Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Sprzedam innowacyjny projekt - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-24)
+---- Dział: Archiwum - Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Archiwum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-320)
+---- Wątek: Sprzedam innowacyjny projekt (/Temat-Sprzedam-innowacyjny-projekt-56528)

Strony: 1 2

RE: Sprzedam innowacyjny projekt - tomazzi - 26-07-2012 16:48

dla mnie to na tą chwilę wygląda tak :
laik chciał porwać się z motyką na księżyc, miał swoją wizję teoretyczną która rozbiła się w zderzeniu z rzeczywistością
sam do końca nie wie czego jeszcze chce dalej z tym zrobić i robić
tu by chciał sprzedać, tutaj szuka wspólnika

bez biznes planu, jasnej wizji jak to ma się wszystko toczyć, szczegółów i konkretów wiele nie zdziałasz, ani też nie będąc konkretnym nie znajdziesz inwestora który w twój projekt wejdzie jako udziałowiec i wprowadzi swoje środki finansowe
powiem szczerze jeszcze, że gdybyś podchodził do sprawy poważnie zaczynając tworzyć serwis to od razu miałabyś napisany biznes plan z ewentualnymi opcjami działania, mając biznes plac zakładając dg możesz starać się zarówno o dofinansowanie z UP jak z funduszy unijnych - jest wiele opcji manewru
powiem szczerze również, że wątpię by ktoś zakupił twoje "dziecko" a przynajmniej za taką kwotę jaką oczekujesz

RE: Sprzedam innowacyjny projekt - cholew - 26-07-2012 18:14

W pierwszym poście napisałem że chciałbym sprzedać projekt, ktoś zapytał o ewentualną spółkę i ile chciałbym za "wejście", więc odpisałem. Napisałem później jasno, że w pierwszej kolejności interesuje mnie sprzedaż projektu. Uważam, że nie ma po co opisywać na jakich zasadach działa strona, ponieważ każdy może wejść i się z tym zapoznać.

W momencie realizacji projektu starałem się o dofinansowanie unijne z programu PO KL 6.2. Niestety nie udało się, odpadłem w ostatnim, piątym etapie, zabrakło mi coś około 10pkt na (o ile dobrze pamiętam) 225pkt. Postanowiłem więc otworzyć sam sklep internetowy(stąd wzięło się 1,4k fanów na FB), "moduł" który daje możliwość wygrywania nagród (który był w tym momencie tworzony) można w bardzo prosty sposób odłączyć od sklepu internetowego. Działalność gospodarcza jest zarejestrowana, sklep internetowy (bez tego modułu z wygrywaniem nagród) jest prowadzony legalnie. Jednak przy obecnej konkurencji ciężko jest się z tego utrzymać. Nie posiadam więcej pieniędzy na inwestycje w ten projekt, stąd właśnie pomysł jego sprzedania.

Jeśli dalej będą jakieś wątpliwości, chętnie odpowiem na wszystkie pytania Smile

Sprzedam innowacyjny projekt - surfer0700 - 26-06-2013 17:56

Wątek został zamnięty oraz przeniesiony do archiwum, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany lub też nie spełnił warunków regulaminu.