![]() |
Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność (/Temat-Strony-typu-warez-pobrania-darmowe-pliki-torrenty-a-legalnosc-45540) |
RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - zderki - 07-11-2011 17:12 (07-11-2011 17:03)RozmowyPrawne napisał(a): Widzę że zarejestrował się nowy użytkownik, i od razu krytyka Wyjaśnij zatem proszę, od kiedy GIODO zajmuje się ochroną czegokolwiek i co wspólnego ma posiadanie forum z linkami z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych (lub innymi aktami prawnymi). Nadal twierdzę, że to bzdury i tyle. Ile osób na takich forach podaje skrzynki zawierające dane, pozwalające na jednoznaczną identyfikację jako konkretną osobę? Idąc tym tropem, każda osoba, posiadająca w swoim kliencie poczty elektronicznej listę e-maili znajomych powinna zarejestrować zbiór danych osobowych i spełnić wymogi ustawy. Prawo nie może być uciążliwe i żaden sąd za to nie skaże. RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - AkaPrawnik - 07-11-2011 17:29 No i właśnie teraz Pan zauważył że Nasze prawo jest czasem chore i sprzeczne ? Dam kolejną rzecz aby mógł się Pan pośmiać. Cytat:Każdy, kto ma listę firmowych kontaktów w telefonie, powinien ją zgłosić do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO), bo lista kontaktów to dane osobowe. Za niezgłoszenie grozi kara do 200 tys. zł - pisze Wyborcza.biz. ale Cytat:Zbiór danych osobowych na użytek prywatny nie podlega ustawie o ochronie danych osobowych, a co za tym idzie zgłoszeniu do GIODO, gdyż zgodnie z art. 3a ust.1 pkt. 1 „…Ustawy nie stosuję się do osób fizycznych, które przetwarzają dane wyłącznie w celach osobistych lub domowych.” Wcześniejszy post iż chroni coś GIODO, moja literówka a wszystko tak myślę sprostowałem w tych oto postach. Cytat:Prawo nie może być uciążliwe i żaden sąd za to nie skaże. Ogląda Pan telewizje ? Prawo nie może być uciążliwe ? Przecież prawo jest sprzeczne a czasem wręcz chore. Na przykład ostatnia nowelizacja co do zdawania na prawo jazdy. Ustawodawcy zapomnieli dodać interpretacji i określenia wieku od kiedy można zdawać prawko, wyszło z tego to że noworodek może zdawać prawo jazdy, cały czas trwają prace nad poprawkami. Sądy w Polsce jakie są każdy wie... Nie wszystkie. RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - Madroxx - 11-11-2011 19:22 Prawo w polsce to jest tragedia. Ze wszystkiego by tylko podatki ściągali bo im mało. Wystarczy oglądać na Polsacie "Państwo i państwie" i człowiekowi ręce opadają. RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - Mateusz5511 - 14-11-2011 15:36 skasowane RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - AkaPrawnik - 14-11-2011 18:38 Gdybyśmy jak to mówisz "MY" tworzyli te prawo, myślę że było by w większym ładzie ![]() Bo to co się czyta i słyszy to czasem przyprawia mnie o dreszcze. RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - Mateusz5511 - 14-11-2011 23:28 skasowane RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - AkaPrawnik - 15-11-2011 09:59 A to już inna historia ![]() RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - Qwik - 15-11-2011 19:43 Edit:To mnie nastraszyliście. RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - AkaPrawnik - 15-11-2011 21:22 No i jest rozwiązania, którego nie chciałem pisać bezpośrednio ![]() ![]() Ale nie do końca nie podlega polskiemu prawu ![]() RE: Strony typu warez, pobrania, darmowe pliki, torrenty a legalność - Synpat - 15-11-2011 21:34 No fakt, z pewnością każdy zainteresowany tematem zgłosi Cię za "podżeganie do popełnienia przestępstwa"... szczególnie użytkownik TAKIEGO forum. |