![]() |
Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE (/Temat-Pozycjonowanie-filmu-YT-w-GOOGLE-82251) |
RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - MaLiN - 07-01-2014 19:31 (07-01-2014 18:20)Bandaid napisał(a): OK, ale co to ma do pozycji naszego filmiku? Google = YouTube Zresztą jak w temacie. RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - GoodLecki - 07-01-2014 20:06 (07-01-2014 18:20)Bandaid napisał(a):Cytat:Jeśli wielokrotnie będziemy wpisywać w wyszukiwarce Google dany tytuł filmiku (najlepiej jeśli jest to jedno słowo i nowe), po jakimś czasie Google je zaindeksuje i pojawi się w podpowiedziach wyszukiwarki.OK, ale co to ma do pozycji naszego filmiku? Zapewne chodzi mu o to że jak się pokażę podpowiedź to i konwersja się poprawi, tak pewnie by było tylko że to nie jest takie łatwe .A nowe frazy maja mała konwersje bo ich nie ma, więc taka podpowiedź nawet jak się pokaże to może żadnego efektu nie przynieść . Moim zdaniem pozycjonowanie filmiku na YT dużo się nie różni od pozycjonowania strony , a że to ten sam właściciel to mogę założyć że i reguły są podobne i różni się tylko wartość nadawana faktorom. Tak na logikę i tu i tu liczy się popularność strony lub filmiku. Jak to ocenić? Poprzez ilość backlinków (czyli ilość poleceń) Ilość wyświetleń i czas spędzony na stronie(miara aktywności, im dłużej tym można założyć większe zainteresowanie) Bounce rate (czyli współczynnik odrzuceń) Komentarze i subskrypcje (skoro ktoś kliknął lub napisał komentarz można założyć że jest bardziej zainteresowany stroną/kanałem/filmem skoro zmusił się do reakcji ) Title i description też na pewno (po czymś to trzeba wyszukiwać więc odpowiedni dobór fraz jest ważny i wcale nie muszą to być najpopularniejsze frazy charakteryzujące nasz temat i tak jak często jest ze stronami gdzie większośc wejśc wcale nie jest z naszych głownych fraz a z longtaila tak i w you tube pewnie większa część wejśc wcale nie jest z wyszukania z paska tylko z sekcji similarów Do tego można jeszcze dodać powiązania social media jak i stroną czy blogiem .Warto i powinno sie filmiki z you tube powiązywac z dobrze wypozycjonowanymi blogiem/ami , stroną www i kontami w social media To wszytsko powiązane moim zdaniem wpływa wzajemnie na pozycje filmiku you tube , naszej strony czy bloga w sieci . Streszczająć trzeba tworzyć siatkę, piramidkę jak przy linkowaniu moim skromnym zdaniem. RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - goniekormorany - 08-01-2014 17:56 Od siebie dodam, że ważne są linki tak jak w przypadku każdej innej strony. Oczywiście warto dodać dobry opis pod filmikiem ze słowami kluczowymi, które nas interesują. A to czy ilość wyświetleń ma wpływ na pozycję, tego nie jestem pewiem, ale skłaniałbym się ku temu, że nie ma wpływu. RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - daniel42na - 08-01-2014 18:07 Podstawą na YT są wysokiej retencji wyświetlenia i ich ilość, długość i jakość filmu, ilość like,social shares,ilosc komentarzy, backlinki... gdzieś tam dalej ilość subów i czynniki o których nie wie nikt ![]() Polecam zaglądnąć: http://zarabiam.com/Temat-YouTube-Wyzsza-pozycja-w-rankingu-77711 RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - GoodLecki - 09-01-2014 10:38 Daniel bolszewiku jeden a o czym ja pisałem ![]() ![]() Polecam pierwszy z rzędu art : http://www.ittechnology.us/pozycjonowanie-kanalu-i-filmow-na-youtube/ ![]() RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - Gabriel1234 - 10-01-2014 18:29 Po pierwsze warto do niego linkować to podstawa. Warto też dodać go do kilku artykułów. Podobno google zwraca też uwagę na subskrybcje więc można poprosić znajomych żeby z niego zasubskrybowali. RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - szczygielek - 21-01-2014 10:41 A więc moi drodzy ![]() RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - Qwik - 21-01-2014 11:04 Pozycjonowanie filmiku w google jest takie same jak pozycjonowanie strony. RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - Garownik - 21-01-2014 15:53 A no u mnie to nie do końca tak samo jak z pozycjonowaniem strony,bo chciałem wypozycjonowć filmik tak jak stronę i po dwóch dniach filmiki zostały usunięte i automatycznie przesłane przez YT jeszcze raz,tylko tym razem jako prywatne.Więc w moim przypadku to nie było miłe jak wypadły z YT. RE: Pozycjonowanie filmu YT w GOOGLE - worldismine - 31-01-2014 14:30 Dziala to tak samo jak z witrynami ![]() ![]() |