Windows 8 - Co sądzicie? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Windows 8 - Co sądzicie? (/Temat-Windows-8-Co-sadzicie-60885) Strony: 1 2 |
RE: Windows 8 - Co sądzicie? - karamba - 14-11-2012 18:00 powinni odejść od starych standardów i stworzyć system inny niż wszystkie takim nowym systemem może być android który staje się popularny. Takie system dałby coś nowego nam użytkownikom. RE: Windows 8 - Co sądzicie? - rowik888 - 14-11-2012 18:30 (14-11-2012 17:51)Fractal napisał(a): Bo w sumie w czym Vista była/jest taka straszna, że tak jej wszyscy nienawidzą? Po prostu była pewną rewolucją w wyglądzie/funkcjonowaniu systemu, na którą starzy użytkownicy XP nie potrafili się przenieść, tak samo jest i będzie z 8. ;> To fakt vista dzięki kilku nowym efektom graficznym miała wyglądać rewolucyjnie, nowocześnie i zarazem prosto, ale właśnie te bajery pożerają ilość pamięci RAM czy moc procesora. To właśnie dlatego starzy użytkownicy (tacy jak ja, ale nie tylko) nie potrafili i nie chcieli się przenieść na słabiutką vistę... RE: Windows 8 - Co sądzicie? - Daminn - 14-11-2012 18:49 (14-11-2012 17:51)Fractal napisał(a): Bo w sumie w czym Vista była/jest taka straszna, że tak jej wszyscy nienawidzą? Po prostu była pewną rewolucją w wyglądzie/funkcjonowaniu systemu, na którą starzy użytkownicy XP nie potrafili się przenieść, tak samo jest i będzie z 8. ;>Tym, że była niestabilna, ociężała i pożerała zasoby. (14-11-2012 18:00)karamba napisał(a): powinni odejść od starych standardów i stworzyć system inny niż wszystkie takim Zależy o jakie standardy ci chodzi. Ikonki, okienka? Stety niestety jesteśmy do tego przyzwyczajeni i nawet na Androidzie powoli powstają aplikacje w oknie. A jeśli już o Androidzie mowa, na system dla pc się nie nadaje. Jest zbyt zawodny. RE: Windows 8 - Co sądzicie? - dtrxx - 14-11-2012 18:57 Jak dla mnie Windows 8 to ulepszony Windows 7 z metrem. Instalowałem go u kumpla z ciekawości to na netbooku całkiem ładnie to chodziło. Osobiście nie neguje tego systemu, ale przez większość zostanie shejtowana jak Vista ^^. PS. Również testowałem linuxa, a konkretnie Ubuntu, jednak nie przekonał mnie na tyle żebym się przesiadł na niego RE: Windows 8 - Co sądzicie? - Fractal - 14-11-2012 19:11 (14-11-2012 18:30)rowik888 napisał(a):(14-11-2012 17:51)Fractal napisał(a): Bo w sumie w czym Vista była/jest taka straszna, że tak jej wszyscy nienawidzą? Po prostu była pewną rewolucją w wyglądzie/funkcjonowaniu systemu, na którą starzy użytkownicy XP nie potrafili się przenieść, tak samo jest i będzie z 8. ;> To fakt, skok pożeralności zasobów był zbyt duży w porównaniu do XP, jednak na dzisiejsze standardy Vista po poprawkach działa jak każdy inny system i większych zastrzeżeń mieć już nie można. ;> Odp: Windows 8 - Co sądzicie? - mmichal013 - 14-11-2012 19:36 wiec zainstalowałem win8 pierwsze spostrzeżenia to to że szybko się instaluje i wszystko działa mniej więcej bez instalacji sterowników Wysyłane z mojego Blade za pomocą Tapatalk 2 RE: Windows 8 - Co sądzicie? - karamba - 14-11-2012 19:39 tak wiem że android jest zawodny tylko mi chodziło o taką odrębność od tych standardów zwykłych. A co do okienek bez tego ani rusz chyba że jakieś hologramy na pulpicie zrobią |