![]() |
Palenia E-papierosów - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Palenia E-papierosów (/Temat-Palenia-E-papierosow-60884) |
RE: Palenia E-papierosów - yazir - 13-11-2012 21:58 Znam osoby które palą beznikotynowe liqiudy... poprostu lubią, czasem nie chcą zostawać same w towarzystwie palącym. Też chcą mieć po co wyjść na balkon, a nie tylko stać. Smaków jest multum, więc kazdy sobie jakiś wybierze RE: Palenia E-papierosów - xJAmaTOx - 13-11-2012 22:06 Albo po prostu chcą rzucić normalne fajki. Bo chyba tak to powinno działać. RE: Palenia E-papierosów - Kerak - 13-11-2012 23:38 (13-11-2012 22:06)xJAmaTOx napisał(a): Albo po prostu chcą rzucić normalne fajki. Bo chyba tak to powinno działać. Rzucić raczej nie, bo w sumie dalej zażywasz nikotynę ( Oczywiście w zależności od liquidu ) a bardziej mniej sobie i innym tym szkodzić. ( No i po dłuższym czasie zaoszczędzić na analogach :] ) RE: Palenia E-papierosów - bodek7654 - 14-11-2012 17:43 twoje zachowanie moze świadczyć o demoralizacji. Niepełnoletni paląc papierosa popełnia wykroczenie. O tym wykroczeniu mogą zostać powiadomieni opiekunowie prawni, szkoła itp. Co więcej zostanie to odnotowane. Epapieros swoim wyglądem przypomina papierosa, więc policja może Cie ponownie zatrzymać, myśląc że to jest prawdziwy papieros. Nie jest to zaś zabawka, którą może każdy używać, lecz przedmiot przeznaczony dla osób powyżej 18 roku życia, które posiadają już prawo do palenia papierosów. nieletni moga palic , lecz jedynie zabronione jest jego sprzedaz nieletnim art. 11 ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu. na drugi raz uwazaj gdzie to robisz i tyle, a teraz skonczy sie tak jak zareaguje szkola , czyli pewnie jak zadecyduje dyrektor lub rada szkolna ps."niektore informacje zawarte w poscie pochodza z forumprawne.org uzytkownika lolez" RE: Palenia E-papierosów - xJAmaTOx - 24-11-2012 12:39 Witam ponownie. No i stało się. Wczoraj przyszło mi wezwanie na komendę. Wydaje mi się że chodzi o te papierosy. Złapał mnie nauczyciel (stary ormowiec) który na mnie doniósł że pale papierosy. No i w poniedziałek mam się stawić z rodzicem. W zasadzie to był e-papieros czego oni chyba nie wiedzą. Mam na to świadka w razie czego. Mogę się bronić mówiąc że to e-papieros? Poniosę jakąś kare? jest jakiś artykuł na to? RE: Palenia E-papierosów - xJAmaTOx - 24-11-2012 20:09 Proszę o pomoc. RE: Palenia E-papierosów - szpilmen - 24-11-2012 20:44 (24-11-2012 12:39)xJAmaTOx napisał(a): Witam ponownie. Chillout jeśli jest to o palenia papierosa (bo tak myśli nauczyciel) to najwyżej dostaniesz mandat chyba jest 50/100zł. Może jeśli udowodnisz że to był e papieros to obejdzie się bez mandatu. A w szkole jak to w szkole, jedynie co Ci mogą zrobić to dać naganne czy uwagę, nie spinaj ![]() RE: Palenia E-papierosów - bodek7654 - 24-11-2012 23:57 Tutaj niema roznicy czy to epapieros czy zwykly pisalem wyzej doszlo do wykroczenia ponizej 18 niewolno palic wyrobow tytoniowych w tym epapieros wyglada jak normalny papieros wiec tak czy siak dochodzi do demoralizacji w spolecznosci szkolnej, tlumaczenia że to epapieros nic niedadza, skoro szkola tak zareagowala na epapierosa ii policja przyslala wezwanie too nawet patrzac na logikę to niepoto zeby komus dac pouczenie i marnowac czas obu stron RE: Palenia E-papierosów - ari901 - 26-11-2012 18:14 I jak byłeś dzis na komendzie ? RE: Palenia E-papierosów - xJAmaTOx - 26-11-2012 18:49 Byłem właśnie dzisiaj. Niestety nie chodziło o papierosa, a o coś innego. wybaczcie.. ale trochę peniałem ![]() tak po za tym.. przesłuchanie było straszne ;/ Nie polecam.. |