Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Zbiór serwisów zarobkowych (/Forum-Zbior-serwisow-zarobkowych-34)
+--- Wątek: shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach (/Temat-shutterstock-com-zarabiaj-na-swoich-zdjeciach-177502)

Strony: 1 2

RE: shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach - Ballhaus - 11-10-2024 18:38

tylko, pod kątem szarego użytkownika to dobrze że poszło w licencjonowane czy niekoniecznie? I jak to może wyglądać pod kątem "ewentualnych" zarobków? Powiem szczerze, że kompletnie się na tym nie znam.

RE: shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach - sony25 - 11-10-2024 19:39

Generalnie ciężko mi odpowiedzieć na to. Moim zdaniem lepiej kiedy zdjęcie jest normalnie dodane.

RE: shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach - sony25 - 13-10-2024 11:29

Tak informacyjnie. Aby uniknąć dodania zdjęcie jako licencjonowanie danych dodawajcie je jako dziennikarskie, a nie jako komercyjne.

To powinno pomóc.

Sam program nastawiony jest na długotrwałe działanie. Nie należy chwilę po dodaniu oczekiwać sukcesów.

Zaplanujcie sobie strategię, by mieć z tego zysk.

Odpowiednie zdjęcia, opisy, tagi - to ma znaczenie. Dostosujcie się do wymagań rynku.

Tu nie ma promowania - klienci sami was znajdą. Ja traktuję to jako dodatkowy zysk z ogromnej kolekcji zdjęć jakie posiadam.

RE: shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach - qwertybsk - 18-10-2024 19:35

zarejestrowałem się z refa Wink

RE: shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach - Arcanv92 - 24-11-2024 14:24

(11-10-2024 18:38)Ballhaus napisał(a):  tylko, pod kątem szarego użytkownika to dobrze że poszło w licencjonowane czy niekoniecznie? I jak to może wyglądać pod kątem "ewentualnych" zarobków? Powiem szczerze, że kompletnie się na tym nie znam.

To dobrze i nie dobrze Big Grin Zależy jak na to spojrzeć, generalnie wygląda to tak:

1) Dlaczego nie dobrze? Ponieważ oznacza to, że te zdjęcie nie było dość dobre aby zostało przyjęte do "właściwej" kolekcji Shutterstock i w przypadku kiedy ten cały program szkolenia sztucznej inteligencji by nie istniał to zostało by po prostu całkowicie odrzucone

2) Dlaczego dobrze? Ponieważ takie zdjęcie dalej może zarabiać, co prawda znacznie mniej niż jakby znalazło się we właściwej kolekcji, ale zawsze coś może kapnąć

@sony25
Pytanka:
1) Ile zdjęć masz w portfolio, podrzucisz linka do swojego portfolio?
2) Ile udało ci się już zarobić przez cały ten czas?

RE: shutterstock.com - zarabiaj na swoich zdjęciach - sony25 - 24-11-2024 14:55

Cytat:1) Ile zdjęć masz w portfolio, podrzucisz linka do swojego portfolio?
1018 zdjęć mam u siebie. Ostatnie dodałem na początku października.

https://www.shutterstock.com/pl/g/fotoreporter_112

2) Ile udało ci się już zarobić przez cały ten czas?

Łącznie 501 sprzedanych zdjęć za 84,67$.

Jestem tam od października 2023.