Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Allegro - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Allegro (/Temat-Allegro-72229)

Strony: 1 2

RE: Allegro - Max998 - 05-07-2013 13:19

Usunąłem to co napisałem wcześniej ponieważ jak przeczytałem to co napisałeś to opadły mi w pierwszej chwili ręce..

Jeśli sądzisz, że w moim nicku końcówka 998 oznacza rocznik to się niestety mylisz (zapraszam do mojego profilu).
Napisałem wyżej powód dla którego usunęli mnie i mojej siostrze konto a Ty piszesz o moim wieku..

Zakończmy tę rozmowę bo widzę, że nic z tego nie będzie bo piszesz coś zupełnie innego niż ja napisałem w poście o usunięciu konta..

EOT.

RE: Allegro - Magoru - 05-07-2013 13:25

Forum kolego jest od tego żeby dyskutować, tymbardziej że nie robimy offtopicu gdyż rozmawiamy na temat allegro w temacie o allegro, dzięki naszym postom inni użytkownicy będą mogli wywnioskować jak robić a jak nie robić.

Oczywiście widzę że wymazałeś swoją obelgę na mnie, to dobry znak bo przynajmniej potrafisz się przyznać do winy.

Słuchaj, nie sądzę że 998 w twoim nicku to twój rocznik, w moim poście autentycznie jest napisane słowo "jeżeli", czyli były to jedynie przypuszczenia, a w takim wypadku miałbym rację bo jako nieletni posiadający konto normalne ( a nie junior ) łamiesz regulamin i tak jak powiedziałem usunąć cię mogli dla świętego spokoju.

Nadal trzymam się swojego ażeby obsługa usunęła Ci konto, musiała mieć stosowny powód podany przez sprzedającego, w końcu kto w dzisiejszych czasach czyta regulaminy.

Jak twierdzisz że wyczerpaliśmy temat, to po prostu mi nie odpisuj, ale następnym razem jak nie zgodzisz się z moją opinią to chociaż zachowaj kulturę, w końcu na tym forum są jeszcze dzieci.

RE: Allegro - Max998 - 05-07-2013 13:30

Tak jak mówiłem po obraźliwej wiadomości w moim kierunku od sprzedającego (którą z resztą olałem) po max. godzinie nie mogłem już wejść na swoje konto. Sądzę, że to właśnie dzięki temu sprzedającemu który nie odróżnia zapytania od zakupienia. W zasadzie nie wiem dlaczego usunęli mi wtedy konto (już wtedy miałem 18 lat) ponieważ nie widniał mój nick w osobach które zakupiły ten przedmiot.. Nie dostałem nawet szansy wyjaśnień. Co prawda było to stosunkowo dawno bo ponad 2 lata temu ale niesmak pozostaje.

RE: Allegro - Driver494 - 05-07-2013 13:30

[Obrazek: bm7wcf.jpg]

Tak wyglądała ostatnia treść emaila.

RE: Allegro - Magoru - 05-07-2013 13:35

Rozumiem.

Wiesz, w przypadku gdzie było to dwa lata temu to rzeczywiście nie sposób teraz doszukiwać się winnych, aczkolwiek w takiej sytuacji teraz jak i wtedy poradziłbym to samo co autorowi wątku - kontakt bądź oficjalne oświadczenie o swojej sytuacji do obsługi

Obsługa allegro to ludzie, każdy może popełniać błędy - zdarza się że trzeba coś wyjaśnić, tym bardziej że przyznam ci rację, wina nie leży po twojej stronie, a usunięcie konta wygląda nadzwyczaj dziwnie, pewności jednak nie ma czy to rzeczywiście było usunięcie na skargę (polecenie?) sprzedającego.

Dodam też że konta z dużą ilością negatywnych komentarzy z automatu są odbierane negatywnie, taka ludzka mentalność przecież, nie?

//edit

@UP

Troszkę ostro kolego ,oczywiście nie wiemy teraz jak zaaraguje sprzedawca, bo tak jak powiedziałem - manipulacja, nie szantaż, ale to dobre posunięcie, radzę tylko w takich sytuacjach zachować nie tylko stanowczość, ale i kulturę.

Ja bym to napisał tak :

Kupiłem na pańskiej aukcji cośtam z informacją o gratisowej przesyłce, po wpłacie pieniędzy zostałem poinformowany że nie jest już ona gratis, a ja muszę dopłacić do wysyłki - nie zgadzam się na takie modyfikowanie treści aukcji podczas mojego zakupu, nie na takie warunki się godziłem, proszę o zwrot pieniędzy oraz wycofanie mojej oferty.

Prawda że konkretnie i na temat?

@down
Pozytywne myślenie ; )

RE: Allegro - Max998 - 05-07-2013 13:39

Powiem Ci, że innej opcji nie było. Ponieważ konto sobie istniało właśnie do momentu sprzeczki ze sprzedającym. Interesującego mnie obiektu nie nabyłem ale teraz w ciągu tego czasu doszedłem do wniosku, że i tak na wiele by mi się to nie przydało bo moda już minęła więc można by powiedzieć, że jestem o 90zł. do przodu. Smile