Zarabianie na Pisaniu Artykułów - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279) +--- Wątek: Zarabianie na Pisaniu Artykułów (/Temat-Zarabianie-na-Pisaniu-Artykulow-59476) |
RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - szy1sw - 14-10-2012 11:56 No ok to jak szybko uzbierasz te 100zł wypłaty? Szybko kupują teksty czy trzeba czekać tygodniami? RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - Inwestor25 - 14-10-2012 16:15 surfer0700 - mi tak zależy na postach na tym forum, że szok. Nie wiem po co nabijać sobie posty. Nie jestem jakimś gówniarzem, który ma podjare gdy mu sie zmienia ranga na forum. W żadnym miejscu nie napisałem, że jestem wielkim pozycjonerem. Napisałem, że troche pozycjonowałem swoje strony, a to różnica. Znam ludzi, którzy płacą po 5 zł od sztuki ZA DOBRY TEKST, a nie za precla, który składa się ze zlepku słów i bezsensownej treści. Zdanie, które przytoczyłem u góry, jest zdaniem z typowego precla za 2 złote, a ja mówię o dobrych tekstach, które są do czytania dla człowieka, a nie tylko do wbijania tekstów do precli. Artykuły, o których w tym temacie mowa, to zwykłe precle, na których zarabia się grosze. Co z tego, że naklepiesz 50 tekstów w ciągu dnia, jak będą to syfiaste teksty? Co do płacenia 20 zł za tekst - zależy od podejścia. Jeśli chcę by tekst był również do czytania i ewentualnie zainteresował czytelnika, by kliknął on w link w treści to zapłacę 20 zł za tekst. A jeśli chcę jedynie by google załapało link to mogę zapłacić te 2 zł, ale muszę liczyć się z tym, że precel może szybko dostać bana i ten tekst za 2 zł na wiele się nie nada. Do dobrych blogów, w których są moderatorzy, którzy dbają o treść (np. artelis - nie reklamuję, przytaczam przykład), wolę dać tekst za te 20 zł, gdzie będzie on do czytania, a nie tylko do budowania linków. A do zwykłych precli, jakich pełno w spisach presell pages, daje się teksty za 2 zł, ale żywotność takich precelków jest bardzo krótka. Podsumowując - moja wypowiedź wcześniejsza dotyczyła tego, że pisząc ładne teksty, do czytania a nie tylko do wpierniczania w nie linków, można znaleźć zlecenia na teksty do lepszych blogów, niż zwykłe precle i zarobić więcej niż 2.70 za sztukę. RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - nasgaroth - 14-10-2012 19:43 Postanowiłem spróbować, została mi spora paczka tekstów (ponad 100 sztuk), bo kiedyś klient się rozmyślił i w końcu nie kupił. Dam znać co mi z tego wyjdzie. RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - surfer0700 - 15-10-2012 17:36 (14-10-2012 11:56)szy1sw napisał(a): No ok to jak szybko uzbierasz te 100zł wypłaty? Szybko kupują teksty czy trzeba czekać tygodniami? Zależy od tematyki tekstów. Ja wrzuciłem kilka co miałem na kompie i po ok. 2 miesiącach się sprzedały. (14-10-2012 16:15)Inwestor25 napisał(a): surfer0700 - mi tak zależy na postach na tym forum, że szok. Nie wiem po co nabijać sobie posty. Nie jestem jakimś gówniarzem, który ma podjare gdy mu sie zmienia ranga na forum. Rozumiem. Jednakże ten temat tyczy się "syfiastych" tekstów, które pisze się szybko i sprzedaje za 2,70PLN sztuka (14-10-2012 19:43)nasgaroth napisał(a): Postanowiłem spróbować, została mi spora paczka tekstów (ponad 100 sztuk), bo kiedyś klient się rozmyślił i w końcu nie kupił. Dam znać co mi z tego wyjdzie. Ok, a jaka tematyka tekstów? Czekamy na raporty RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - nasgaroth - 15-10-2012 19:54 Cytat:(14-10-2012 19:43)nasgaroth napisał(a): Postanowiłem spróbować, została mi spora paczka tekstów (ponad 100 sztuk), bo kiedyś klient się rozmyślił i w końcu nie kupił. Dam znać co mi z tego wyjdzie. Dobra, dodałem równo 100 sztuk, mam ich sporo więcej ale zwyczajnie nie mam czasu dodawać i nie wiem czy to będzie opłacalne. Tematyki: Jest pare rzeczy, o których można już powiedzieć. Po 1 primo, trzeba czekać, aż dodadzą Ci tekst do bazy, pisze, że do 5 dni roboczych. Po drugie secundo niepokoi mnie jedna sprawa zawarta u nich w FAQ, a mianowicie: Cytat:Po zleceniu wypłaty należy wystawić fakturę lub rachunek w zależności od rodzaju rozliczania się z US. Miał ktoś już może jakąś styczność z wypłacaniem środków stamtąd? Rzeczywiście trzeba wystawiać rachunek/fakturkę? RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - miniek9090 - 15-10-2012 19:59 @up , na takiej samej zasadzie to działa jak portmmo ... trzeba pewnie jeszcze wysłać im skan dowodu . RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - nasgaroth - 21-10-2012 11:56 Teksty dodałem 14 i do tej pory nie zostały przyjęte do systemu (mieli 5 dni roboczych na rozpatrzenie). Czekam do wtorku, później zabieram jej z tej giełdy. RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - surfer0700 - 21-10-2012 12:56 Hmn... Ciekawie czemu. Jak ja dodawałem teksty, nie musiałem wiele czekać na akceptację. Może mają nadwyżkę, ciężko mi powiedzieć. RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - Ramako - 24-11-2012 12:16 WTF.... Zarejestrowałem się bez problemu, ale zalogować się to już nie idzie ... RE: Zarabianie na Pisaniu Artykułów - surfer0700 - 26-11-2012 19:15 Z tego co mi wiadomo do tej pory, nikt nie miał problemu z logowaniem... |