Wymiany Paypal, moneybookers, LR - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-24) +---- Dział: Archiwum - Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Archiwum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-320) +---- Wątek: Wymiany Paypal, moneybookers, LR (/Temat-Wymiany-Paypal-moneybookers-LR-61752) |
RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - tomazzi - 07-12-2012 13:57 fajka na oświadczeniu wymagasz danych osobowych i to nie jest zgodne z ustawą ochronie danych osobowych bo nie masz nic zgłoszone w giodo by tak działać i pobierać dane osobowe osób giodo już się zajmuję tą sprawą także poniesiesz konsekwencje swoich działań, bo znaleźli podstawy - zc otrzyma odpowiednie pismo i policja również przez nich zostanie powiadomiona to tyle z mojej strony w tej kwestii RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - tttomcio - 07-12-2012 14:06 Że się tak wtrącę jako świeży użytkownik forum. Czy podawanie danych osobowych w sposób dobrowolny w celu realizacji prywatnej umowy cywilnej bo za taką można uznać powyższe działania jest nielegalne? Z tego co mi się wydawało podanie jakichkolwiek danych w celu zawarica zobowiazania cywilnoprawnego pomiędzy osobami prywatnymi nie wymaga żadnego zgłoszenia w żadnej instytucji. To tak jak np. prywatnie pożyczam komuś kasę i spisuje umowępo czym mi zarzuca że przetważam dane osobowe ale przecież dane zostały podane dobrowolnie a więc zgodnie z prawem. Jeśli nie chcesz zawrzeć żadnego zobowiązania w stosunku do innej osoby możesz odmówić podania danych i po sprawie. Oczywiście to tylko moja opinia, ponieważ nie jestem prawnikiem. PS. ile osób podaje dane osobowe na lewo i prawo nawet na stacji benzywnowej dla przsyłowiowego kubka na kawę. RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - tomazzi - 07-12-2012 14:14 tttomcio tak zgadza się dane możesz podać dobrowolnie co też robisz lub nie robisz, ale dane te są przechowywane przez fajkę by mieć dane do zgłoszenia ewentualnego oszustwa ( bo nikt nie uwierzy, że oświadczenie usuwa i każdego klienta dane zna na pamięć i ich nie przechowuje i do innych celów nie są wykorzystywane) a tego robić nie może - musi mieć dg związaną z danymi osobowymi, zgłoszone do giodo i wtedy fajka może przechowywać podawane mu na oświadczeniu dane osobowe, a skoro brak dg i zgłoszenia do giodo takiego faktu to tutaj łamie prawo i z tego tytułu giodo znalazło podstawy do rozpoczęcia działań co też uczyniło jak mówiłem ja rozumiem wszelkie opcje zabezpieczenia się przed oszukaniem, ale takie które zgodne są z prawem a nie łamiące prawo w celu ochronienia swojej osoby przed oszukaniem sam fakt prowadzenia kantoru i czerpania korzyści zarobku z tytułu wymian powinien spowodować założenie przez niego dg w celu też rozliczania się z fiskusem i tutaj kolejny aspekt łamania prawa przez fajkę - brak dg .... prowadzący swój kantor na tym forum nitram miał dg związaną z wymianami, odprowadzał podatek ze swoich zarobków, nie miał zgłoszone nic w giodo, nie mógł pobierać oświadczeń i przez nasze chore prawo i oszustów kantor zamkną bo nie chciał działać na bakier z prawem i koniec off RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - diabloo07 - 07-12-2012 14:18 Tomazzi, nie Ty kolego decydujesz kiedy skończy się off skoro sam go zacząłeś od tego są moderatorzy i Ty nim nie jesteś, chociaż usilnie starasz się pokazać, że masz na tym forum jakąkolwiek władzę. Robisz z siebie pośmiewisko na całym forum, nie rozumiem za co masz tego vipa - zapewne za raportowanie wszystkiego co popadnie, ale takie zachowanie, jakie Ty reprezentujesz, będąc podobno osobą starszą, uwłacza jakimkolwiek zasadom kultury i szacunku dla drugiej osoby. Ogarnij trochę swoje szczeniackie teksty i zacznij zachowywać się, jak na dorosłą osobę przystało. Peace. RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - tttomcio - 07-12-2012 14:26 No i tu jest "pies pogrzebany" Należało najpierw zadać pytanie czy dane które podają sobie obie strony są tylko na czas realizacji jakichkolwiek wzajemnych działań po czym usuwane czy też przechowywane. Bądźmy ludźmi wobec siebie, bo nie ma potrzeby mieszać komuś i robić problemy jeśli nie zadamy prostych pytań. W tym wątku takiej informacji nie widzę i uważam że to jest nie potrzebne toczenie piany. RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - Limitless - 07-12-2012 19:40 tomazi ogarnij się gimbie... Wszędzie szukasz zaczepki.Nie zachowuj się jak zakompleksione dziecko. @sory za offtop ale koleś wkurwia każdym postem. RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - Kubabest - 07-12-2012 20:51 Napisałem na PW użytkownik chciał ode mnie pierwszy otrzymać zapłatę , proszę sprawdzenie czy tttomcio i Fajka to nie multi tak tylko przy okazji . RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - Fajka - 08-12-2012 18:52 Oczywiście, że chciałem pierwszy bo takie mam zasady, a ty nie budzisz mojego zaufania. Jak najbardziej proszę o sprawdzenie czy tttomcio to nie moje multi, bo może mam rozdwojenie jaźni i o tym nie wiem RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - Dennisek78 - 08-12-2012 19:15 Fajka dałbyś radę wymienić 280 PP na 260zł mBank ? Zlaęzy mi na błyskawicznym przelewie czyli dobrze by było jakbyś miał konto w mBanku lub zrobił to bluecashem RE: Wymiany Paypal, moneybookers, LR - Kubabest - 08-12-2012 19:42 (08-12-2012 18:52)Fajka napisał(a): Oczywiście, że chciałem pierwszy bo takie mam zasady, a ty nie budzisz mojego zaufania. Jak najbardziej proszę o sprawdzenie czy tttomcio to nie moje multi, bo może mam rozdwojenie jaźni i o tym nie wiem Nie rób z siebie zaufanego uzytkownika . Bo póki co widzę twoje wymiany albo z nowymi użytkownikami albo już po banowanymi . Poziom ostrzeżeń: 50% za darmo ci nie dali . ,,Reput za klika '' na początku trzeba nabić reputacji powodzenia przy wymianie z tym użytkownikiem . |