Pierwszy blog na az.pl - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Wszystko o blogach PPA (/Forum-Wszystko-o-blogach-PPA-343) +--- Wątek: Pierwszy blog na az.pl (/Temat-Pierwszy-blog-na-az-pl-68739) Strony: 1 2 |
RE: Pierwszy blog na az.pl - Gittech - 03-05-2013 16:56 Mam kolejny problem Kupiłem hosting na az.pl i nie mogę się zalogować do cPanelu. Jakiego mam użyć hasła, bo te przy logowaniu nie działa... RE: Pierwszy blog na az.pl - badii - 03-05-2013 17:25 (03-05-2013 16:56)Gittech napisał(a): Mam kolejny problem W folderze ze spamem masz wiadomosc dot loginu i hasla. Tez tam mialem, a zakupilem wczoraj Swoja droga, tez kupilem za friko domene + ten webski kreator www. Zrobilem przykladowa strone, pliki php i index sa normalnie w folderze ale strona nie dziala... o co chodzi? RE: Pierwszy blog na az.pl - Gittech - 03-05-2013 17:32 @up Wielkie dzięki, ratujesz mi dupę Głupie google walnęło wszystkie wiadomości w SPAM... RE: Pierwszy blog na az.pl - afghan - 31-05-2013 13:55 Siema Ja też mam problem wybrałem domenę na Az tą za free i hosting Personal wchodzę w Cpanel>Najpopularniejsze aplikacje>Blog WordPress> Install i tu co wypełnić bo już wiele razy brałem to wpisywałem te dane itp nie poszło wyskakiwał komunikat z AZ 404, nie znaleziono dokumentu, wiec zainstalowałem FileZila wrzuciłem na serwer pliki wordpressa i co dalej ? Jakieś wskazówki Repucik poleci pany Lub jak by ktoś mógł to na gg byśmy to szybko ogarneli był bym bardzo wdzięczny RE: Pierwszy blog na az.pl - szybkikwit - 06-06-2013 19:13 To nie jest tak hop siup z tym 1. na az.pl Panel klienta/ Domeny / Moje domeny - tam masz liste na której jest hosting i domena obok domeny klikasz USTAW DLA HOSTINGU > wybierasz swój PERSONAL albo ten drugi i zatwierdzasz powinien się jakis tam komunikat wyświetlić coś ala " domena ustawiona dla hostingu " 2. Potem wbijasz do cPanelu . Tworzysz tam baze danych i użytkownika (w menu Bazy MySQL - bodajże) 3. Podpinasz (to też w tym menu Bazy MySQL ) użytkownika pod baze danych którą wcześniej stworzyłeś i nadajesz mu wszystkie prawa do tej bazy danych 4. w cPanelu wchodzisz w Domeny Podpięte i tam podpinasz swoją domene - wtedy na hostingu utworzy ci się folder od twojej domeny ( w folderze Public_html) 5. Przez jakiegoś klienta Ftp (polecam Total Commander) łęczysz się z swoim hostingiem i tam wbijasz w public_html i w folder twojej domeny . Do tego folderu kopiujesz wcześniej ściągniętego Wordpressa (oczywiście w folderze z wordpressem musisz zmienić nazwe pliku wp-config-simple.php na wp-config.php i zedytować ten plik np w notatniku podając w odpowiednich miejcach nazwe Bazy danych , nazwe użytkownika i hasło ) <- zresztą to macie na wielu stronach z instrukcją / poradnikiem jak zainstalować wordpressa : ) 6. Po wgraniu tego wordpressa na hosting. Ładnie czekamy aż AZ zaaktualizuje adresy DNS to jest w jakichś tam godzinach (napiszcie sobie do konsultanta to wam powie dokładnie w jakich ) tak do 24h to trwa i wtedy korzystając z linku: http://www.twojadomena.com/wp-admin/install.php instalujemy sobie wordpressa Jeśli pomogłem podziękuj |