Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Ciekawa sprawa z cłem za grę - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140)
+---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285)
+----- Dział: Ogólnie o Lockerz (/Forum-Ogolnie-o-Lockerz-20)
+----- Wątek: Ciekawa sprawa z cłem za grę (/Temat-Ciekawa-sprawa-z-clem-za-gre-27788)

Strony: 1 2 3

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - C!tek - 01-02-2011 14:35

Gorzej, że nikt nie chce tego kupić. Ta sama gra przyszła mi w tamtym tygodniu i do dzisiaj nikt jej nie kupił.
Może ktoś chce ją kupić lub wymienić się na coś na PC? 2 sztuki, nowe w folii.

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - pitfromhell - 01-02-2011 16:51

HAHAHAH Tongue Co za farciarz! Big Grin

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - Spyrek - 01-02-2011 18:42

Nie ciesz się za bardzo Wink też tak miałem, ale kurier się upomniał na drugi dzień o należne opłaty. Nie wiem co by było gdybym odmówił zapłaty.

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - C!tek - 01-02-2011 18:48

Jeżeli jutro się upomni to mu zwrócę przesyłkę bo nie mam zamiaru płacić 50zł za coś czego nawet za tyle nie sprzedam bo gdyby od razu powiedział, że do zapłaty 50zł to bym paczki nie przyjął.
A tak w ogóle to dzwonił do ciebie czy przyjechał?

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - adik0070 - 01-02-2011 19:18

Zwróc mu pudełko samo Big Grin

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - cinexik - 01-02-2011 20:09

ale w sumie, to i tak by nic ten kurier nie wskórał....
podpisałeś, jako odbiór, czyli w pewnym sensie potwierdziłeś zapłatę....
więc może ci dać cmoka w kroka =D

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - omisiu - 01-02-2011 20:12

Ja jestem uczciwy i bym zadzwonił do gościa i powiedział o tej fakturze. 50 złotych mnie nie zbawi a uczciwy będę. Pewnie jestem reliktem na tym forum jako uczciwa osoba Tongue

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - BartuS - 01-02-2011 20:28

@up, no pewnie. W zamian dostaniesz Czapke z Logiem UPS i naklejki UPS Big Grin

Gratulacje Smile

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - C!tek - 01-02-2011 20:34

UP

Nie potwierdziłem żadnej zapłaty. O należności za paczkę kurier zobowiązany jest poinformować przed podpisaniem się o przyjęciu paczki. Czytałem w necie i dosyć czesto się takei coś zdarza. Ewidentna wina kuriera bo gdybym wiedział, że mam zapłacić 50zł to bym paczki nie przyjął więc nie mam zamiaru teraz płacić dlatego, że ktoś popełnił błąd. Co najwyżej mogę oddać paczkę.
I sumienie mam czyste bo nikogo z niczego nie okradłem, nie miałem takiego zamiaru i nadal nie mam. Jak się kurier odezwie to mu mogę oddać paczkę, kasy nie zapłacę bo nie miałem takiego zamiaru.

RE: Ciekawa sprawa z cłem za grę - Spyrek - 02-02-2011 00:15

Ja tak miałem z nano, kurier przyjechał następnego dnia i zaczął tłumaczyć, że zapomniał o tym i należy zapłacić. Może kłócić się można było, ale jakoś nie miałem chęci.