Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? (/Temat-Czy-da-sie-zarobic-na-swojej-stronie-internetowej-70887) |
RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Bandaid - 13-06-2013 18:05 Mimo wszystko jednak spróbuję RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - xplus - 14-06-2013 10:24 ja też, strona musi mieść coś sobą a dopiero wtórnym niejako skutkiem ma być zarabianie, no chyba, że jest to strona typowo sprzedażowa RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - luidor - 16-06-2013 08:17 Witam Na początek sprawdź swoją konkurencję o piłce nożnej, a następnie w google keywords lub innym sprawdź jakie frazy mają konkurencję. Spróbuj pozycjonowania na frazy które mają niską konkurencję ale dość dużą liczbę wyszukiwań. Czasem to pomaga w wybiciu się spośród dużej konkurencji. A swoją drogą na jakiej platformie oprzesz swoją stronę i na jakim hostingu? Ja polecam wordpressa jest dość prosty i płatny hosting wtedy unikniesz przykrej niespodzianki typu znikł mi blog lub strona. RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - davidek00 - 20-10-2013 16:18 dużo jest stron o takich wiadomościach RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Panco122 - 20-10-2013 22:13 Dobra, to i ja się wypowiem. Jeśli chcesz zrobić stronę, jak to mówisz, z wiadomościami sportowymi, to nie wróże niestety sukcesu. Stron takich jest tyle, że nie ma to żadnego sensu. Wiele z nich jest bardzo rozwiniętych nie tylko pod względem wysokiej pozycji frazy w google. Mają nawiązane współprace z innymi stronami, firmami, reklamują się na fejsbuku. Często są w stanie płacić wynagrodzenie ludziom, którzy dla nich piszą. Załatwiają akredytacje na wydarzenia sportowe, organizują wyjazdy spotkania. Takie strony zarabiają. A stworzenie strony o nazwie tylko-pilka-24h.pl i zamieszczanie kilku publikacji na dzień, "zatrudnienie" "redaktorów" w wieku 16 lat, nie daje szans na dogonienie innych. Jeśli chodzi o piłkę nożną to chyba jakiś subiektywny i oryginalny blog miałby jakąś szansę przebicia.. Ale to z czasem i na zarobek bym nie liczył. Prowadziłem kiedyś kilka stron sportowych, więc jeśli uprzesz się przy swoim pomyśle i potrzebujesz pomocy z postawieniem takiej strony i grafiką to mogę pomóc. Jak coś to pisz pw. RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - raffciio - 03-11-2013 22:43 Powiem Ci szczerze, że ja zainwestowałem jakieś 200zł ( serwer, domena, skórka wordpress ) i postawiłem bloga. W poprzednim miesiącu na blogu zarobiłem 128euro z adsense oczywiście we wcześniejszym 78 euro. W tym miesiącu zobaczymy jak będzie. Mam nadzieje że utrzyma się chociaż na tym poziomie co w poprzednim miesiącu. Nie są to jakieś duże pieniądze ale na pewno warto próbować mam nadzieje żę w przyszłości bedą to większe sumy RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Pi_Uch - 04-11-2013 17:37 Na każdej założonej przez Nas stronie www możemy zarobić, "nie możemy się tylko śpieszyć" (i z decyzjami dotyczącej zakładanej strony internetowej i planowaniem wydatków). RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - sawincjusz - 15-11-2013 16:01 Da się zarobić i to duże pieniądze. Nie idź w uzyskiwanie z dochodu z Adsense'a, tylko nadaj swojej stronie świetny wygląd, wykup kilka reklam na serwisach - czyli trochę marketingu i... sam zacznij sprzedawać miejsce na twojej stronie pod reklamy. RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - mirasek123 - 17-11-2013 20:10 Zainwestuj dużo w pozycjonowanie oraz social media. Efekty gwarantowane, mówię Ci RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Welow - 18-11-2013 12:30 Kilkanaście dni temu założyłem bloga o tematyce piłkarskiej. Zawsze chciałem pisać o piłce, więc postanowiłem to zrealizować. W tej chwili mam ponad 2 tys. wyświetleń, ale nie robię tego tylko dla zarobków. Oczywiście jeśli kiedyś przyjdą to będę się cieszył, jednak robię to z pasji. Wrzuciłem tylko banery z programów partnerskich, ale nie nastawiam się na szybkie zyski. |