Co robić w przyszłości? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Co robić w przyszłości? (/Temat-Co-robic-w-przyszlosci-60169) Strony: 1 2 |
RE: Co robić w przyszłości? - erold - 26-10-2012 15:30 Również polecam mechatronikę, jestem w 3 klasie i daje sobie elegancko radę ( nie jestem jakimś wybitnym uczniem ) ale wszystko wyjdzie w praktyce. Jest kilka interesujących zajęć z rysowania schematów w FLUIDSIM aż do programowania sterowników dla obrabiarek "CNC" Praktyki również spoko, zawsze dowiadujesz się czegoś nowego. Po zdaniu egzaminu praktycznego to jedyne co to szukać roboty w Niemczech. Tylko tam jest popyt na ludzi po kierunkach mechatronika/elektryk itp. Stawki bardzo spore. Poszukaj w Googlach oferty pracy dla mechatroników to się przekonasz. Jeżeli jesteś w pierwszej klasie i jest to jeszcze w miare początek roku szkolnego to jak czujesz się na siłach przepisuj się do technikum na machatronika/elektryka. Nie pożalujesz a przecież chodzi o pieniądz żeby zarobić w przyszłośći :-) RE: Co robić w przyszłości? - emlo9999 - 27-10-2012 12:25 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Myślę, że zrezygnuję z informatyki... Przez 2 miesiące nauki w moim LO nauczyłem się budowy komputera i urządzeń peryferyjnych a teraz ogarniamy Word'a poza tym nauczyciel pytał się mnie jakie jest hasło do admina xD Co do technikum - gdyby było gdzieś blisko zastanowiłbym się, jednak w moim mieście jest tylko liceum, mam w nim również jako takie znajomości więc jest mi łatwiej. Wczoraj wróciłem z Berlina, miasto i ogólnie kraj mi się podoba, na początku przestraszyłem się cen, ale jak teraz dowiedziałem się, że tam pensja zaczyna się od 1,5 tysiąca € to nie jest tak strasznie. Poznałem tam również masę ludzi którzy przyjechali tam z np. Meksyku, Hiszpanii, Turcji. Co do mechatroniki - powinienem zacząć interesować się elektroniką? |