Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? (/Temat-Sprzedalem-przedmiot-ktory-zgubilem-moge-miec-sprawe-37582)

Strony: 1 2 3

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - Agusia - 25-05-2011 06:02

Killer ma rację takie sprawy zgłasza się na policję a nie do sądu Smile Daj sobie z nim spokój albo postrasz go że zgłosisz sprawę na policję o nękanie i próbę wyłudzenia pieniędzy Big Grin Będzie jazda Smile))

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - daniel14 - 25-05-2011 06:08

no napisalem mu, że poradziłem się osoby z rodziny która się na tym zna i jak na razie to ja go mogę posądzić o nękanie i wyłudzanie pieniędzy. A bluze zostawiłem na boisku jak grałem w piłkę i zapomniałem wziąć, a potem jak wróciłem to już jej nie bylo

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - Agusia - 25-05-2011 06:36

No i gra gitara Tongue
Teraz możesz mu napisać że czekasz na pozew z sądu. W żaden sposób nie odpowiadaj mu na jego maile. Miej go gdzieś.

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - daniel14 - 25-05-2011 13:20

Super Smile Osoba, która się na tym zna i myli najzwyklejszą mediację z nękaniem? Uhhh, to ja jako zwykły student prawa widzę sobie lepiej radzę. Spór zanim trafi do sądu musi zakończyć się mediacją, a spór allegro to jest wymóg wręcz, nie można od razu złożyć sprawy do sądu. Wyłudzenie? Chcę od Ciebie to, co kupiłem i prawnie mi się należy. To tak jakbyś w Tesco chciał sobie kupić jakieś dobro, sprzedawca, by Ci nie chciał sprzedać, Ty byś mówił, że Ci się należy, a on powiedział, że to wyłudzenie.

Każdy swój mail i Twój mam zapisany, nigdy Ci nie groziłem, byłem kulturalny.

Ale trudno. Każdy po swojemu pojmuje sprawę.

Do zobaczenia

Pozdrawiam serdecznie
takiego meila dostałem

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - Agusia - 25-05-2011 19:44

Nie zapłacił kasy, nie ma bluzy. Koniec kropka.

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - adik0070 - 26-05-2011 12:40

Żal mi takich ludzi..

Daniel, tylko go nie bluzgaj. Gówna lepiej nie ruszać.

Napisz mu tylko, że czekasz na pozew, w tym przypadku prawo jest po Twojej stronie Smile

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - adrick1197 - 26-05-2011 13:06

jak moze chcieć bluzę skoro nawet za nią nie zapłacił ?? zal mi gościa
kolo nie bój się go Smile

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - pitfromhell - 27-05-2011 22:58

Sprawy z takimi rzeczami wymagają czasu czasem miesiącami samo allegro.pl się ogarnia. Masz 2 tygodnie na wysłanie bluzy, jak nie wyślesz to czekasz 1 miesiąc żeby allegro sprawdziło co i jak, i tak się ciągnie...
A po 2 GOSTEK NIE WYSŁAŁ PIENIĘDZY.

Dziękuje. Dobranoc.

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - planeta 43 - 30-05-2011 07:00

tak się dorabia do emerytury...

RE: Sprzedałem przedmiot który zgubilem, moge miec sprawe? - Pati - 30-05-2011 07:18

Poszłam do sklepu, spodobał mi się sok.
- Proszę mi go podać
- Nie
- On mi się należy

^
|
tak to wygląda ^^
Nie zapłacił i ma jakieś fochy ? gość jest jakiś przyłom i się nim nawet nie przejmuj. On nawet nie wie co to są studia a tak mówi ;].
Powiem tyle: nic mu się nie należy prócz kopa w tyłek i obicia twarzy za takie coś.

Pozdro Wink