Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
[Rozwiązane]Celnicy ? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140)
+---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285)
+----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4)
+----- Wątek: [Rozwiązane]Celnicy ? (/Temat-Rozwiazane-Celnicy-20023)

Strony: 1 2

RE: Celnicy ? - Tech - 25-01-2011 15:49

Ee, a to nie jest tak, że PE ładuje wszystko do jednej wielkiej paczki i dopiero wtedy wysyła? Może się mylę, ale wtedy jak coś to powinni do nich dzwonić...

Jednak jeśli faktycznie dzwoniliby ws. paczki to chyba najlepiej powiedzieć, że się dokładnie nie wie co to i jaka tego wartość, bo wygrałeś.

RE: Celnicy ? - paskur - 25-01-2011 15:54

(25-01-2011 15:47)NaoS napisał(a):  Jakbym odebrał to miałbym dylemat co im powiedzieć, bo pewnie zapytali by się co jest w paczce.

Co w takiej sytuacji warto mówić?
Ściemniać że jest coś innego niż naprawdę, czy powiedzieć prawdę ?

ja bym powiedział że to prezent, warto wszucic koszulke do paczki Big Grin zawsze można powiedzieć że chyba jakies ubranie.

Tech moze miec racje, przeciez oni to pakuja do jednej wielkiej i potem rozwożą Tongue

RE: Celnicy ? - NaoS - 25-01-2011 15:58

A jeśli będą dzwonić, nie odbiorę, to co robią w takiej okoliczności celnicy?
a). Czy Wysyłają do mnie list, że mam paczkę i proszę o kontakt w celu sprawdzenia zawartości
b). Czy Odsyłają paczkę do nadawcy
c). Czy Sprawdzają zawartość, wyceniają i narzucają cło/vat według ich wyceny
d). Inne ?

RE: Celnicy ? - NaoS - 25-01-2011 22:25

To jak, co się dzieje kiedy nie mogą się do kogoś dodzwonić? Mam nadzieje że nie odsyłają paczki do nadawcy o.0

RE: Celnicy ? - rafalek9 - 25-01-2011 22:28

TO Bła LOTERIA MILION Dziękuje ddobranoc

RE: Celnicy ? - NaoS - 27-01-2011 23:15

To chyba nie byli celnicy, a jeśli to byli oni to RADZĘ WAM NIE ODBIERAĆ ! Big Grin
Dzisiaj doszła do mnie paczka z netbookiem bez żadnego cła i Vatu ! :] :} :>

RE: Celnicy ? - Klosik09 - 27-01-2011 23:17

Może to czysty przypadek ? ... Lub poprostu znowu jakieś firmy dzwoniły...

[Rozwiązane]Celnicy ? - Marello - 19-03-2011 11:33

Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany lub też rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu.