Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Bany na FB - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451)
+--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452)
+--- Wątek: Bany na FB (/Temat-Bany-na-FB-77904)

Strony: 1 2

RE: Bany na FB - ascanio - 12-11-2013 17:01

Jeżeli manipulujesz reklamami Facebook Ads (np. używasz tylko kuponów kupionych na Allegro, do opłacenia reklam), to zbanowany może zostać nie tylko fanpage, ale Twój prywatny profil.

RE: Bany na FB - hertia - 28-11-2013 20:10

Mam takie 2 pytania co do facebooka

1 Jest coś takiego jak Trust Rank czy coś podobna nazwa chodzi o spamowanie ten współczynnik powoduję że moje posty są mniej widoczne dla innych jak to objeść(pozbyć się bana bo wiem że podczas spamowania należy zmieniać w każdym poście żeby posty wyglądał na w miarę unikalny) czy trzeba założyć nowe konto i bawić się od nowa?

2 Jak to jest z reklamami na fb ? Chce sobie zamówić kampanie i staję przed tym pierwszym krokiem by wybrać adres strony ale nie ważne co tam wpisze wyskakuję mi błąd?

RE: Bany na FB - doktorspile - 02-12-2013 21:23

Ja dostałem bana za spam, ponieważ promował Fanpage własnego bloga, ale w ostatnich dniach zauważyłem, że już go nie ma.

RE: Bany na FB - dawwoj91 - 10-12-2013 13:28

Kupon na 50$ na stronie facebook.pl można wykorzystać tylko raz na jednym koncie było to już wcześniej napisane na tym forum (trzeba szukać).O banie za IP też nie słyszałem i sam nie miałem z tym problemu ale mój kolega który nie ma zmiennego IP dostał bana na fake koncie, z jego oficjalnym kontem nic się nie stało.

RE: Bany na FB - swobi - 10-12-2013 14:49

jak masz dobrego fan page z duża liczbą like to można dostać bana na oficjalne konto tymczasowo bo zazdrośni właściciele innych fan page zgłaszają cię, że jesteś osobą nie wiarygodną i podszywasz się pod kogoś bla bla bla... i blokują konto tymczasowo. Trzeba wtedy zweryfikować się przez przesłanie skanu dowodu lub legitymacji w celu weryfikacji tożsamości. Jak wszystko jest ok to odblokowują Big Grin

RE: Bany na FB - wiktor96 - 20-12-2013 19:39

Akurat teraz FB mniej sypie banami, i zazwyczaj są czasowe, więcej rok temu usuwali całe konto z fanpagami, miałem kilka na 1 i wszystko poszło, jakoś w wrześniu 2012 zauważyłem że już nie usuwali od razu fanpage tylko blokada na ileś dni i git, teraz jest lepiej(odpukać), choć bany się zdarzają.

RE: Bany na FB - Icek - 06-01-2014 21:18

Ja np. dzisiaj dostalem bana i usuniecie posta xDD
Za wrzucenie dziewczyny z koszulka justina biebera.... facepalm
Nie mam pojecia pod co to podchodzilo xD

RE: Bany na FB - kazudoki - 07-01-2014 15:13

(06-01-2014 21:18)Icek napisał(a):  Ja np. dzisiaj dostalem bana i usuniecie posta xDD
Za wrzucenie dziewczyny z koszulka justina biebera.... facepalm
Nie mam pojecia pod co to podchodzilo xD

Może za bardzo odsłonięte ciało dziewczyny? Zazdrosna konkurencja Smile Miałem podobną sytuację, tylko, że skończyło się na usunięciu posta.

RE: Bany na FB - Icek - 07-01-2014 22:50

W poscie up zle napisalem, to byla bluzka, i dziewczyna byla cala zaslonieta... Nie mam pojecia o co chodzilo xD