![]() |
wyjazdy za granice na stałe - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: wyjazdy za granice na stałe (/Temat-wyjazdy-za-granice-na-stale-74066) Strony: 1 2 |
RE: wyjazdy za granice na stałe - Siwy2606 - 02-08-2014 22:52 Według mnie Skandynawia i Kanada. Duże zarobki i spokojne państwa ![]() RE: wyjazdy za granice na stałe - Alchemick - 04-08-2014 20:18 Myślałem nad wyjazdem na studia do USA - polecacie czy nie? Ktoś był i może więcej opowiedzieć ![]() RE: wyjazdy za granice na stałe - Artinesse - 06-08-2014 18:44 Mieszkałam w Niemczech kilka lat i mogę napisać że zarobki są w porządku, co do życia to już zależy czy sposób bycia niemców Ci odpowiada, kwestia przyzwyczajenia i gustu. Zresztą zależy też w jakiej części niemiec byś zamieszkał, czy było by to miasto czy wieś. Wynajem mieszkania nie jest drogi, jedzenie też. Często w sklepach z sprzętem typu media markt, conrad można znaleźć fajne promocję. Osobiście planuję znowu wyjechać na stałe do Niemiec. Jadąc do niemiec lepiej jest umieć choć trochę ten niemiecki, bo nie wszędzie dogadasz się po angielsku. Na każdym kroku można spotkać ludzi różnych narodowości. Ogólnie nie trzeba jechać daleko do nie wiadomo jakiego kraju by znaleźć kąt dla siebie. |