Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG (/Temat-Zakupiony-laptop-na-allegro-Problem-ZA-POMOC-15FG-62181)

Strony: 1 2

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - yazir - 17-12-2012 11:00

Możesz próbować, mi w 2 przypadkach wystarczył art 286KK, i nagle pełna współpraca, zwrot etc

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - Sony_st - 17-12-2012 11:03

ok dzięki Wink

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - diabloo07 - 17-12-2012 11:10

Przecież masz prawo do zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny zgodnie z ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, więc o czym w ogóle tutaj rozmawiacie, jakie paragrafy? Tongue po prostu dzwonisz do niego, mówisz, że chcesz zwrócić towar powołując się na ustawę i tyle Smile sam tak załatwiałem kilka zakupów i uporałem się z wieloma upartymi sprzedawcami.

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - yazir - 17-12-2012 11:14

diabloo07 tu chodzi o to że niektórzy cwaniakują, do momentu kiedy przytoczysz im paragraf, ja spór prowadziłem przez 8 dni..., w końcu wysłałem sprzedawcy art286kk i w ciągu godziny zadzwonił do mnie z przeprosinami.
Akurat Sony_st trafił na takiego cwaniaka.

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - tomazzi - 17-12-2012 11:19

panowie tutaj nie ma się co rozwodzić
kolega ma 3 opcje :

- polubowne rozwiązanie sporu : odsyłasz mu sprzęt, on zwraca pieniądze - kwestia prób po powołaniu się na paragrafy dojścia do porozumienia ze sprzedającym bo zostałeś ewidentnie wprowadzony wbłąd, sprzedający nie zamieścił informacji o wadzie sprzedawanej rzeczy a wątpię by powstała w czasie transportu
- zgłoszenie do allegro, czekasz na ich rozpatrzenie sprawy i jeśli jest pozytywne odzyskujesz pieniądze i odsyłasz sprzęt
- jeśli rozpatrzenie sprawy przez allegro nie przyniosłoby oczekiwanego skutku, zgłaszasz sprawę na policję

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - daniel42na - 17-12-2012 11:30

Po co się pieścić z dogadywaniem straszeniem blabla...
Dziś masz ostatni dzień na wydrukwanie tego:
http://zarabiam.com/Temat-Oswiadczenie-o-odstapieniu-od-umowy-zawartej-na-odleglosc-Do-pobrania-Za-Darmo-59481

I odesłanie paczuszki na jego adres, oczywiście poinformuj go. Tego nie przeskoczy.

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - Sony_st - 17-12-2012 12:32

Zgodził sie na odesłanie.
Pisać też to oswiadczenie o odstapieniu od umowy?

RE: Zakupiony laptop na allegro - Problem ZA POMOC 15FG - Max998 - 17-12-2012 12:41

Coś tanio zapłaciłeś za ten ''super mocny sprzęt'' więc coś podejrzanego było już na początku.
Po 2 nigdy nie kupowałbym używanego sprzętu bo zawsze w nim jest wszystko w jakimś stopniu zużyte, bo napisać w opisie stan: BARDZO DOBRY potrafi każdy a z tego BARDZO DOBREGO stanu może chodzić o zewnętrzne rzeczy nie wewnętrzne parametry.