Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
historia evolucji - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: historia evolucji (/Temat-historia-evolucji-23034)

Strony: 1 2

- rafki - 27-06-2008 10:55

biegi, nie spytales sie nawet mnie czy mozesz wkleic ta rozmowe, ale dobra, wybaczam ci bo jestem anarchista i pacyfista. nic sie nie stao... Wink

- vere - 27-06-2008 11:10

evolucja napisał(a):Obecny poziom języka angielskiego pozwala mi rozumieć 80% angielskich tekstów
(...)

Lol, opowiadasz swoją historię nauki języka? :-> Tylko to nie jest żadna nowość, że w większości ludzie uczą się języka z życia codziennego, a nie w szkole :-P

- evolucja - 27-06-2008 13:30

vere, zapytał się człowiek więc mu odpowiedziałem ;-) na swój sposób :-P

po za tym sam temat mówi.. historia :->

- DaGoor - 28-06-2008 01:46

evolucja napisał(a):W 4 klasie również zacząłem grać w tibię, tam nauczyłem się budować zdania i poznałem naprawdę sporo słówek.

Nauka angielskiego w szkole dużo nie daje. W szkole możemy nauczyć się jedynie teorii.

A jeżeli chodzi o praktykę to polecam jakieś gry MMO, ale Tibie nie za bardzo bo Tibia to zuooo i więcej można sobie nerwów zjeść niż nauczyć angielskiego. Ale szczerze to po angielsku w Tibii można pogadać tylko z polakami, bo Brazole, Turki i Szwedy co graja w tibie najczęściej angielskiego nie znają :->

Do nauki ang polecam również oglądanie jakiś bajek z napisami, a potem już bez.
Np. South Park lub Family Guy.

W South Parku jest taki prosty język. W Family Guy już troche bardziej zaawansowany.

Obecnie jak oglądałem nowe odcinki Family Guy to rozumiałem praktycznie wszystko. Jak wychodziły napisy to oglądałem zawsze drugi raz ten sam odcinek z napisami, ale nic szczególnie nowego się nie dowiadywałem Tongue

Temat jest w dziale SPAM to myślę że sobie można pospamować nie na temat troche :idea:

- evolucja - 28-06-2008 20:00

DaGoor, nie chodzi mi o samą tibię, to znaczy samą grę.. Głównie chodzi mi o słówka, bo jest ich tam naprawdę sporo ;-) Inaczej mówiąc, dzięki tibii zacząłem "tworzyć" i to jej w 70% zawdzięczam to co teraz potrafię :-P

- rafki - 29-06-2008 07:18

ok. powiedz teraz cos o get-paidzie Tongue