![]() |
Zabijanie zwierząt dla futra - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: Zabijanie zwierząt dla futra (/Temat-Zabijanie-zwierzat-dla-futra-68098) |
RE: Zabijanie zwierząt dla futra - kleomenes - 20-04-2013 16:02 Najlepiej to powiedzieć, że tak już jest i nic z tym nie możemy zrobić, że żyje się dalej, że "life is brutal" itp. Pieprzenie ! To tak jak bym przeszedł koło dziadka okładanego przez szczyli dla zabawy i nic nie zrobił bo "life is brutal", tak ? Proponuję się czasem zastanowić. Co do filmiku to rozumiem popyt na futro, mięso czy co tam jeszcze z tej psiny wycisną ale zwierzę można uśmiercać szybko i praktycznie bezboleśnie, chwila i pozamiatane. Nie musi przecież przechodzić przez coś takiego ![]() RE: Zabijanie zwierząt dla futra - OsomAsFak - 20-04-2013 16:07 (20-04-2013 13:09)makingmoney napisał(a): Ty zawracasz dupę jakimiś futrzakami Gdyby każdy zaczął myśleć zamiast przechodzić obok obojętnie tak jak Ty pewnie by to coś dało, więc nie jest to tylko zawracanie dupy. Niestety tok myślenia u większości wygląda mniej więcej w ten sposób "Nie będę się przejmował, przecież sam nic nie zmienię", a jestem pewien że minimum empatii zmieniłoby wiele. No... może nie samej empatii, bo tego nie brakuje, a raczej odwagi by się tej empatii nie wstydzić. RE: Zabijanie zwierząt dla futra - Qwik - 20-04-2013 16:32 A co z ochroną świń?Przecież to zwierze najbliższe człowiekowi. @Edit: Śmieszą mnie ludzie którzy bulwersują się na dany temat a jak przychodzi co do czego to nic nie robią tylko smuta minkę i post na facebooku jakie to życie jest złe RE: Zabijanie zwierząt dla futra - daniel42na - 20-04-2013 16:50 (20-04-2013 16:02)kleomenes napisał(a): Najlepiej to powiedzieć, że tak już jest i nic z tym nie możemy zrobić, że żyje się dalej, że "life is brutal" itp. Pieprzenie !Pierwotnie temat nosił nazwe "zabijanie zwierząć" a nie "zabijanie zwierząt dla futra". Moja wypowiedź dotyczy zabijania dla mięsa i jedzenia co jest normalne, zawsze takie było i zawsze takie zostanie. Jak ktoś myśli inaczej to polecam odejść czasem od komputera i popatrzeć jak świat wygląda naprawde, lub pooglądać jakiś film dokumentalny o ile to nie jest dla was zbyt drastyczne ![]() A co do tego jak niektórzy ludzie wyżywają się przy okazji na tych stworzeniach, lub to że zabijają je aby wyglądać ładnie to całkiem inna sprawa, oczywiście nikt o zdrowym umysle tego nie popiera :| RE: Zabijanie zwierząt dla futra - kleomenes - 20-04-2013 16:56 To się rozumiemy, jeść trzeba, wiadomo. Ja piję do sposobu "uboju". RE: Zabijanie zwierząt dla futra - daniel42na - 20-04-2013 17:07 Ludzie przy władzy nad kimś/czymś zdolni są do wszystkiego. Znęcanie się nad futrzakami to mały pikuś, gorzej jeśli w gre wchodzą inni ludzie. Polecam temat Eksperyment Stanford. RE: Zabijanie zwierząt dla futra - makingmoney - 20-04-2013 17:21 ... RE: Zabijanie zwierząt dla futra - kleomenes - 20-04-2013 17:47 A dla czego przybyła nowa dostawa ? Bo jest popyt. A dla czego jest popyt ? No właśnie. Ja nie jadam śmieciowego żarcia i żyję ![]() RE: Zabijanie zwierząt dla futra - OsomAsFak - 20-04-2013 17:53 (20-04-2013 17:21)makingmoney napisał(a): Jakoś nie widzę, żeby ktoś z Was biegł je ratować, albo żeby pisanie na forum je ocaliło A jak masz widzieć? Nie znasz nas (no, przynajmniej mnie) i nie wiesz co robimy w prywatnym życiu. Jedynie zerkniesz lub nie na kilka wyskrobanych postów dotyczących najczęściej zarabiania przez internet ![]() RE: Zabijanie zwierząt dla futra - kleomenes - 20-04-2013 18:25 To ja się podsumuję ![]() Każdy musi jeść, ubój jest nieunikniony. Świnia, krowa, kura czy jakiekolwiek inne zwierzę powinno być zabite sprawnie/szybko, bez poprzedzających śmierć męczarni itp. Po to między innymi są. Po prostu odrobina szacunku. Jeśli chodzi o futra czy inne trofea to moim zdaniem zwierzęta "futerkowe" między innymi po to są ale ludzie, nie w ten sposób i nie na żywca ! Chcesz futerko ? Spoko, rozumiem. Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że w takim tępię to zwierzęta za kilka/naście/dziesiąt lat będziemy mogli sobie na TV pooglądać. Tak że wypada się zastanowić czy na prawdę potrzebuję kupić 10 futro, tym razem z białego misia ![]() Jeśli ktoś lubi krówki, świnki czy pieski to nie je takiego mięsa, proste. Ja bez steku, karkówki czy golonki od czasu do czasu się nie obędę ![]() Najważniejsze, popyt rodzi podaż, w stosunku do mięsa, futer i wszystkiego innego. Amen. |