Wybór szkoły - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Szkoła (/Forum-Szkola-307) +---- Wątek: Wybór szkoły (/Temat-Wybor-szkoly-47339) Strony: 1 2 |
RE: Wybór szkoły - bios - 02-05-2012 07:53 Ja pieprzę... Musisz wybrać to co lubisz! Znasz się na mechanice itp? To idziesz do technikum mechanicznego/mechatronicznego/elektrycznego ewentualnie. Znasz się na komputerach(ponadprzeciętnie!), znasz jakieś języki? W tym razie informatyka. Jak teraz nie wiesz co wybrać to później nie będzie lepiej! RE: Wybór szkoły - barto - 02-05-2012 12:08 Ja wybrałem klasę informatyczną w technikum,przyznam ze na początku jest nudno, nic ważnego i ciekawego nie ma dopiero potem uczysz się czegoś co się przyda. Osobiście uważam że najlepiej jest uczyć się samemu tego co ciebie pasjonuje A jeśli chodzi o wybór szkoły kieruj się przede wszystkim zainteresowaniami i tym co tak naprawde chcesz robić w przyszłości, jak to ustalisz bedzie o wiele łatwiej RE: Wybór szkoły - gregory1 - 02-05-2012 12:40 Wybieraj taką szkołę po której będziesz miał dobrą pracę. Np. informatyków jest teraz w brud, więc będziesz musiał długo szukać pracy, tak samo mechaników czy blacharzy samochodowych. Wybieraj szkołę mądrze. Ja np. chodzę do Technikum Leśnego w Biłgoraju (woj. Lubelskie) i jestem zadowolony. Możesz wybrać też np. geodezję, gastronomię. Zależy też od Twoich możliwości gdzie pójdziesz, czy do technikum czy do liceum. Jaką będziesz miał średnią ? Jeżeli powyżej 4.75 to idź do liceum, a jeżeli nie to do technikum bo będzie Ci łatwiej . Polecam między innymi ten zawód, który ja osiągnę mojej szkole, a będzie to technik leśnik. Mało jest teraz leśników i dlatego tam poszedłem. Pozdrawiam RE: Wybór szkoły - nothing - 11-07-2012 20:36 Poszedłem na : Logistyk Służb Mundurowych. Gdy, szedłem oddać papiery, babka powiedziała mi, że mam wybrać specjalizację Straż Pożarna, policja lub wojsko w służbach logistycznych i mnie zagieło, bo ja o tym nic nie wiedziałem. Straż pożarna odpada i mam dylemat czy policja czy wojsko oba te profile mi pasują. Z jednej strony chciałbym do tego zawodu, a z drugiej do tego. Może znacie jakieś plusy/minusy, bo mam mętlik w głowie. Chodzi o służby logistyczne oczywiście RE: Wybór szkoły - Dennisek78 - 11-07-2012 20:45 Mnie zawsze interesowały leki, i bardzo dużo czasu spędzałem w aptece, ze względu na chorobę Mojej babci (cukrzyca) chyba co tydzień chodziłem z receptami oczywiście po recepty sam musiałem chodzić do ośrodka zdrowia itd. więc wybrałem liceum na profilu biologia-chemia a następnie idę do policealnego studium farmaceutycznego na 2 lata po czym mam zawód, i Moim marzeniem jest pracowanie w aptece ZA granicą Odp: Wybór szkoły - Slight - 11-07-2012 21:05 Ja poszedłem na Technika budownictwa. Gdy byłem mały, lubiłem budować jakieś domki z desek i innych pierdół. Również rozważałem informatyka, lecz uznałem, że zbyt spopularyzowany jest w mojej okolicy. Wysłane z mojego GT-S5660 RE: Wybór szkoły - nothing - 11-07-2012 22:27 Już szkołę wybrałem!!! Chodzi mi o to co napisałem. RE: Wybór szkoły - Roxi5017 - 11-07-2012 22:34 Ja poszłam na liceum mundurowe - policja, od zawsze chciałam Policja: + Myślę, że jest to mniej ryzykowne od wojska + Masz kilka specjalizacji nie wiem jak w wojsku, w policji: drogówka, administracja (wypełnianie raporów i takie tam), kryminalistyka RE: Wybór szkoły - vampires - 13-07-2012 12:57 polecam ci tak informatyka ekonomiczne jak się znasz wybieraj najlepiej technikum jakieś bo liceum to strata czasu jest a jak nie to idz do technikum wampirytycznego i zostań vampirem RE: Wybór szkoły - Roxi5017 - 13-07-2012 21:18 (13-07-2012 12:57)vampires napisał(a): polecam ci tak On już szkołę wybrał, tylko musi obrać kierunek. Zastanawia się miedzy wojskowym a policyjnym i prosi o wyrażenie opinii na ten temat. |