesz na tym jak zakupisz bitcoiny zamiast mocy obliczeniowej i sprzedasz jej kiedy będą droższe.... RE: Inwestycja w cex.io - pawel741 - 06-01-2014 08:56 A co myślicie,żeby zakupić trochę mocy i kopać po prostu ? Bo mam coś koło 6NMC i myślałem,żeby to jakoś spożytkować,przeznaczając na kopanie dalej. Bardziej interesuje mnie kopanie LTC teraz niż BTC,a dodatkowo można by coś zawsze ukopać tego BTC i NMC przy okazji. RE: Inwestycja w cex.io - Fan Kasy - 07-01-2014 18:12 Ja myślę, że można zarabiać - właśnie kupiłem bitcoiny, wpłaciłem do cex.io i kupiłem tam 12GHS - i teraz mogę kopać. RE: Inwestycja w cex.io - Darnok31 - 17-01-2014 15:29 (07-01-2014 18:12)Fan Kasy napisał(a): Ja myślę, że można zarabiać - właśnie kupiłem bitcoiny, wpłaciłem do cex.io i kupiłem tam 12GHS - i teraz mogę kopać. Ale zrozum, że mająć BTC cena nie waha się teraz tak, jak to robi w przypadku mocy obliczeniowej (GHS- który leci non stop w dół) ![]() RE: Inwestycja w cex.io - dastingo - 21-01-2014 13:49 Polecam kupować na cex.io lub na EoBot.com ale miej na względzie że na eobot nie możesz już odsprzedać GHS, kupujesz je na stałe, chodzą teraz po jakieś 39$/1GH czyli approx 120 zł, jest taniej ale cóż, nie możesz wyjąć kupionych GHS. Mimo tego mam tam kupioną małą wartość, zaletą jest też możliwość pobrania apki, kopanie CPU/GPU, wydobywanieDolarow amerykanskich, BTC, DOGE, LTC i innych. Jeśli chcesz to zapraszam na refa http://www.eobot.com/new.aspx?referid=16700 (będę wdzięczny) Czysty link: http://www.eobot.com/ |