Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? (/Temat-Pozycja-w-Google-dziwna-sytuacja-co-z-tym-zrobic-69809) Strony: 1 2 |
RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - Komet - 22-05-2013 18:04 Super, dzieki wam wszystkim za wskazowki. Ogolnie to ta sytuacja serio mnie niepokoi, bo niszczy totalnie wszystko to co nauczylem sie na forum. "Pisz wlasne, sensowne posty, dodawaj swoje zdjecia, tworz samemu hacka, filmiki tez nakrecaj, najlepiej kup hosting i zaloz domene com zeby bylo wiarygodniej" a teraz jakies blogspoty robione w przerwie na kanapke maja takie dobre pozycje. Wiem oczywiscie ze ta wersja forumowa jest ta wlasciwa, jednak w moim przypadku wyszlo inaczej W ogole przed chwila znalazlem wpis na blogu (blogspot) na 3 stronie googla, ktory ma dokladnie : Extra Tagi z mojego dawnego filmu na yt o tej niszy - idealnie skopiowane, Tytul tego filmy, kompletnie niezmieniony a do tego autor dal cos w stylu: bit.ly/jegolink -/koncowka/mojego/url/dostrony <- i taka parodia stoi juz na 3 stronie, ja nie wiem jak to mozliwe moze to byc wina jak juz wczesniej mksuzi wspomnial theme stronki ? Nie mam jakiegos spiraconego ani nic, theme profesjonalnie zrobiony, przygotowany dodatkowo pod zakup wersji pro wiec watpie zeby autor dal takiego strzala samemu sobie i cos w nim zrobil, co wujkowi totalnie sie nie spodoba. Teraz kluczowe pytanie, jesli kontekst strony jest blokowany, to jak go odblokowac ? EDIT: nagle olsnienie, bo zablokowany kontekst zabrzmial dla mnie na poczatku obco i nie pomyslalem nawet o tym, (chociaz watpie ze to jest przyczyna), ale moze to wtyczka do blokowania kopiowania ? Sam w to nie wierze, ale juz wole sie upewnic. Masa ludzi tego uzywa, wiec to nie powinno byc problemem, racja ? RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - warzyw12 - 22-05-2013 18:23 No chyba o tą wtyczkę chodzi. Przynajmniej tak zrozumiałem z postu admina. Ale lepiej niech on powie, tak dla pewności. RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - ddww - 22-05-2013 18:32 Tak, to przez tą wtyczkę google was nie indeksuje. Wyje**** to. RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - Lusek - 22-05-2013 18:35 ja mam taka wtyczke i moja strona jest indeksowana. RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - create - 22-05-2013 18:36 Co do pluginu napisane jest : This plug-in will Disable right click on your blog. Disable Text selection. will not affect SEO. Search engines can read your content without any problem.. Ściema? RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - Komet - 22-05-2013 18:38 Sory za moja zwieche w poprzednim poscie, nie pomyslalbym ze wtyczka, ktora ma w zamiarze pomoc, moze tak zaszkodzic i dlatego sie jeszcze raz spytalem. WP-CopyProtect uzywalem jakby ktos byl ciekaw. Wielu mentorow poleca ja na swoich stronach podajac jako jedna z przydatnych wtyczek . Wtyka juz usunieta, od razu spingowalem wszystkie posty, zobaczymy czy co kolwiek sie zmieni. (22-05-2013 18:36)create napisał(a): Co do pluginu napisane jest : jest wiele wtyczek, moze akurat moja nie idzie w parze z seo RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - ddww - 22-05-2013 22:53 Komet, ja właśnie też tą miałem i miałem identyczną sytuacje jak ty, usunąłem ją, poszedł ping i teraz jest ok. RE: Pozycja w Google, dziwna sytuacja - co z tym zrobic? - yewryk - 23-05-2013 06:48 Teraz pytanie, która wtyczka spełnia swoją rolę i jest bezpieczna? Posiadam WP Content Copy Protection i zastanawiam się czy jej nie wywalić dla świętego spokoju |