Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja (/Temat-Wlasne-aplikacje-mobilne-tworzenie-i-monetyzacja-178919)

Strony: 1 2 3

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - itmaster - 09-02-2026 17:17

A jak wygląda z subskrypcjami? Ktoś wykupuje i płaci ile co miesiąc? Czy co tydzień?

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - flown - 09-02-2026 17:21

(09-02-2026 17:17)itmaster napisał(a):  A jak wygląda z subskrypcjami? Ktoś wykupuje i płaci ile co miesiąc? Czy co tydzień?

Działam w modelu $7.99 tygodniowo lub $34.99 rocznie. Dodatkowo w tygodniowym jest 3-dniowy okres próbny.
O dziwo większość osób wybiera plan tygodniowy Lol
W niektórych aplikacjach robie odstępstwa od tego cennika.

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - flown - 15-02-2026 19:09

Tydzień 3:
$204 / $1000 MRR

[Obrazek: Screenshot-2026-02-15-at-19-14-09.png]

Tydzień dużych spdaków. Zgodnie w ponurymi prognozami wykruszyła się większość userów z opublikowanej pod koniec stycznia aplikacji. Dodatkowo odszedł chyba 1 sub z mojej głównej apki i jeszcze 1, który zmienił plan z tygodniowego na - dużo mniej opłacalny dla mnie - roczny.
Cóż, pozostaje mieć nadzieję, że na aktualnym poziomie się ustabilizuje Tongue Fajnie jakby udało się zamknąć miesiąc z wynikiem niesłabszym niż na ostatni dzień stycznia, czyli $225.

W tym tygodniu udało mi się wydać kolejną apkę. Skończyłem też dziś kolejną. Obie są klonami już obecnej, więc poszło wmiarę sprawnie.
Zapoznawałem się z optymalizacją paywallów i zastosowałem do moich kilka prostych zmian - jestem ciekaw efektów Tongue

Przez ostatnie dni wpadło sporo nowych traili do głównej oraz ostatnio wydanej apki, myślę, że chociaż 1 przekonwertuje.

Mam pomysł na 1-2 nowe apki. Pierwsza szybka, druga już niestety nie. Żadna nie będzie klonem, więc zajmą mi troche czasu. Myślę, że pierwszą uda mi się skonczyć do końca tygodnia.

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - flown - 22-02-2026 18:02

Tydzień 4:
$308 / $1000 MRR

[Obrazek: Screenshot-2026-02-22-at-18-06-19.png]

Przez ten tydzień udało się odrobić sporą część spadków.
Kolejne 2 apki poszły live. Dziś wrzuciłem też na review kolejną.

W najbliższym czasie zrobie jeszcze jednego klona. Będę dorzucał też kolejne funkcjonalności do mojej głównej apki, bo userzy troche za szybko anulowują subskrybcje. Wydaje mi się, że to przez zbyt słabe value proposition.

Chcę też spróbować organicznego marketingu mojej głównej apki poprzez TikToka i Instagram. Zrobię jakiś ładny landing page dla aplikacji i będę na niego zbierał ruch z sociali.

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - Zaperr44 - 25-02-2026 13:09

Jestem zainteresowany tym tematem i chętnie spróbowałbym swoich sił w tym Big Grin Masz może jakieś rady lub wskazówki dla początkujących skąd czerpać wiedzę?

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - flown - 26-02-2026 20:52

(25-02-2026 13:09)Zaperr44 napisał(a):  Jestem zainteresowany tym tematem i chętnie spróbowałbym swoich sił w tym Big Grin Masz może jakieś rady lub wskazówki dla początkujących skąd czerpać wiedzę?

To zależy z jakiego poziomu startujesz. Na początek polecałbym spróbować wrzucić jakąkolwiek apkę do sklepu za aplikacjami (raczej AppStore niż Google Play) Tongue

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - Czaq - 27-02-2026 16:34

Gratki @[flown] . Ciekawie się czyta ten dziennik tak więc powodzenia w dążeniu do pierwszych 1000$.

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - flown - 01-03-2026 18:18

Tydzień 5:
$375 / $1000 MRR

[Obrazek: Screenshot-2026-03-01-at-18-08-55.png]

Kolejny tydzień odrabiania strat. Luty został zakończony z lepszym wynikiem niż się zaczął, więc plan można uznać za zakończony sukcesem.
Dwie apki opublikowane w zeszłym tygodniu nie zarobiły nic Lol W zasadzie to wygenerowały tylko pare dolków straty. Opublikowałem też jeszcze jedną apkę, ale nie wiem czy będą w stanie ją kiedykolwiek zmonetyzować. Zrobiłem ją tylko dlatego, że znalazłem dobry keyword, na którym relatywnie łatwo będzie rankować.

W tym tygodniu zacząłem tworzyć kontent na TikToka promujący moją główną apkę. Na razie nic z tego nie ma, dwa posty dostały po 200 wyświetleń i to tyle Smile
Kończę kolejną apkę. Tym razem znowu klon, ale pod trochę inną tematykę z perspektywą na skalowanie pod bliżniacze tematy.
Kupiłem też roczną licencję na narzędzie do ASO - kosztowało to jakieś 100 USD, ale myślę, że zwróci się dość szybko.
Więcej nie zrobiłem, pogoda w weekend była za dobra Big Grin

W przyszłym tygodniu prawdopodonie tylko marketing. Fajnie jakby udało się przebić $400 MRR. 5-go marca powinna też przyjść pierwsza wypłata od Appla za grudzień i styczeń, więc trzeba bedzie ją jakoś przepie... przeznaczyć na dalszy rozwój aplikacji Lol

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - flown - 08-03-2026 20:59

Tydzień 6:
$301 / $1000 MRR

Spadki. Już mnie troche wk*rwia, że przez miesiąc odbijam się non-stop między $290 - $400 i końca nie widać. Wolałbym wolno, ale stabilnie do przodu. Churn rate u mnie jest okrutny.

W tym tygodniu opublikowałem jedną aplikacje, ale już widzę, że to totalny flop i nic z tego nie będzie. Nie wszedł nawet jeden trial.

Zrobiłem parę tiktoków dla głównej apki. Są z tego wyświetlenia, ale niestety tylko od polaków, jakby ktoś miał sprawdzone sposoby dotarcia do US to chętnie przyjmę Wink
Odświeżyłem screenshoty dla powyższej apki, dodałem małe poprawki.

Być może w przyszłym tygodniu będzie trochę lepszy wynik, bo mam 9 aktywnych triali. Teoretycznie ze 25% powinno przekonwertować.

Na razie brak pomysłu na przyszłe aplikacje. Zajmę się marketingiem głównej.

Przyszła też pierwsza wypłata z Appla. W zasadzie mógłbym napisać, że przyszła... i wyszła Lol

RE: Własne aplikacje mobilne - tworzenie i monetyzacja - itmaster - 09-03-2026 07:48

A jakimi kanałami dodatkowo promujesz apki? Masz swoją dedykowną stronę dla nich?